Waar ligt de regio Le Marche (de Marken) in Italië?

De regio Le Marche (ook de Marken genoemd) heeft Ancona als hoofdstad. Maar waar ligt in Italië ligt Le Marche precies? In het midden van Italië, tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee, ligt de regio Le Marche. Ancona is als havenplaats de hoofdstad van Le Marche. Le Marche wordt ook wel het 2e Toscane of het best bewaarde geheim van Italië genoemd. En dat is niet voor niets. De regio biedt een diversiteit aan prachtige stranden, ongerepte natuur, hoge bergtoppen, oude Italiaanse steden en diverse natuurlijke zwembaden.

De regio Le Marche ligt in het midden van Italië

In het midden van Italië, tussen de Apennijnen en de Adriatische kust, ligt de regio Le Marche. In het Nederlands wordt deze regio ook wel ‘De Marken’ genoemd. Dat is afgeleid van het Germaanse woord ‘mark’, wat grens of markering betekent.

De regio Le Marche bestaat uit vijf provincies, namelijk Pesaro Urbino, Ancona, Macerata, Ascoli Piceno en Fermo. Alle provincies hebben prachtige, middeleeuwse steden en dorpen met ieder een bijzonder karakter.

De hoogste bergtoppen vind je in het Monti Sibillini gebergte met de Monte Vettore van 2476 meter hoog als het hoogste punt in de regio.

Waar ligt de regio Le Marche in Italie?

Ontdek het geheim van Le Marche

Het binnenland verrast telkens weer met het groen-gouden heuvellandschap, geel wuivende graanvelden, zilverkleurige olijfbomen, wijnvelden én zonnebloemen. Op de achtergrond zie je de met sneeuw bedekte meters hoge bergen van de Monti Sibillini terug.

Hoe dan ook, het is overal mooi!  In Le Marche vind je nog de rust, ruimte en puurheid. Geen massa’s toeristen. De inwoners van Le Marche zijn erg gastvrij.

Bekijk de video en ontdek het geheim van Le Marche. 

Ancona is als enige belangrijke havenplaats de hoofdstad van Le Marche

De hoofdstad van Le Marche is Ancona, de enige belangrijke havenplaats van Le Marche. Veel toeristen nemen in Ancona de boot maar slaan Ancona zelf over. Logisch ook, want Ancona heeft geen noemenswaardige luchthaven, en met de auto ben je twee dagen aan het rijden. Jammer, want de stad Ancona heeft veel te bieden voor wie op zoek is naar cultuur, gezelligheid in barretjes, restaurants of winkeltjes. 

De regio heeft een prachtige kustlijn van 170 km met de mooiste zand- en kiezelstranden. Net onder Ancona ligt de Monte Conero, een prachtige rotskust met parelwitte stranden. Dit gebied staat bekend om haar goede wijnen en de mooie kustplaatsjes Portonovo, Sirolo en Numana.

De prachtige kustlijn van de Monte Conero leent zich ook goed voor een boottochtje. Vanuit de kust heb je een mooi uitzicht op dit natuurpracht. Je komt op de mooiste nog onontdekte kleine witte strandjes. Gedurende de zomer zijn er mogelijkheden om met een boot de zee op te gaan. Kijk verder voor nog meer bezienswaardigheden in Le Marche

Wat zijn de mooiste dorpen van Le Marche?

Naast Ancona zijn de meer grotere bekende plaatsen Urbino, Ascoli Piceno en Macerata. De meest opvallende kleine plaatsen zijn Cingoli, Corinaldo, Osimo, Jesi, Fermo, Sarnano en niet te vergeten het bekende bedevaartsoord Loreto. De cultuurliefhebber komt ruimschoots aan zijn trekken in Le Marche met de duizenden kerken, vele historische theaters en diverse musea en kunstverzamelingen. Kijk verder voor de top 20 aan mooiste dorpen en steden in de regio Le Marche.

20 mooiste dorpen Le Marche

Met het vliegtuig naar Ancona in Le Marche

Bij Ancona ligt een vliegveld waarop je snel en goed kunt vliegen met Ryanair vanuit Weeze (Düsseldorf) en Brussel Charleroi. Ancona Airport is een passagiers- en vrachtluchthaven in de gemeente Falconara Marittima. Ancona Airport is bereikbaar met de auto, bus, trein en taxi.

Het vliegveld wordt ook wel Marche Airport genoemd, omdat de luchthaven het enige internationale vliegveld is van de regio. Maar er zijn meer vluchten vanuit Nederland naar Italië te vinden. 

Met het vliegveld naar Ancona in Le Marche

10 tips voor een onvergetelijke vakantie in Le Marche Italië

Ben je ook enthousiast geworden over de regio Le Marche? In deze reisgids geven we je 10 tips voor een onvergetelijke vakantie. Het is gratis en wordt dagelijks opgevraagd. Al meer dan 900x gedownload. Mis het niet. 

ja ik wil deze REISGIDS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anderen bekeken ook:

Meer reistips Italië

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer