Logeren bij Nederlanders in Italië

Op zoek naar een Bed and breakfast met Nederlandse eigenaren in Italië? Met La Vecchia Scuola runnen wij - Jurgen en Gonnie - een luxe bed and breakfast in Italië. Vanaf mei 2016 zijn we geëmigreerd en is ons nieuwe leven in Italië begonnen. Het roer is definitief om! Maar dat ging niet vanzelf. We vertellen waarom we zijn gaan emigreren naar Italië. En hoe wij op onze nieuwe plek zijn terecht gekomen. En waarom hebben we specifiek gekozen voor de regio Le Marche in Italië? We delen het geheim van deze regio met je. 

Het roer is om!

“Een droom die je alleen droomt is maar een droom,
Een droom die je samen droomt is een werkelijkheid”.

Wij zijn Jurgen en Gonnie en wonen inmiddels bijna 5 jaar in Italië. Geruime tijd zijn wij bezig geweest met de gedachten om te emigreren naar Italië en die stap is zeker niet gemakkelijk geweest. We hadden een fijn leven in Nederland. We woonden in Brabant waar we zelf ons eerste huis samen hebben gebouwd. Bloed, zweet en tranen om samen onze eerste plek vorm te geven. Jurgen had destijds (en nog steeds) een bedrijf in de ruimtelijke ordening. En ik werkte als bouwkundig vastgoed bij een architectenbureau. Je begrijpt het al, best een leuk leven om niet zomaar op te geven. 

Maar de droom was groter dan de angst. We wilden het graag nog eens anders doen. Het roer helemaal om. In eerste instantie dachten we aan een ‘opknapper’ waar we de vakanties zouden gaan doorbrengen. Maar steeds meer gingen we beseffen dat een leven in Italië zoals wij dat voor ogen hadden, alleen mogelijk zou zijn door definitief te vertrekken. Dat betekende familie en vrienden achterlaten, banen opzeggen en alle zekerheden loslaten. Toch wisten we het zeker. We gaan emigreren!

Jurgen en Gonnie van La Vecchia Scuola

La Vecchia Scuola, een nieuwe B&B in Italië

De stap naar een ander leven in Italië ging gepaard met het nadenken over een andere manier van inkomsten. We dachten na over een wijze waarop we ‘ons huis’ konden openstellen voor anderen. Een plek waar ook anderen van zouden kunnen gaan genieten. Een accommodatie waar óók wij graag op vakantie zouden willen gaan. En het idee was geboren: “We starten een B&B in Italië."

In 2014 zijn we met een camper door Italië gegaan en hebben we de regio gevonden die het beste op onze plannen zou passen. In Le Marche hebben we ook de plek gevonden waar we graag zouden willen wonen. En evenzo belangrijk, waar we gasten zouden kunnen ontvangen om hen te laten genieten van alle hoogtepunten die de regio Le Marche te bieden heeft.

De emigratie is niet helemaal vlekkeloos verlopen en tijdens het aankooptraject van La Vecchia Scuola hebben we de nodige hobbels moeten nemen. Benieuwd naar ons hele Ik-Vertrek verhaal? We hebben het voor je in beeld gebracht. 

IK-VERTREK VERHAAL

Een heerlijke B&B op het platteland

Nieuwe plannen in 2022

La Dolve Vita…daar zijn we ooit voor naar Italië vertrokken. En om daar nog meer van te kunnen genieten, is de tijd aangebroken om wat beter op onszelf te letten. Want afgelopen 5 jaar heeft vooral in het teken gestaan van het opbouwen van onze accommodatie La Vecchia Scuola. Dat allemaal hebben we met plezier gedaan, maar het is ook goed om wat meer balans te krijgen in ons Italiaanse leven. En dat combineren we graag met nieuwe plannen voor La Vecchia Scuola, want daar willen we ook in 2022 aan blijven bouwen.

Voor 2022 betekende dit o.a. een verbouwing van ons eigen 'stekje'. En ook voor de gasten hebben we iets leuks gemaakt. Kijk snel verder. 

Nieuwe plannen gerealiseerd in 2022

Hoe is het om in Italië te wonen

Waarom logeren bij Nederlanders in Italië?

Jij houdt net als wij van Italië en wilt dit land op een bijzondere manier beleven? Omdat wij hier al 5 jaar wonen kunnen wij je het Italiaanse leven in Le Marche laten ontdekken op een unieke manier. We nemen je mee naar de plaatselijk dorpsfeesten die ieder jaar op dezelfde plek en rond dezelfde tijd plaatsvinden. Elk voorjaar start Montefano met 'Festa de'a Conca' en kun je genieten van elke avond dans en muziek. In juli is er een modeshow door Montefano met klederdrachten uit '900 en oude voertuigen uit die tijd. En in het najaar feesten we met de oogst van heerlijk gepofte kastanjes en nieuwe rode wijn. Hoe leuk is dat om mee te maken?

Of bezoek met ons één van deze authentieke wijnhuizen tijdens een wijnproeverij en een rondleiding door de cantina. En houd jij net als wij ook van wandelen? Dan delen we graag onze favoriete wandelroutes met je. 

Ga voor je vakantie eens logeren bij Nederlandse eigenaren en ontdek wat de omgeving je allemaal te bieden heeft. Nederlandse eigenaren kennen de leukste plekjes en weten je de beste restaurants te wijzen. Na een lange reis geven wij je een warm onthaal waardoor je je al snel thuis voelt. En begin de dag goed met een uitgebreid ontbijt met lokale verse producten. Tenzij je van zoet houdt, dan kies je beter voor een Italiaanse ontbijt. 

Het geheim van Le Marche

In Le Marche vonden wij de perfecte combinatie van prachtig natuurschoon (zoals de zee en de bergen) en authentieke Italiaanse dorpjes. De regio is nog niet overspoeld door toeristen waardoor je er nog het echte Italië vindt. Mensen zijn relaxed, vriendelijk en hebben altijd tijd voor een praatje. De keuken is puur met heerlijke lokale wijnen en voor weinig geld kun je er nog goed eten. 

Beelden zeggen meer dan woorden. Italië Magazine (editie 06/2020) maakte onlangs een mooie rapportage van 10P dik over La Vecchia Scuola en de regio Le Marche. Een bewaarexemplaar voor jouw volgende vakantie naar het prachtige Le Marche. Klik op het tijdschrift voor het inkijkexemplaar. 

 

 

 

Heb jij ook heimwee naar Italië?

Met je lief of je gezin even helemaal weg. Een andere omgeving waar de zon altijd schijnt en je elke dag kunt doen waar je zin in hebt? 

Wat zou het heerlijk zijn om weer op vakantie te kunnen gaan, slenterend met een ijsje door een Italiaans dorp. Een wandeling aan het strand terwijl je de zon ziet ondergaan en de warme dag overgaat in een zwoele zomer avond. Wat heerlijk om straks weer op vakantie te kunnen gaan.

Maar jij kunt nu al op vakantie. Met dit 100 pagina dikke glossy magazine waan je je helemaal in Italië. Je leest over leuke dagtrips, de meest prachtige wandelroutes, diverse restaurants waar je culinair kunt genieten en je snuift cultuur op in de 21 mooiste Italiaanse dorpen die je echt gezien moet hebben. Met deze meest complete reisgids voor de regio Le Marche kun je direct op pad. Het magazine bevat meer dan 300 foto’s en illustraties, is zonder advertenties en nu per post te ontvangen.

Bestel dit glossy tijdschrift per post of download direct het digitale exemplaar vol met ‘insider’ tips om jouw vakantie nét dat beetje extra te geven. Want de beste vakantie begint vaak met een goede voorbereiding! Neem snel een kijkje. 

GLOSSY MAGAZINE BESTELLEN

Logeren bij Nederlanders in Italië

Een B&B in Italië runnen

Wanneer je een bed and breakfast wilt beginnen kun je nog niet alles overzien. Je kunt je goed voorbereiden, maar niet alles is te voorzien. Inmiddels hebben we 5 seizoenen achter de rug en weten we wat er komt kijken bij het runnen van een B&B in Italië. Ria Kuipers, één van onze trouwe gasten, is nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een B&B. Ze heeft ons het hemd van ons lijf gevraagd en we hebben antwoord gegeven op al haar vragen. We gaan met onze billen bloot! En geven je hiermee een kijkje achter de schermen bij onze accommodatie. Geniet mee van dit interview van Ria met Jurgen en Gonnie van La Vecchia Scuola.

Hoe run je een B&B?

Hoe run je een BB in Italië

Hoe is het nu met Jurgen en Gonnie?

Op 1 februari 2016 was het definitief en zijn we de nieuwe inwoners van Montefano geworden. De dorpsbewoners zorgden daarbij voor een verrassend warm ontvangst. Over 10 jaar hopen we nog op deze mooie plek te mogen wonen met de fijne mensen hier om ons heen. Met de integratie maken we steeds meer Italiaanse vrienden. Iets dat we van het begin af aan graag wilden.

"Je huis openstellen voor een ander zegt iets over jezelf."

De B&B draait dit jaar haar 6e seizoen. De recensies en Golden Awards getuigen van een grote tevredenheid van de gasten. We staan zelfs in de top 10 van beste B&B's van Italië. We zijn blij met de start van ons eigen bedrijf in Italië. We genieten van de fijne contacten tijdens een seizoen met nieuwe - en terugkomende gasten. De opbouw van een nieuwe accommodatie en het runnen van een druk hoogseizoen is best pittig. In de toekomst hopen we dan ook nog meer te kunnen gaan genieten van het Italiaanse leven hier. 

Graag delen we onze Italiaanse droom met je! Je bent van harte welkom. Neem alvast een kijkje achter de schermen bij La Vecchia Scuola met de video. 

IK WIL LA VECCHIA SCUOLA ZIEN

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer