Ik vertrek naar Italië en start een bed and breakfast

Een succesvol 'ik vertrek verhaal' of een 'ik vertrek episode' waarin alles mis ging? Vanaf mei 2016 zijn wij geëmigreerd en is ons leven met een eigen bed and breakfast in Italië begonnen. En het roer is definitief om! Lees hier ons 'Ik vertrek' verhaal (ook wat er niet goed ging) en hoe wij zijn geëmigreerd van Nederland naar Italië. 

Het roer is om!

“Een droom die je alleen droomt is maar een droom,
Een droom die je samen droomt is een werkelijkheid”.

Al geruime tijd zijn wij (Jurgen & Gonnie Linssen) bezig geweest met de gedachten om te emigreren naar Italië. In eerste instantie dachten we aan een ‘opknapper’ waar we de vakantie zouden gaan doorbrengen. Maar na steeds vaker in Italië te zijn geweest wisten we het zeker. We gaan emigreren!

In 2014 zijn we met een camper door Italië gegaan en hebben we de regio gevonden die het beste op onze plannen aansluit. In Le Marche hebben we de plek gevonden waar we graag zouden willen wonen. En evenzo belangrijk, waar we gasten zijn gaan ontvangen om hen te kunnen laten genieten van alle hoogtepunten die de regio Le Marche te bieden heeft. 

Ik vertrek verhaal

Ik vertrek en hoe is het nu met?

Op 1 februari 2016 is het definitief en zijn we de nieuwe inwoners van Montefano geworden. De inwoners van Montefano zorgden daarbij voor een verrassend warme ontvangst. De Bed and Breakfast draait dit jaar haar 5e seizoen. De recensies en Golden Awards getuigen van een grote tevredenheid van de gasten. We staan zelfs in de top 10 van beste B&B's van Italië. 

We zijn blij met de start van ons eigen bedrijf in Italië. La Vecchia Scuola is met aandacht voor de typische Marchigiaanse ornamenten helemaal gerenoveerd. Na enkele aanpassingen hebben we er helemaal ‘onze plek’ van gemaakt, waar óók gasten in mei 2016 van zijn gaan genieten.

Neem een kijkje in ons dagelijks leven en klik op de video voor een terugblik op het afgelopen seizoen.  

Waarom emigreren naar Italië?

Waarom we zijn geëmigreerd naar Italië? Ons leven in Nederland was prima en zeker niet saai te noemen. We hadden allebei een fijn sociaal leven met drukke banen. Jurgen heeft (nog steeds) zijn bedrijf in de ruimtelijke ordening en Gonnie was na diverse studies op het gebied van Bouwkunde en Vastgoed werkzaam op een gerenommeerd architectenbureau. De stap om Nederland te verlaten en een nieuw leven te beginnen in Italië is zeker niet gemakkelijk geweest voor ons. We moesten banen opzeggen en zekerheden loslaten. En als belangrijkste verlieten we onze vrienden en familie, die gelukkig enthousiast waren over deze nieuw stap.

De stap naar een ander leven in Italië ging gepaard met het nadenken over een andere manier van inkomsten. We dachten na over een wijze waarop we ‘ons huis’ konden openstellen voor anderen. Een plek waar ook anderen van zouden kunnen genieten. Een accommodatie waar óók wij graag op vakantie zouden willen gaan. En het idee was geboren: “We starten een Bed and Breakfast in Italië”.

Lees hier ons hele ik vertrek verhaal en waarom wij zijn geëmigreerd naar Italië.

Een heerlijke B&B op het platteland

Waarom de regio Le Marche?

"Wij droomden van een vakantiewoning in de Laars maar besloten toch te emigreren. Inmiddels runnen we al heel wat jaren La Vecchia Scuola, een luxe B&B in een oude school in de regio Marken. En na een lange reis met de camper, kriskras door Italië, wisten wij het zeker: we waren verliefd. Verliefd op de Italiaanse manier van leven, maar vooral verliefd op De Marken (Le Marche)."

Waarom verliefd op deze regio? Lees het in het artikel van 'Mooi in de Marken' uit het tijdschrift De Smaak van Italië editie 100 jaargang 2020. 

Smaak van Italie tijdschrift editie 100 Marken Le Marche

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer