• Fietsroute via Loreto en Recanati Fietsroute via Loreto en Recanati Fietsroute via Loreto en Recanati

Fietsen van Loreto naar de kust

In het hart van Le Marche bevindt zich een betoverende fietsroute die begint bij de gastvrije B&B La Vecchia Scuola. De fietsroute leidt je naar de historische steden Loreto en Recanati, om uiteindelijk uit te komen bij de schitterende Adriatische Kust. Onze recente fietsavontuur langs deze route was een reis vol cultuur, geschiedenis en adembenemende uitzichten.

Van bergachtig tot vlak, de regio de Marken (Le Marche) in Italië biedt talloze mogelijkheden voor een fietsvakantie. De fietstochten zijn voor iedereen goed te doen.

We delen 2 fietsroutes met je. Beide fietsroutes, van Loreto naar Recanati en eentje rechtstreeks naar de Adriatische kust, bieden je een combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur. Laat je betoveren door de schoonheid van Le Marche, en ervaar het allemaal vanuit het comfortabele vertrekpunt van La Vecchia Scuola B&B.

Rianne: "Fietsen in Le Marche...wat een beleving! Met het gemak van een e-bike kom je overal en ontdek je bella Italia ook van een andere bijzondere kant". Paul en Rianne Dekkers kozen een route die vooraf was uitgestippeld door Gonnie & Jürgen van La Vecchia Scuola. In totaal fietsen zij moeiteloos op één dag 51 km door het prachtige marchigiaanse heuvelland. 

| 52,1 km | 790m steigen | 780m dalen |
Vertrekpunt bed and breakfast La Vecchia Scuola

Vertrekpunt bed and breakfast La Vecchia Scuola

Ons fietsavontuur begon bij de sfeervolle La Vecchia Scuola B&B, een juweel verscholen in de heuvels van Le Marche. Omringd door weelderige graanvelden, zonnebloemen en olijfbomen bood deze bed & breakfast niet alleen een comfortabele start voor onze reis met een heerlijk ontbijt, maar ook een panoramisch uitzicht dat onze fietsdag op een perfecte manier begon. 

B&B bekijken


Poëzie in Recanati

Poëzie in Recanati

De fietsroute begon vanuit de B&B naar Montefano en vervolgde zich naar Recanati, de geboorteplaats van de beroemde dichter Leopardi. De stad ademde literaire inspiratie, met zijn oude steegjes en pleinen die deden denken aan vervlogen tijden. Een bezoek aan het Leopardi-huis bood inzicht in het leven van de dichter, terwijl we op de fiets de glooiende heuvels van het omliggende landschap verkenden. Het terras op de piazza van Recanati gaf verkoeling onder het genot van een lokale Verdicchio. Zeker de moeite waard!

NAAR RECANATI

Op bedevaart naar Loreto

Op bedevaart naar Loreto

Onze tweede halte bracht ons naar Loreto, een stad doordrenkt van mystiek vanwege het Heilige Huis van Maria. De basiliek, een belangrijk bedevaartsoord, imponeerde niet alleen met zijn spirituele betekenis maar ook met de indrukwekkende architectuur. Fietsend door de geplaveide straten, voelden we de historische ziel van Loreto. Lees meer over Loreto via de button.

NAAR LORETO

*****
Rianne: "Tijdens onze tocht hebben we de twee prachtige plaatsen Loreto en Recanati bezocht. We hebben genoten van een lekker kop koffie op de Piazza van Loreto waar je eigenlijk op de knieën door kerk moet gaan zo gaat het verhaal. Dit hebben we maar niet gedaan, aangezien wij graag onze knieën nog wilden inzetten voor de rest van de fietstocht". 

Paul: "Het andere plaatsje waar we naartoe zijn gegaan is Recanati. Wat een prachtig plek! Recanati heeft onze harten hebben gestolen. Wij hebben hier heerlijk geluncht in het centrum op het plein van de oude stad. Een aanrader!"

*****

Tips van La Vecchia Scuola

Als je van plan bent deze fietsroutes te verkennen, overweeg dan om vroeg te starten om de ochtendrust te ervaren en de hitte te vermijden. Neem de tijd om te genieten van lokale delicatessen in Loreto en Recanati en ontdek de rijke cultuur van Le Marche. La Vecchia Scuola kan je voorzien van lokale tips en aanbevelingen om jouw fietsavontuur nog specialer te maken.

Fietsroute op Komoot (Recanati-Loreto)

Fietsroute op Komoot (Recanati-Loreto)

We hebben de fietsroute voor je opgenomen en in Komoot gezet. Je kunt in Komoot een gratis account aanmaken wanneer je dat nog niet hebt. Op je mobiel is het mogelijk om de fietsroute te volgen. 

IN KOMOOT OPENEN

GPX DOWNLOADEN

Lengte 52,1 km steigen 790m dalen 780m dalen 

Fietsroute op Komoot (Porto-Recanati)

Fietsroute op Komoot (Porto-Recanati)

Ook de fietsroute naar de kust hebben we voor je opgenomen en in Komoot gezet. Je kunt in Komoot een gratis account aanmaken wanneer je dat nog niet hebt. Op je mobiel is het mogelijk om de fietsroute te volgen. 

IN KOMOOT OPENEN

GPX DOWNLOADEN

Lengte 25,7 km steigen 290 m dalen 510 m

Voor verkoeling naar de Adriatische kust

De kers op de taart van onze fietstocht was de aankomst bij de Adriatische Kust. De frisse zeewind verwelkomde ons na de warme rit door het binnenland. We volgden de kustlijn, genietend van de prachtige zandstranden en de azuurblauwe zee. Een verkoelende duik en een ontspannen moment op een strandcafé maakten deze fietstocht onvergetelijk.


Kan ik ook op de fiets door de heuvels van Le Marche?

Lees de ervaring van Rianne en Paul

'De fietstocht is voor ieder goed te doen', aldus Paul en Rianne. Je kunt de E-bike immers in alle standen zetten, zodat je moeiteloos de heuvels opgaat. De fietstocht van Jurgen en Gonnie gaat over verharde en soms onverharde wegen (maar goed begaanbaar) en heeft prachtige vergezichten. De fietsnavigatie zorgt ervoor dat je niet verdwaalt. Je fietst met een E-bike zelfs moeiteloos naar de kust. Voor ieder die toch iets sportief wil doen is deze outdoor activiteit echt een aanrader om te doen...en nee, je hoeft geen conditie te hebben. 

Kortom bekijk De Marken ook eens van de andere kant en stap op de fiets en geniet van het karaktervolle Marchegiaanse landschap zoals je dat nog nooit hebt ervaren. Een echte aanrader.

Heel veel fietsplezier!

Rianne & Paul Dekkers


Anderen bekeken deze artikelen