Markt met Italiaans producten Markt met Italiaans producten Markt met Italiaans producten

Markten in Le Marche

Vind hier alle weekmarkten in de regio Le Marche. Ontdek ook de bijzondere markten zoals een truffelmarkt of antiekmarkt. Bezoek eens een mossel- of wijnfeest tijdens je vakantie. En ontvang adviezen over 'Italiaanse gewoontes' voor je boodschappen tijdens bezoek aan de markt.

Rondslenteren op een Italiaanse markt

Vind jij het ook zo leuk om tijdens je vakantie een markt te bezoeken? Om te genieten van de kleurrijke marktkramen met gemixte geuren en ondertussen kijkend naar alle spulletjes die aangeboden worden.

Wanneer het zonnetje schijnt lopen we graag naar de markt. Het echte Italiaanse leven. Op elke dinsdag is het markt in Montefano. De markt is op een plein bij de bar. Het is er niet duur en erg gezellig.

Voor de dorpsgenoten is de markt een wekelijks samenkomen en praten over alledaagse dingen. Er zijn maar weinig dames die een week voorbij laten gaan. Naar de markt gaan is echt een uitje en bijna net zo belangrijk als de zondag ochtend mis of het wekelijkse bezoekje aan de kapper.

In de zomer halen we verse producten op de markt voor onze Bed and Breakfast. Maar snel even naar de markt is er dan niet bij. Come stai? Tutto bene? Iedereen die vraagt hoe het met je gaat. Wel super leuk natuurlijk en je voelt je daarmee ook echt thuis.

Er zijn veel markten in Le Marche en dagelijks schrijven wij voor onze gasten op het schoolbord waar het markt is (je logeert tenslotte op 'La Vecchia Scuola' dat staat voor 'een oude school').

Kun jij ook zo genieten van een Italiaanse markt? We zetten de weekmarkten in Le Marche alvast voor je op een rij.


Handige weetjes voordat je boodschappen gaat doen

Markten worden over het algemeen gehouden op het centrale plein en de omliggende straten en beginnen 's ochtends rond 7.30 uur. Tegen het middaguur worden de eerste kramen opgeruimd om op tijd voor de ‘pranzo’ (lunch) te zijn. Zorg dus dat je op tijd bent, zodat je in alle rust kunt rondneuzen.

Raak geen enkel product aan zonder het eerst aan de verkoper te vragen. Het knijpen in fruit en vastpakken van groente wordt niet erg op prijs gesteld. Ze zullen waarschijnlijk zelf al het beste voor je selecteren.

Neem contant geld mee en een handige boodschappentas om alle leuke aankopen in te doen.

Italiaanse producten op weekmarkt Italiaanse producten op weekmarkt Italiaanse producten op weekmarkt

De weekmarkten in Le Marche

Weekmarkten zijn in de ochtend van 7.30 tot 13 uur. Je vindt er voornamelijk groente en fruit, vis, kleding en huishoudartikelen.

Wij hebben een selectie gemaakt voor alle weekmarkten die op circa een half uurtje rijden zijn van onze accommodatie. Alle overige weekmarkten in Le Marche (provincies Ancona, Macerata, Ascoli Piceno, Fermo, Pesaro en Urbino) vind je hier.


Provincie Ancona

Calstefidardo           maandag
Genga donderdag
Loreto vrijdag
Offagna vrijdag
Senigallia donderdag
Fillotrano vrijdag
Jesi woensdag en zaterdag
Ancona           alle dagen muv zondag
Camerano woensdag
Osimo donderdag
Sirolo vrijdag
Corinaldo maandag en woensdag
Numana woensdag
Mergo donderdag

Provincie Macerata

Civitanova Marche zaterdag
Treia dinsdag
Appignano donderdag
Camerino zaterdag
Cingoli zaterdag
Macerata woensdag
Montecassiano maandag
Montefano           dinsdag
Porto-Recanati donderdag
Recanati dinsdag en zaterdag
San Severino Marche zaterdag
Sarnano donderdag
Tolentino dinsdag
Urbisaglia dinsdag

Aankomende evenementen

  Groente- en fruitmarkten

  Enkele handige Italiaanse woorden voor op de markt

  1 kilo = un kilo di
  1 pond = mezzo kilo
  100 gram = un etto
  Ik neem deze = Prendo questo
  Hoeveel kost het? = Quanto costa?
  Kan ik het ruilen? = Posso cambiarlo?
  Heeft u een tasje? = Ha una busta
  Kan ik pinnen? = Posso pagare con il bancomat?

  Wil je een begin maken met de Italiaanse taal? De meeste Italianen vinden het prachtig als jij hun taal probeert te spreken. En wanneer de taalbarrière is doorbroken, kom je pas echt in aanraking met de Italiaanse cultuur. Ontvang deze introductieles, alleen voor de echte Italië liefhebber!

  NAAR INTRODUCTIE LES ITALIAANS


  Bijzondere markten in Le Marche

  Wanneer je in de gelegenheid bent om een bijzondere markt te bezoeken tijdens je vakantie, laat die kans dan niet aan je voorbij gaan.

  Oude ambachten bij ‘Il Barattolo’

  Ben je op zoek naar oude ambachten, antiek of typische voedsel- en wijnproducten? Deze markt vindt al twintig jaar plaats onder de arcades en op de pleinen van het historische centrum van Macerata. Ambachtslieden, producenten, handelaren en hobbyisten kunnen deelnemen aan de markt. Il Barattolo wordt elke tweede zondag van de maand gehouden, behalve in juli en augustus.

  Antiek in Ascoli Piceno

  Ben je een echte antiekliefhebber? Op de antiekmarkt in Ascoli Piceno maak je een fascinerende reis door verschillende tijdperken en stijlen. Meubels, schilderijen, sieraden en sculpturen zijn de getuigen van een verre maar tegelijkertijd nog altijd nabije geschiedenis. Twee dagen lang herbergt het hart van de stad Ascoli Piceno meer dan 150 exposanten en tussen de stands is het mogelijk om antiek te bewonderen. Ook vind je er lokale ambachten en typische producten.

  De markt wordt gehouden op Piazza Roma op de derde zaterdag en zondag van elke maand (zaterdag 15.00 uur tot zondag 20.00 uur).

  Vintage in Ancona

  Liefhebbers van vintage en antiquiteiten kunnen iedere laatste zondag van de maand naar de antiekmarkt op Piazza Cavour in Ancona.

  Witte truffelmarkt in Fossombrone

  Elk voorjaar organiseert de gemeente Fossombrone een truffelmarkt met de naam ‘Bianchetto’. Fossombrone wordt voor dit evenement omgetoverd tot een stad van smaak waar je kunt proeven van lokale gerechten en wijnspecialiteiten en gerechten op basis van de bianchetto-truffel (witte truffel).

  In het weekend is het mogelijk om truffelproducten te proeven in de speciaal daarvoor ingerichte stands en te lunchen in de restaurants van de stad die heerlijke menu's bereiden met bianchetto-truffelgerechten.

  Witte truffelmarkt Witte truffelmarkt Witte truffelmarkt

  Marktfeesten die je niet mag missen

  Mosselfeesten Mosselfeesten Mosselfeesten

  Bijzondere vismarkt op de Monte Conero

  De ‘Mosciolo’ is de koning van de tafel in de baai van Portonovo. Moscioli zijn wilde mosselen die groeien in het zeegebied van Pietralacorce tot aan Sirolo. Hier is de visserij streng gecontroleerd en afgeschermd. Ben je een visliefhebber? Dan moet je de ‘mosciolo’ zeker eens proberen. De smaak zal je verrassen. Dit mosselfeest wordt jaarlijks in juni gehouden. Bezoek deze link voor meer informatie.

  Cantine aperte wijnhuizen

  Cantine Aperte bij de wijnboeren

  Mei is de maand van Cantine Aperte, het meest geliefde evenement van wijnliefhebbers uit heel Italië. Tijdens dit evenement maak je kennis met de beste wijnhuizen in de regio Le Marche. Bereid je voor op de beste proeverijen en mooiste bezoeken aan de wijngaarden.

  Je maakt kennis met de meest fantastische wijnen van het gebied en ontdekt de wijngeheimen tijdens een rondleiding door de kelders van de oude wijnhuizen. Terugkerend evenement dat elk laatste weekend van mei plaatsvindt.

  Ben je wijnliefhebber en op zoek naar een onvergetelijke vakantie? Dan is een wijnreis naar Italië echt iets voor jou. Samen met andere wijnliefhebbers ga je op bezoek bij diverse wijnboeren. Je proeft op een ontspannen manier diverse wijn- en spijscombinaties.

  Al proevend maak je kennis met de meest populaire wijnhuizen en specifieke lokale druivensoorten. Dankzij de samenwerking met wijnkenners uit de regio bezoek je de leuke wijnhuizen en restaurants (transfers worden geregeld zodat je vrij bent om te proeven). 

  NAAR WIJNREIS ITALIË

  Anderen bekeken deze artikelen