• Klassieke pasta gerechten Klassieke pasta gerechten Klassieke pasta gerechten

Authentieke pasta recepten

Als je op zoek bent naar nieuwe Italiaanse pasta recepten, waarom probeer je dan niet eens authentieke Italiaanse gerechten? Ontdek de smaken van Italië met deze heerlijke pasta recepten die je thuis kunt maken. Deze populaire pasta gerechten zijn in een handomdraai klaar! 

Er gaat niets boven de smaak van authentieke Italiaanse pasta! Of je nu een liefhebber bent van klassieke spaghetti en gehaktballen of liever de verfijnde smaken van een romige Carbonara of Linguine alle Vongole proeft, er is een Italiaans pastagerecht voor iedereen. Ontdek de beste en meest authentieke Italiaanse pasta recepten om van te genieten, zodat je thuis kunt smullen van de heerlijke smaken van Italië. Of je nu een beginner bent of een ervaren thuiskok, de volgende 5 recepten zijn gemakkelijk te volgen en zullen zeker indruk maken op je gasten.

1. Spaghetti Carbonara

1. Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit spaghetti, eieren, spek en Parmezaanse kaas. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het resultaat is heerlijk romig en vol van smaak. Het geheim van een goede Carbonara is om de eieren en kaas goed te mengen en de pasta goed te koken. Serveer het met een glas Italiaanse wijn en geniet van een heerlijke maaltijd.

naar recept

2. Linguine alle Vongole

2. Linguine alle Vongole

Linguine alle Vongole is een ander klassiek Italiaans pastagerecht dat bestaat uit linguine, venusschelpen, knoflook, olijfolie en witte wijn. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het resultaat is heerlijk zilt en vol van smaak. Het geheim van een goede Linguine alle Vongole is om de venusschelpen goed te spoelen en te controleren op eventuele beschadigingen voordat je ze kookt. Serveer het met een glas Italiaanse wijn en geniet van een heerlijke maaltijd.

naar recept


Een pasta voor elk gerecht

We weten allemaal hoe spaghetti eruit ziet, maar wist je dat er in Italië meer dan 300 soorten pasta’s zijn? Penne, orecchiette, fusilli, linguine, bucatini, farfalle, rigatoni… Er zijn evenveel soorten Italiaanse pasta als er manieren zijn om ze te bereiden. We zetten er een aantal voor je op een rij. 
 
Wist je dat er in Italië meer dan 300 soorten pasta’s zijn Wist je dat er in Italië meer dan 300 soorten pasta’s zijn Wist je dat er in Italië meer dan 300 soorten pasta’s zijn

3. Penne all'Arrabbiata

3. Penne all'Arrabbiata

Penne all'Arrabbiata is een pittig pastagerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio in Italië. Het gerecht bestaat uit penne pasta, tomatensaus, knoflook, rode peper en olijfolie. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is perfect voor degenen die van pittig eten houden. Het geheim van een goede Penne all'Arrabbiata is om de pasta al dente te koken en de saus goed te laten sudderen voordat je het serveert. Serveer het met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en geniet van de smaken van Italië.

NAAR RECEPT

4. Tagliatelle al Ragu

4. Tagliatelle al Ragu

Tagliatelle al Ragu is een klassiek pastagerecht uit de regio Emilia-Romagna in Italië. Het gerecht bestaat uit tagliatelle pasta en een rijke vleessaus, gemaakt van gehakt, tomaten, wortels, selderij, ui en rode wijn. Het is een heerlijk en hartig gerecht dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd. Het geheim van een goede Tagliatelle al Ragu is om de saus langzaam te laten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Serveer het met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en geniet van de smaken van Italië.

NAAR RECEPT

5. Fettuccine Alfredo

5. Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo is een klassiek Italiaans pastagerecht dat bestaat uit fettuccine pasta en een romige saus gemaakt van boter, room en Parmezaanse kaas. Het is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is voor een snelle en gemakkelijke maaltijd. Het geheim van een goede Fettuccine Alfredo is om de saus langzaam te laten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Serveer het met een beetje extra Parmezaanse kaas en geniet van de smaken van Italië.

NAAR RECEPT

Anderen bekeken deze recepten