Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit spaghetti, eieren, spek en Parmezaanse kaas. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het resultaat is heerlijk romig en vol van smaak. Het geheim van een goede Carbonara is om de eieren en kaas goed te mengen en de pasta goed te koken. Serveer het met een glas Italiaanse wijn en geniet van een heerlijke maaltijd. Buon appetito!

Benodigdheden (4 personen)

Bereidingswijze

Breng voordat je begint een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking al dente.

Terwijl de spaghetti kookt, doe je de guanciale in een grote koekenpan en bak je deze op middelhoog vuur tot deze glazig begint te worden en zijn vet vrijgeeft. Scheid twee dooiers van het wit en gieten ze samen met twee hele eieren in een kom. Klop alles goed los en meng hier de geraspte Parmezaanse kaas en Pecorino doorheen. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

Giet de gekookte spaghetti af en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Doe de spaghetti direct in de pan met de guanciale. Giet het eimengsel en een pollepel kookwater erbij in de pan. Roer snel en goed door elkaar, zodat de eieren een romige saus vormen. Voeg indien nodig een scheutje van het bewaarde kookvocht toe om de saus wat dunner te maken.

Voeg nog wat peper toe en serveren met een goed glas wijn. Buon appetito!

Tip: Voor een extra romige saus kun je een scheutje room toevoegen aan het eimengsel voordat je het aan de spaghetti toevoegt.


Ken je de Spaghetti Carbonara di Asparagi al?

Een lekker alternatief op de traditionele Carbonara is de toevoeging van groene asperges. De Italiaanse Benedetta Rossi legt je op de video uit hoe je dit kunt bereiden. 

Video Video Video

Kookboek met traditionele recepten

Kookboek met traditionele recepten

In dit kookboek met Italiaanse gerechten laat Antonietta de oneindige mogelijkheden van de Marchigiaanse keuken zien. Haar enthousiasme voor de Italiaanse keuken leerde ze al vroeg van haar moeder. Telkens weet ze een ander gerecht op tafel te zetten. En wanneer Antonietta kookt, smaakt het nét even beter.

Kookboek

Kookboek met traditionele recepten

Anderen bekeken deze recepten

  Veelgestelde vragen over Pasta Carbonara

  • Wel of geen room gebruiken? Rubriek recepten

   Er wordt geen room gebruikt in een spaghetti carbonara. De saus wordt romig...De combinatie van het vet van het spek samen met het kookvocht en de eieren, zorgen voor een romige saus.

  • Zit er rauw ei in carbonara? Rubriek recepten

   De spaghetti wordt inderdaad aangemaakt met rauwe eieren. Hiermee maak je de saus, maar....Je wordt niet ziek van de eieren en je hebt deze nodig voor de binding van de saus. 

  • Welke pasta kun je nog meer gebruiken bij carbonara? Rubriek recepten

   Bij "carbonara" kun je 'naast' spaghetti ook tagliatelle gebruiken.

  • Kan ik bacon gebruiken in plaats van pancetta of guanciale? Rubriek recepten

   Ja, je kunt bacon gebruiken in plaats van pancetta of guanciale als je dat wilt. Het zal de smaak van het gerecht enigszins veranderen, maar het zal nog steeds lekker zijn.

  • Moet ik room toevoegen aan spaghetti carbonara? Rubriek recepten

   Nee, traditionele spaghetti carbonara bevat geen room. Het gebruikt alleen eieren en kaas om een romige saus te creëren.

  • Kan ik de kaas vervangen door een andere soort kaas? Rubriek recepten

   Ja, je kunt de kaas vervangen door een andere soort kaas als je dat wilt.
   Pecorino Romano kan bijvoorbeeld worden vervangen door Parmezaanse kaas, en vice versa. Het is echter het beste om de combinatie van Parmezaanse kaas en pecorino Romano te gebruiken zoals traditioneel wordt gebruikt in het gerecht. Andere soorten kaas zullen de smaak en textuur van het gerecht veranderen.