Kookboek met Italiaanse recepten Kookboek met Italiaanse recepten Kookboek met Italiaanse recepten

Italiaans Kookboek met streekgerechten uit Le Marche

De Italiaanse Antonietta kookt wekelijks voor de gasten van Bed and Breakfast La Vecchia Scuola in de regio Le Marche (de Marken). Haar enthousiasme voor de Italiaanse keuken leerde ze al vroeg van haar moeder. Telkens weet ze een ander gerecht op tafel te zetten. En wanneer Antonietta kookt, smaakt het nét even beter.

In het kookboek ‘Buongusto’ laat Antonietta de oneindige mogelijkheden van de Marchigiaanse keuken zien.

| Kookboek | Italiaanse gerechten | Nederlands vertaald | ruim 100 pagina's |

Direct bestellen

Waar komt dit kookboek vandaan?

Italiaans eten kom je vandaag de dag overal op de wereld tegen en de Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. In de Italiaanse keuken zie je dat er vaak veel verse producten en ook lokale producten gebruikt worden, die op eenvoudige wijze worden klaargemaakt. Italiaanse gerechten hebben daardoor pure smaken en dit is misschien ook wel de reden waarom de Italiaanse keuken zo populair is geworden.

Ook de regio Le Marche kenmerkt zich door het gebruik van pure producten. Dankzij haar geografische ligging heeft de regio met haar bergen, lange kuststrook en gecultiveerde heuvels een verscheidenheid aan lokale producten. Hiermee wordt de keuken gedomineerd door ‘funghi’ (paddenstoelen), olijven en truffels. De hoofdgerechten in het achterland zijn voornamelijk gebaseerd op vlees, terwijl je aan de kust een grote hoeveelheid aan visgerechten kunt eten.

In Marchigiaanse keuken vind je vaak traditionele recepten die generaties lang van moeder op dochter zijn doorgegeven. Zo ook bij de Italiaanse kok Antonietta. Haar gerechten zijn traditioneel en ieder met een eigen verhaal. Met veel enthousiasme tovert ze telkens weer een nieuw gerecht op tafel.

“In dit boek staat een klein beetje van mij - en veel van de gerechten die ik van mamma heb geleerd." “In dit boek staat een klein beetje van mij - en veel van de gerechten die ik van mamma heb geleerd." “In dit boek staat een klein beetje van mij - en veel van de gerechten die ik van mamma heb geleerd."

“In dit boek staat een klein beetje van mij - en veel van de gerechten die ik van mamma heb geleerd."

Ontdek de marchigiaanse keuken

Ontdek de marchigiaanse keuken

Met dit ruim 100 pagina dikke kookboek ontdek je de geheimen en handige kneepjes uit de Marchigiaanse keuken. Je leest de mogelijkheden om zelf pasta te maken en traditionele gerechten te bereiden zoals de Italiaanse kok Antonietta dat doet. 

Ook hebben de gerechten ieder een eigen verhaal gekregen waarmee je in niet alleen in de keuken, maar ook een kijkje neemt in het leven van Antonietta. De gerechten zijn puur en erg smaakvol. Van ‘Olive Ascolane’ tot ‘Arista al Sale’, je vindt ze allemaal terug in dit kookboek.

 • Meer dan 30 recepten
 • In het Nederlands geschreven
 • Boordevol professionele foto's op ruim 100 pagina's
 • Met antipasti (voorgerechten), hoofd- en bijgerechten en dolci (toetjes)
 • Met veel lokale- en seizoensproducten
 • Met ingrediëntenindex en wijntips
 • Handige tips om je gerecht nét die extra smaak te geven

In de Marchigiaanse keuken vind je vaak traditionele recepten die generaties lang van moeder op dochter zijn doorgegeven. Zo ook bij de Italiaanse Antonietta. De Italiaanse keuken heeft ze van kinds af aan geleerd van haar moeder. 

Bestel enkel het kookboek 'Buongusto' voor € 26,50 (excl. verzendkosten). 

Direct bestellen

Piacere Antonietta!

Ciao! Ik ben Antonietta en ik stel me graag aan je voor. 

Mijn grote passie is de Italiaanse keuken. Regelmatig sta ik op bruiloften en trouwerijen in de keuken van een restaurant. Samen met de chef-kok maken we de lekkerste gerechten klaar. De Marchigiaanse keuken ‘opent je hart’, omdat achter elk gerecht een herinnering zit. Een vergeten smaak die je doet herinneren aan een oud verhaal in een leven vol met leuke momenten. Met dit kookboek deel ik niet alleen de meest lekkere gerechten, maar ook de mooie momenten uit mijn leven met je.

Dagelijkse ben ik druk met mijn ruim negentig jarige moeder die nog zelfstandig woont en waarvan ik als kind al heb leren koken. De gerechten in dit kookboek maak ik regelmatig klaar voor familie of vrienden. Het geeft mij voldoening wanneer ik het plezier in hun ogen terugzie en ze zich de gerechten goed laten smaken. Het is mijn wens dat ook jij met dit boek de wereld van de Italiaanse keuken binnen gaat - en geniet van alle mooie pure producten die de Marchigiaanse keuken te bieden heeft.

In het kookboek Buongusto vind je veel van de gerechten terug die ik van mijn moeder heb geleerd. De gerechten doen mij herinneren aan toen ik nog jong was. Met dit receptenboek vertel ik je over de verhalen uit mijn leven. Samen gaan we aan de hand van eenvoudige, snelle en lekkere gerechten de marchigiaanse keuken ontdekken. Met de illustraties gaan we ons onderdompelen in het Italiaanse leven met mooie levensverhalen. Ga je mee?

DIRECT BESTELLEN

Italiaanse Antonietta in de keuken bij haar thuis Italiaanse Antonietta in de keuken bij haar thuis Italiaanse Antonietta in de keuken bij haar thuis

Met pure en seizoensgebonden producten

De Marchigiaanse keuken stond vroeger vooral in het teken van economische schaarste. Gerechten als polenta, een van oudsher traditioneel gerecht gemaakt van maïsmeel, worden in ere gehouden tijdens de Italiaanse dorpsfeesten. Tegenwoordig staat de Marchigiaanse keuken steeds meer in het teken van duurzaamheid vanwege het gebruik van pure - en seizoensgebonden producten. Met dit kookboek wordt er meer bekendheid gegeven aan de streekgerechten uit de regio. Veel lokale- en seizoensgebonden gerechten vind je dan ook terug in dit kookboek.

De Marchigiaanse keuken heeft producten die je misschien niet altijd in de Nederlandse supermarkt of delicatessenwinkel terugvindt. Maar die nét even die extra smaak aan een gerecht kunnen geven. We hebben daarom in bijna alle gevallen een alternatief voor je gegeven. Hiermee zal het gerecht niet minder smaakvol zijn.

Het kookboek is professioneel vormgegeven en de prachtige foto’s zijn erg zinnenprikkelend. Ontdek met deze ‘insider tips’ hoe jij jouw volgende Italiaanse gerechten nog smaakvoller kunt maken.

DIRECT BESTELLEN

Check hier het inkijkexemplaar waarin je digitaal kunt bladeren. In dit voorbeeld zijn slechts enkele pagina's terug te zien. 

 

Dit zeggen anderen over het kookboek

 • Wouter

  Wouter

  2024-01-11

  Het kookboek ontvangen, prachtig! Mooie foto's en geen lange 20 stappenplan recepten of extreme ingrediënten die je lastig kunt krijgen. Voor iedere gang wat lekkers met heldere uitleg. Als extra's krijg je een kijkje in het Italiaanse leven van de kokkin. Ik word er erg blij van! 

 • Roel

  Roel

  2024-01-08

  Prachtige foto’s, heerlijke recepten! Het kookboek ziet er mooi en professioneel uit. Met de complimenten aan Antonietta en de makers van dit boekwerk! Ideaal om er een leuk gerecht uit te kiezen, voor wanneer vrienden komen eten.

 • Gert

  Gert

  2023-12-21

  Wat een mooi overzichtelijk Italiaans kookboek. Mooi vormgegeven met luxe kaft. Recepten zijn duidelijk en goed te lezen met de fotografie gerechten. We mochten diverse keren bij deze Italiaanse kokkin aanschuiven bij La Vecchia Scuola. En dat was een genot. Als je de Italiaanse keuken een warm hart toedraagt, dan is dit kookboek een echte aanwinst! 

  "Lekker Italiaans eten, in goed gezelschap, in een mooie ambiance en met persoonlijke aandacht. Buongusto staat voor goede smaak en dat vind je terug bij B&B La Vecchia Scuola." "Lekker Italiaans eten, in goed gezelschap, in een mooie ambiance en met persoonlijke aandacht. Buongusto staat voor goede smaak en dat vind je terug bij B&B La Vecchia Scuola." "Lekker Italiaans eten, in goed gezelschap, in een mooie ambiance en met persoonlijke aandacht. Buongusto staat voor goede smaak en dat vind je terug bij B&B La Vecchia Scuola."

  "Lekker Italiaans eten, in goed gezelschap, in een mooie ambiance en met persoonlijke aandacht. Buongusto staat voor goede smaak en dat vind je terug bij B&B La Vecchia Scuola."

  Antonietta, Jurgen en Gonnie bij La Vecchia Scuola in de buitenkeuken Antonietta, Jurgen en Gonnie bij La Vecchia Scuola in de buitenkeuken Antonietta, Jurgen en Gonnie bij La Vecchia Scuola in de buitenkeuken

  Onze wens met dit kookboek

  Met veel enthousiasme kookt Antonietta wekelijks voor de gasten van Bed and Breakfast La Vecchia Scuola en tovert ze telkens weer een nieuw gerecht op tafel. Ieder heeft inmiddels een favoriet gerecht. De gerechten van Antonietta worden erg leuk ontvangen en Jurgen en Gonnie vinden dat haar recepten dan ook een eigen kookboek verdienen.

  Met de naam ‘Buongusto’, de goede smaak van Antonietta, krijgen in het kookboek niet alleen de recepten van Antonietta een podium. Ook de kookgeheimen en handige kneepjes van Antonietta lees je terug in haar kookboek. Daarbij neem je een kijkje achter de 'keuken'schermen van Antoinetta wanneer ze vertelt over haar leven in Italië. 

  Met dit kookboek hopen we een bijdrage te leveren aan de bekendheid van de pure en smaakvolle Marchigiaanse keuken. 
  We wensen je veel kookplezier samen met Antonietta!

  BESTEL KOOKBOEK

  Een kookboek met meer dan alleen maar recepten

  In Le Marche leeft de traditionele keuken voort dankzij de collectieve herinneringen van mensen die de tradities voortzetten, waaronder onvermijdelijk de zelfgemaakte pasta. De meest gegeten verse pasta’s zet Antonietta in haar kookboek voor je op een rij. Ook legt ze uit hoe je gemakkelijk en snel verse pasta zelf kunt maken.

  Wanneer je zin hebt in een lekker pastagerecht, is het belangrijk om te weten welke saus je bij welk type pasta serveert. Maar welke pastasaus gebruik je in welk gerecht? Lees het allemaal in het kookboek 'Buongusto'. Ook ontdek je op welke wijze verse pasta saus in een handomdraai te maken is. 

  In het kookboek neemt Antonietta je mee in de wereld van de Marchigiaanse groenten en legt je alles uit over de bereiding van 'wilde venkel', 'radicchio' en 'cichorei'. 

  Geef jouw Italiaanse gerechten ook nét dat beetje extra. Verras je vrienden met je Italiaanse kookkunsten en bestel direct dit nieuwe kookboek. 

  Weergave binnenzijde kookboek met inhoudsopgave Weergave binnenzijde kookboek met inhoudsopgave Weergave binnenzijde kookboek met inhoudsopgave
  Boordevol unieke kooktips

  Boordevol unieke kooktips

  In 'Buongusto' vind je een veelzijdigheid aan informatie uit de Marchigiaanse keuken terug:

  • Diverse pasta soorten
  • Hoe maak je zelf pasta en pastasaus
  • Alles over radicchio, cichorei en wilde venkel
  • 6 voorgerechten, 10 pasta gerechten, 11 hoofdgerechten en bijgerechten, 5 nagerechten
  • Verhalen over de moeder, hartsvriendin en kleinkinderen van Antonietta
  • Hoe herken je goede olijfolie
  • Uitgebreide ingrediënten index

  Direct aan de slag in de keuken? Bestel nu dit nieuwe kookboek met Italiaanse streekgerechten uit Le Marche voor € 26,50 (excl. verzendkosten). Dit boek is een musthave voor elke kookliefhebber.  

  Direct bestellen


  Aan tafel in buitenkeuken met gasten La Vecchia Scuola Aan tafel in buitenkeuken met gasten La Vecchia Scuola Aan tafel in buitenkeuken met gasten La Vecchia Scuola

  Ontdek de magie van Italiaans koken met vrienden aan tafel

  Trakteer jezelf en je dierbaren op een culinair avontuur met het betoverende Italiaanse kookboek van onze getalenteerde kokkin! Haar liefde voor authentieke smaken en traditionele recepten komt tot leven op elke pagina, waardoor dit kookboek onmisbaar is voor iedereen die van Italiaans eten houdt.

  Verwen je smaakpapillen met de verrukkelijke gerechten van Antonietta, van klassieke pasta's tot hemelse desserts. Dit boek is niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook een prachtig cadeau-idee voor een vriend(in) of jezelf! 

  Bestel nu en ontvang dit unieke kookboek rechtstreeks bij je thuis, zodat je kunt genieten van de heerlijke smaken die Italië te bieden heeft. Laat de Italiaanse keuken tot leven komen en geef het perfecte cadeau voor fijnproevers!

  Smakelijk Eten! 

  BESTEL DIT CADEAU

  Heb je een vraag over het kookboek?

  Wil je extra informatie of graag iets bespreken? Neem via dit formulier contact met ons op, we reageren altijd snel. 

  Technische informatie

  BUONGUSTO: 1e jaargang, editie 1, 2023
  Uitgever: La Vecchia Scuola, 62010 Montefano (MC)
  Teksten, styling en vormgeving: Jurgen en Gonnie Linssen
  Drukwerk: Pixartprinting

  Buongusto is tot stand gekomen door de recepten van Antonietta.
  Speciale dank aan Antonietta voor de fijne samenwerking!

  Tevens dank aan Gabriëlla en Anna. En aan Roel en Neline voor de
  feedback.

  Copyright® 2023 La Vecchia Scuola