• Fietsen door de wijngaarden Fietsen door de wijngaarden Fietsen door de wijngaarden

Fietsen door de wijngaarden

Italië staat bekend om prachtige landschappen, historische steden en culinaire hoogstandjes. En tussen de glooiende heuvels van de regio Le Marche ligt het pittoreske dorpje Cupramontana, een bestemming die elke fietsliefhebber moet verkennen. Onlangs hebben wij zelf deze adembenemende fietsroute ervaren, en we zijn betoverd geraakt door de schoonheid van dit verborgen juweeltje en de omgeving ervan.

"Op zondag springen we graag op de e-bike om nieuwe routes te verkennen." "Op zondag springen we graag op de e-bike om nieuwe routes te verkennen." "Op zondag springen we graag op de e-bike om nieuwe routes te verkennen."

"Op zondag springen we graag op de e-bike om nieuwe routes te verkennen."

Startpunt in Cupramontana

Startpunt in Cupramontana

Onze fietstocht begon in het dorpje Cupramontana, gelegen te midden van wijngaarden en olijfbomen. Cupramontana, oftewel de hoofdstad van de Italiaanse Verdicchio wijn, ligt in de wijnstreek van de regio Le Marche op ruim 500m boven de zeespiegel. Het dorp kent veel geschiedenis, met geplaveide straatjes en oude stenen huizen die een verhaal vertellen dat teruggaat tot de Middeleeuwen. Cupramontana ademt een authentieke Italiaanse sfeer, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is voor een onvergetelijke fietstocht.

De streek is ook geschikt om te wandelen. Wij hebben een wandeling gemaakt die vertrekt vanuit het dorp en van waaruit je een aaneenschakeling van wijngaarden en olijfbomen op glooiende heuvels gaat ontdekken. Elk seizoen heeft haar charmes door de afwisseling van kleuren en geuren die elk seizoen weer veranderen. 

WANDELEN IN CUPRAMONTANA

De Betoverende Landschappen

De Betoverende Landschappen

Terwijl we onze fietsroute vervolgden, werden we overweldigd door de adembenemende landschappen van Le Marche. De heuvels strekten zich uit zover het oog reikte, bedekt met wijngaarden en olijfbomen die de lucht vulden met hun zoete geuren. Op elke bocht van de weg werden we getrakteerd op nieuwe panorama's, waardoor elke trap op de pedalen de moeite meer dan waard was. Met de geweldige natuur van de Monte San Vicino op de achtergrond.

Uitzicht Cupramontana vanaf heuvel over de wijngaarden Uitzicht Cupramontana vanaf heuvel over de wijngaarden Uitzicht Cupramontana vanaf heuvel over de wijngaarden
  • Fietsroute Cupramontana fietsen Fietsroute Cupramontana fietsen Fietsroute Cupramontana fietsen
  • Fietsroute Cupramontana Abbazia Fietsroute Cupramontana Abbazia Fietsroute Cupramontana Abbazia
  • Fietsroute Cupramontana Il Cassero Fietsroute Cupramontana Il Cassero Fietsroute Cupramontana Il Cassero
  • Fietsroute Cupramontana fietsers Fietsroute Cupramontana fietsers Fietsroute Cupramontana fietsers
Fietsroute op Komoot

Fietsroute op Komoot

We hebben de fietsroute voor je opgenomen en in Komoot gezet. Je kunt in Komoot een gratis account aanmaken wanneer je dat nog niet hebt. Op je mobiel is het mogelijk om de fietsroute te volgen. 

IN KOMOOT OPENEN

GPX DOWNLOADEN

Meer fietsroutes

Meer fietsroutes

Rianne en Paul fietsten vanuit La Vecchia Scuola via Recanati en Loreto naar de Adriatische kust. 

Paul: "Wat een prachtplekken om naartoe te fietsen! Recanati heeft onze harten hebben gestolen. Wij hebben hier heerlijk geluncht in het centrum op het plein van de oude stad. Ook Loreto is een aanrader!" 

FIETSROUTE NAAR DE KUST


Anderen bekeken deze artikelen