Hoe is het weer voor de beste reistijd naar Le Marche?

Hoe is het klimaat in de Le Marche Italië? De regio Le Marche (de Marken) heeft een heerlijk klimaat, omdat het gelegen is tussen Adriatische kust en de Apennijnen. Maar wat is voor jou de beste reistijd om er naartoe te gaan? Dan wil je weten hoe het weer is in het voor-, hoog-, en naseizoen in deze regio. Zodat je de beste tijd kunt kiezen voor jouw onvergetelijke vakantie in Le Marche (de Marken).

Deze regio gelegen aan de Adriatische kust heeft 2 soorten klimaten, namelijk het zeeklimaat en landklimaat. Tijdens de zomermaanden vind je verkoeling aan de stranden of in de bergen. In het voorjaar is het over het algemeen al vroeg lekker weer waardoor je kunt genieten van een natuur die in bloei staat. De zomer begint in juni en loopt meestal door tot ver in september. De maanden juli en augustus zijn de maanden met hogere temperaturen en waarin je kunt genieten van lange zwoele zomeravonden. Le Marche is dus wat betreft klimaat een goede vakantiebestemming.

 

Voorjaarsvakantie? Hoe is het weer in april en mei in Italië?

Bij het weer in april en mei zie je de temperaturen in Italië al snel oplopen naar aangename waardes tussen de 18 en 23 graden. De Italiaanse natuur komt hierdoor sneller tot bloei dan in Nederland. Je geniet van de mooiste groene vergezichten in deze periode. De ochtenden beginnen een beetje frisjes en gedurende de dag kun je genieten van de voorjaarszon. De lente is dan ook een prima periode om een bezoek te brengen aan pittoreske Italiaanse dorpjes of de prachtige natuurgebieden die Le Marche rijk is. En huur je een auto dan heb je bij eventueel wisselvallig weer nog alle vrijheid om zoveel mogelijk van de omgeving te zien.

In mei en juni wordt met gemiddelde dag temperaturen tussen de 22 en 26 graden ook het zeewater aangenaam. Zodat je als strandliefhebber al kunt genieten van een rustig plekje aan de Adriatische kust.

Hoe is het klimaat in juli en augustus in Italië?

In juli en augustus is het klimaat in Italië ideaal voor wie een zonvakantie wil boeken. De dagtemperaturen liggen dan gemiddeld rond de 29 graden en er valt weinig neerslag. Heerlijk als je wilt genieten van de echte Italiaanse zwoele zomeravonden.

Ga je graag naar de Italiaanse kust tijdens je vakantie? De meeste stranden in Italië zijn niet groot met langgerekte stranden,  vele parasols en ligbedjes. In Italië heb je een heel ander type kust zoals de kleinere witte stranden. De Adriatische zee in het oosten van Le Marche bestaat uit zowel zand- als kiezelstranden. Ben jij zo’n een echte strandliefhebber? Lees dan verder voor de top 6 van mooiste stranden aan de Adriatische kust in Le Marche.

mooiste stranden

Wat is de beste reistijd in september en oktober voor een najaarsvakantie?

In september en oktober nemen de dagtemperaturen geleidelijk af van waardes rond de 25 graden in september naar 19 graden in oktober.  Het naseizoen is daarmee ideaal voor een leuke stedentrip naar Ancona of een roadtrip door Le Marche.

In het najaar geniet je in Italië nog van hele aangename temperaturen. En de Italianen zijn na hun vakantie weer massaal aan het werk gegaan. En niet te vergeten zijn de aantrekkelijke prijzen in de nazomer. Je zult nog lang nagenieten van jouw zonnige vakantiefoto’s.

Waarom nazomeren in Italië nog meer een goed idee is? Lees verder voor 5 redenen voor een nazomer vakantie in Italië!

nazomeren in Italië

Winter in Italië

Ook tijdens de winter geniet je in Italië vaak van mooi weer. Maar het is niet altijd van dit weer. De werkelijkheid is dat in de winter niet altijd de zon schijnt en dat het dan zelfs heel koud kan zijn. Dit betekent dat pistes opengaan en de sneeuwpret kan beginnen. Maar er is ook een keerzijde. In 2012 viel er plaatselijk 1.5 meter sneeuw in de regio Le Marche. Veel woningen zaten dagenlang zonder elektriciteit. Hoe je je kunt voorbereiden op deze winterperikelen? Lees verder over sneeuwpret én sneeuwangst tijdens de winters in Italië. 

sneeuwpret of sneeuwangst

Anderen bekeken ook:

Meer reistips Italië

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer