Italiaans Kookboek met streekgerechten uit Le Marche

De Italiaanse Antonietta kookt wekelijks voor de gasten van Bed and Breakfast La Vecchia Scuola in de regio Le Marche (de Marken). Haar enthousiasme voor de Italiaanse keuken leerde ze al vroeg van haar moeder. Telkens weet ze een ander gerecht op tafel te zetten. En wanneer Antonietta kookt, smaakt het nét even beter.

In het kookboek ‘Buongusto’ laat Antonietta de oneindige mogelijkheden van de Marchigiaanse keuken zien.

| Kookboek | Italiaanse gerechten | Nederlands vertaald |

 

Nieuw Italiaans kookboek door Italiaanse kok in Nederlands vertaald

 

Waar komt dit kookboek vandaan?

Italiaans eten kom je vandaag de dag overal op de wereld tegen en de Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. In de Italiaanse keuken zie je dat er vaak veel verse producten en ook lokale producten gebruikt worden, die op eenvoudige wijze worden klaargemaakt. Italiaanse gerechten hebben daardoor pure smaken en dit is misschien ook wel de reden waarom de Italiaanse keuken zo populair is geworden.

Ook de regio Le Marche kenmerkt zich door het gebruik van pure producten. Dankzij haar geografische ligging heeft de regio met haar bergen, lange kuststrook en gecultiveerde heuvels een verscheidenheid aan lokale producten. Hiermee wordt de keuken gedomineerd door ‘funghi’ (paddenstoelen), olijven en truffels. De hoofdgerechten in het achterland zijn voornamelijk gebaseerd op vlees, terwijl je aan de kust een grote hoeveelheid aan visgerechten kunt eten.

In Marchigiaanse keuken vind je vaak traditionele recepten die generaties lang van moeder op dochter zijn doorgegeven. Zo ook bij de Italiaanse kok Antonietta. Haar gerechten zijn traditioneel en ieder met een eigen verhaal. Met veel enthousiasme tovert ze telkens weer een nieuw gerecht op tafel.

Ontdek de oneindige mogelijkheden van de marchigiaanse keuken

Met dit ruim 100 pagina dikke kookboek ontdek je de geheimen en handige kneepjes uit de Marchigiaanse keuken. Je leest de mogelijkheden om zelf pasta te maken en traditionele gerechten te bereiden zoals de Italiaanse kok Antonietta dat doet. 

Ook hebben de gerechten ieder een eigen verhaal gekregen waarmee je in niet alleen in de keuken, maar ook een kijkje neemt in het leven van Antonietta. De gerechten zijn puur en erg smaakvol. Van ‘Olive Ascolane’ tot ‘Arista al Sale’, je vindt ze allemaal terug in dit kookboek.

 • Meer dan 30 recepten
 • In het Nederlands geschreven
 • Boordevol professionele foto's op ruim 100 pagina's
 • Met antipasti (voorgerechten), hoofd- en bijgerechten en dolci (toetjes)
 • Met veel lokale- en seizoensproducten
 • Met ingrediëntenindex en wijntips
 • Handige tips om je gerecht nét die extra smaak te geven

In de Marchigiaanse keuken vind je vaak traditionele recepten die generaties lang van moeder op dochter zijn doorgegeven. Zo ook bij de Italiaanse Antonietta. De Italiaanse keuken heeft ze van kinds af aan geleerd van haar moeder. 

Het kookboek is helemaal nieuw en direct te bestellen. Ontvang samen met het kookboek een prachtige 'kooksloof' van La Vecchia Scuola. Deze keukenschort twv € 25,- ontvang je nu VOOR DE HELFT VAN DE PRIJS en hiervan is maar een beperkte oplage beschikbaar. De kookschort houdt niet alleen je kleding schoon maar siert elke kookliefhebber.

Bestel daarom dit Italiaanse kookboek met kooksloof NU voor maar € 39,- (excl. verzendkosten).

Of bestel enkel het kookboek 'Buongusto' voor € 26,50 (excl. verzendkosten). 

Bestel kookboek met schort

Antonietta over dit kookboek:

“In dit boek staat een klein beetje van mij - en veel van de gerechten die ik van mamma heb geleerd. De gerechten doen mij herinneren aan toen ik nog jong was. Met dit receptenboek vertel ik je over de verhalen uit mijn leven. Samen gaan we aan de hand van eenvoudige, snelle en lekkere gerechten de marchigiaanse keuken ontdekken. Met de illustraties gaan we ons onderdompelen in het Italiaanse leven met mooie levensverhalen. Ga je mee?”

Piacere Antonietta!

Ciao! Ik ben Antonietta en ik stel me graag aan je voor. 

Mijn grote passie is de Italiaanse keuken. Regelmatig sta ik op bruiloften en trouwerijen in de keuken van een restaurant. Samen met de chef-kok maken we de lekkerste gerechten klaar. De Marchigiaanse keuken ‘opent je hart’, omdat achter elk gerecht een herinnering zit. Een vergeten smaak die je doet herinneren aan een oud verhaal in een leven vol met leuke momenten. Met dit kookboek deel ik niet alleen de meest lekkere gerechten, maar ook de mooie momenten uit mijn leven met je.

Dagelijkse ben ik druk met mijn ruim negentig jarige moeder die nog zelfstandig woont en waarvan ik als kind al heb leren koken. De gerechten in dit kookboek maak ik regelmatig klaar voor familie of vrienden. Het geeft mij voldoening wanneer ik het plezier in hun ogen terugzie en ze zich de gerechten goed laten smaken. Het is mijn wens dat ook jij met dit boek de wereld van de Italiaanse keuken binnen gaat - en geniet van alle mooie pure producten die de Marchigiaanse keuken te bieden heeft.

BESTEL kookboek

Met pure en seizoensgebonden producten

De Marchigiaanse keuken stond vroeger vooral in het teken van economische schaarste. Gerechten als polenta, een van oudsher traditioneel gerecht gemaakt van maïsmeel, worden in ere gehouden tijdens de Italiaanse dorpsfeesten. Tegenwoordig staat de Marchigiaanse keuken steeds meer in het teken van duurzaamheid vanwege het gebruik van pure - en seizoensgebonden producten. Met dit kookboek wordt er meer bekendheid gegeven aan de streekgerechten uit de regio. Veel lokale- en seizoensgebonden gerechten vind je dan ook terug in dit kookboek.

De Marchigiaanse keuken heeft producten die je misschien niet altijd in de Nederlandse supermarkt of delicatessenwinkel terugvindt. Maar die nét even die extra smaak aan een gerecht kunnen geven. We hebben daarom in bijna alle gevallen een alternatief voor je gegeven. Hiermee zal het gerecht niet minder smaakvol zijn.

Het kookboek is professioneel vormgegeven en de prachtige foto’s zijn erg zinnenprikkelend. Ontdek met deze ‘insider tips’ hoe jij jouw volgende Italiaanse gerechten nog smaakvoller kunt maken.

Check hier het inkijkexemplaar waarin je digitaal kunt bladeren.  

 

Dit zegt Roos over het kookboek:

"Prachtige foto’s, heerlijke recepten! Het kookboek ziet er mooi en professioneel uit. Met de complimenten aan Antonietta en de makers van dit boekwerk! Ideaal om er een leuk gerecht uit te kiezen, voor wanneer vrienden komen eten.”

Onze wens met dit kookboek...

Met veel enthousiasme kookt Antonietta wekelijks voor de gasten van Bed and Breakfast La Vecchia Scuola en tovert ze telkens weer een nieuw gerecht op tafel. Ieder heeft inmiddels een favoriet gerecht. De gerechten van Antonietta worden erg leuk ontvangen en Jurgen en Gonnie vinden dat haar recepten dan ook een eigen kookboek verdienen.

Met de naam ‘Buongusto’, de goede smaak van Antonietta, krijgen in het kookboek niet alleen de recepten van Antonietta een podium. Ook de kookgeheimen en handige kneepjes van Antonietta lees je terug in haar kookboek. Daarbij neem je een kijkje achter de 'keuken'schermen van Antoinetta wanneer ze vertelt over haar leven in Italië. 

Lekker Italiaans eten, in goed gezelschap, in een mooie ambiance en met persoonlijke aandacht. Buongusto staat voor goede smaak en dat vind je terug bij B&B La Vecchia Scuola.
Jurgen & Gonnie

Met dit kookboek hopen we een bijdrage te leveren aan de bekendheid van de pure en smaakvolle Marchigiaanse keuken. 
We wensen je veel kookplezier samen met Antonietta!

BESTEL kookboek

streekgerechten uit Le Marche

Een kookboek met meer dan alleen maar recepten

In Le Marche leeft de traditionele keuken voort dankzij de collectieve herinneringen van mensen die de tradities voortzetten, waaronder onvermijdelijk de zelfgemaakte pasta. De meest gegeten verse pasta’s zet Antonietta in haar kookboek voor je op een rij. Ook legt ze uit hoe je gemakkelijk en snel verse pasta zelf kunt maken.

Wanneer je zin hebt in een lekker pastagerecht, is het belangrijk om te weten welke saus je bij welk type pasta serveert. Maar welke pastasaus gebruik je in welk gerecht? Lees het allemaal in het kookboek 'Buongusto'. Ook ontdek je op welke wijze verse pasta saus in een handomdraai te maken is. 

In het kookboek neemt Antonietta je mee in de wereld van de Marchigiaanse groenten en legt je alles uit over de bereiding van 'wilde venkel', 'radicchio' en 'cichorei'. 

Geef jouw Italiaanse gerechten ook nét dat beetje extra. Verras je vrienden met je Italiaanse kookkunsten en bestel direct dit nieuwe kookboek. 

Boordevol unieke kooktips

In 'Buongusto' vind je een veelzijdigheid aan informatie uit de Marchigiaanse keuken terug:

 • Diverse pasta soorten
 • Hoe maak je zelf pasta en pastasaus
 • Alles over radicchio, cichorei en wilde venkel
 • 6 voorgerechten, 10 pasta gerechten, 11 hoofdgerechten en bijgerechten, 5 nagerechten
 • Verhalen over de moeder, hartsvriendin en kleinkinderen van Antonietta
 • Hoe herken je goede olijfolie
 • Uitgebreide ingrediënten index

Direct aan de slag in de keuken? Bestel nu dit nieuwe kookboek met Italiaanse streekgerechten uit Le Marche voor € 26,50 (excl. verzendkosten). Of bestel een bundel met het kassakoopje waarmee je zowel het kookboek als de 'kooksloof' van La Vecchia Scuola per post thuis ontvangt. Deze keukenschort is NU VOOR DE HELFT VAN DE PRIJS en een musthave voor elke kookliefhebber.  

Bestel kookboek met schort

Technische informatie

BUONGUSTO: 1e jaargang, editie 1, 2023
Uitgever: La Vecchia Scuola, 62010 Montefano (MC)
Teksten, styling en vormgeving: Jurgen en Gonnie Linssen
Drukwerk: Pixartprinting

Buongusto is tot stand gekomen door de recepten van Antonietta.
Speciale dank aan Antonietta voor de fijne samenwerking!

Tevens dank aan Gabriëlla en Anna. En aan Roel en Neline voor de
feedback.

Copyright® 2023 La Vecchia Scuola

 

Heb je een vraag of opmerking aan ons?

Neem contact op met onderstaand formulier. Je krijgt altijd (snel) reactie. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer