• Wandelroute Bolognola Monti Sibillini Wandelroute Bolognola Monti Sibillini Wandelroute Bolognola Monti Sibillini

Wandelroute vanuit Bolognola

In het noorden van de Monti Sibillini in Le Marche, een kwartiertje voorbij Fiastra, ligt Bolognola. In de winter kun je skiën vanaf de vlaktes van "La Pintura di Bolognola". Deze liggen iets hoger dan Bolognola. In het dorp zelf vertrekt er een leuke wandeling “Fonte dell’Aquila”. Een gemoedelijke wandeling van ca. 2 uur.

Vanuit een gezellig Italiaans steegje loop je door de bossen naar de fontein toe. Eenmaal boven de boomgrens uit heb je een schitterend panorama. Deze wandeling is circa 6 km (heen en terug) met een hoogte verschil van circa 230 m. De wandeling duurt circa 2.5 uur.

  • Wandelroute Bolognola Fonte aquila dorp Wandelroute Bolognola Fonte aquila dorp Wandelroute Bolognola Fonte aquila dorp
  • Wandelroute Bolognola Fonte aquila wandeling Wandelroute Bolognola Fonte aquila wandeling Wandelroute Bolognola Fonte aquila wandeling
  • Wandelroute Bolognola Fonte aquila wandelbord Wandelroute Bolognola Fonte aquila wandelbord Wandelroute Bolognola Fonte aquila wandelbord
  • Wandelroute Bolognola aanwijzing in het dorp Wandelroute Bolognola aanwijzing in het dorp Wandelroute Bolognola aanwijzing in het dorp

Wandelroute vertrekt vanuit Bolognola

Start vanaf het centrale plein waar de kerk van San Michele Arcangelo ligt, ga verder richting het centrum van Bolognola en volg de aanwijzingen voor de Fonte dell'Aquila. Ongeveer 300 meter verder kun je de auto parkeren en dezelfde aanwijzingen blijven volgen. De weg bevindt zich aan je rechterhand en is onverhard en bergopwaarts. 

In dit eerste deel zul je de afrastering zien die de ruimte voor de herbevolking en reïntegratie van de gemzen op het grondgebied van de Sibillini begrenst. Met een beetje geluk kun je er ook een exemplaar van zien. Verderop is de bergwandeling vrij schaduwrijk. Ongeveer halverwege de route, kom je bij de borden naar Santa Maria Maddalena waar je uit de bossen komt en over de bergpaden verder naar boven gaat. 

Helemaal bovenaan zul je de fontein ontdekken. Hierna kun je nog een stukje verder lopen naar het uitzicht bord. De fontein loopt continu waardoor het zich zuivert. Dit is een ongewoon aspect, omdat in het Sibillini-gebergte bijna alle bronnen continu stromen. De naam Fonte dell'Aquila is afgeleid van de plek die bijzonder wordt gewaardeerd door de "Aquila", oftewel de arend. Deze diersoort zal gemakkelijk op te merken zijn tijdens een van zijn vluchten op deze toppen.

 Het landschap is intens en open met zeer prachtige uitzichten op de natuur van het Sibillini-gebergte, om vereeuwigd te worden met prachtige foto's. De terugkeer is op hetzelfde pad.

Een fijne tocht gewenst!

NAAR WANDELROUTES

Uitzicht halverwege wandelroute Uitzicht halverwege wandelroute Uitzicht halverwege wandelroute

Anderen bekeken deze artikelen