Wandeling Piano Grande (Monti Sibillini Marche)

In het zuiden van de Monti Sibillini in Le Marche, dicht bij Castelluccio, ligt de Piano Grande. Ook wel vrij vertaald de Grote Valkte. Vanuit deze prachtige bloemenvelden (linzen die in bloei staan), vertrekt via een weg omhoog een prachtige wandelroute. Een eenvoudige wandeling die ook goed te doen is voor de minder getrainde wandelaar.

De wandeling gaat naar een geweldig uitzichtpunt waar je de Gran Sasso (regio Abruzze) kunt zien. De route is aanzienlijk vlak en duurt ca. 2 uur (heen en terug). 

Leuk om deze wandeling te combineren met een dagtrip naar Castelluccio en de Piano Grande. 

 

Vertrek wandeling vanuit de Piano Grande in Italië

Aangekomen op de prachtige vlakte van de Piano Grande zie je dat de hoofdweg vanuit Castellucchio zich opsplitst in een weg rechtdoor over de vlakte en een weg naar boven. De weg omhoog is de weg naar het wandelpad. Deze rit duurt circa 5 minuten.

Onderweg zie je dat je de grens tussen de regio's Umbria en Le Marche doorkruist. Uiteindelijk kom je op een parkeerplaats uit met een berghut. Deze berghut heet 'Riffuti degli Alpini A.N.A.' Parkeer hier de auto, want hier start de wandeling (op de kaart aangeduid als rolstoelpad).

De wandeling begint vanuit een asfaltpad en gaat over in een grindpad. Aan het einde zie je een berghut met een prachtig uitzicht. Hier staat het bord waarop de bergen staan aangegeven. Zie je de Gran Sasso liggen? 

 

 

 

 

Anderen bekeken ook:

Meer wandelroutes 

Gratis E-book Marche

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer