• De ultieme roadtrip door Le Marche De ultieme roadtrip door Le Marche De ultieme roadtrip door Le Marche

De ultieme roadtrip door Le Marche

Plan je een roadtrip door Le Marche in Italië? Een vakantie naar Italië betekent gegarandeerd een geweldige tijd, maar met zoveel cultuur is het niet altijd gemakkelijk om alles te ervaren in één vakantie. We starten in Ancona om via de kustdorpen Sirolo en Numana de Monte Conero te ontdekken. Bezoek de stad van de poësie Recanati en geniet van een prachtige avondvoorstelling in het theater van Macerata. Door de heuvels sluit je de roadtrip af in Fermo, waar je nog een echte 'Ruben' vindt in een van de plaatselijke museums. 

De meeste mensen bezoeken dit land meerdere keren en telkens op een andere plek. Ideaal hiervoor is het plannen van een roadtrip oftewel autovakantie. Je ontdekt de mooiste steden en authentieke Italiaanse dorpen, prachtige stranden en niet de vergeten de meest indrukwekkende bergen tijdens een rondreis door Italië. Andiamo!

Tips voor de beste roadtrip

Denk je aan een lange of korte rondreis door Italië? Denk vooraf goed na over je bestemming en probeer daarbij niet heel Italië in een keer te zien. Probeer daarom 1 of 2 regio’s te combineren.

Je kunt vanuit Nederland met de eigen auto naar Italië rijden, maar het is ook slim om een auto te huren in Italië voor een aantal weken en zo je roadtrip te starten. Want met een huurauto kom je net wat verder.

Waar vind ik een huurauto?

Bij Sunnycars kun je met de Flexservice een auto kort voor vertrek kosteloos annuleren. Hiermee kun je al op tijd een auto reserveren, want vroegboeken loont. Tevens heb je de zekerheid dat er een auto beschikbaar is. Sunnycars geven all inclusive prijzen (zoals verzekering) en zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. Bezoek voor de beste prijzen dit autoverhuurbedrijf.

NAAR autoverhuur

Parkeren op de luchthaven

Om zonder zorgen op vakantie te gaan is het aan te bevelen alvast een plek te reserveren voor je auto. Zeker in het hoogseizoen wanneer de luchthavens druk bezocht zijn. Maar waar moet je letten? We geven je enkele tips. 

1. Een kleinere luchthaven heeft een lager parkeertarief
2. Evenals bij vliegtickets loont het om vroeg te boeken
3. Tijdens het hoogseizoen betaal je de hoofdprijs vergeleken het de maanden buiten juli en augustus
4. Shuttle parking loont, dat wil zeggen verder weg parkeren en met shuttlebus naar de luchthaven
5. Probeer niet gratis in de buurt van een vliegveld te parkeren wanneer er geen toezicht is (inbraakgevaar!)

Er is een online vergelijkingstool die je helpt met het boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. Alle parkeermogelijkheden rondom Eindhoven Airport, Weeze Airport en Schiphol zijn overzichtelijk in beeld gebracht via de volgende buttons: 

online parkeertool

Lees meer tips over parkeren bij luchthavens in het artikel: veilig parkeren voor ik op reis ga.

veilig parkeren

Vind heel Italië in één regio

Een vakantie naar Italië betekent gegarandeerd een geweldige tijd, maar met zoveel cultuur is het niet altijd gemakkelijk om alles te ervaren in één vakantie reis. In de regio Le Marche is dit wel mogelijk. Le Marche (ook de Marken genoemd) wordt daarom door de lokale bevolking omschreven als ‘heel Italië in één regio’. 

WAAR LIGT LE MARCHE?


Ontdek de mooiste roadtrip door Le Marche

Onder de talloze routes die Italië biedt voor een roadtrip, behoort Le Marche tot de meest interessante bestemmingen. De regio heeft een verscheidenheid aan landschappen en vanwege het rijke artistieke erfgoed raak je niet uitgekeken. De roadtrip die wij voorstellen, gaat langs zowel bekende als minder bekende dorpen en steden van het achterland van Le Marche. Hierdoor krijg je de kans om van de meest gebaande paden af te gaan. Het mooiste ontdekken van Le Marche? Met deze roadtrip cruise je via de kust door prachtige dorpen naar het indrukwekkende achterland van Le Marche.

1. Het beste van Le Marche, Ancona

1. Het beste van Le Marche, Ancona

De roadtrip start in Ancona, de hoofdstad van Le Marche. Vanuit Ancona kijk je direct uit over de zee. Hier geniet je van een prachtig uitzicht. De stad is gelegen net voor het prachtige gebergte van de Monte Conero.

Ancona is naast een havenstad ook een kunststad met een historisch centrum vol met monumenten en duizend jaar geschiedenis.

Het bezoek aan Ancona begint vanuit het historische centrum, met het prachtige Loggia dei Mercanti, een meesterwerk van middeleeuwse kunst – en de Santa Maria della Piazza kerk. Zij heeft een eenvoudige maar erg in het oog springende Romaanse façade.

We nemen alvast een voorproefje op de Adriatische kust met een wandeling naar het strand, door de straat naar de grotten van Il Passetto te nemen. Een van de mooie stadsstranden in Italië is hier te vinden, even buiten het centrum van Ancona. 

ONTDEK ANCONA

2. Route met panoramisch uitzicht over de Adriatische kust

2. Route met panoramisch uitzicht over de Adriatische kust

Terug in de auto ga je verder richting de Riviera del Conero. Beklim hier de gelijknamige berg tot aan Numana en Sirolo, twee prachtige historische dorpen met een uitzonderlijke architectonische en landschappelijke schoonheid. Een route waar je vanaf de panoramische terrassen kunt genieten van een 180 ° uitzicht over de Adriatische kust.

Sirolo is een van de eerste plaatsen als je aan de Conero denkt. Een dagje strand in Sirolo zal voor elke Italiaan op de vakantie planning staan. Maar vergeet ook Numana niet te bezoeken. Want net buiten Ancona in het prachtige natuurpark Monte Conero liggen twee prachtige dorpjes liggen verscholen: Sirolo en Numana.

SIROLO EN NUMANA

3. Naar de stad van de poezië

3. Naar de stad van de poezië

We vervolgen de route richting het achterland van Le Marche. Rijdend over de binnenwegen die kronkelig de contouren van lieflijke marchigiaanse heuvels volgen, bereik je de geboorteplaats van dichter Giacomo Leopardi, Recanati.  

In de stad van de poëzie is een bezoek aan de ‘casa’ van Leopardi een must. Dompel jezelf onder in de charme van de bibliotheek van de dichter, van waaruit je het dorp kunt observeren en de plekken die zijn beroemde gedichten hebben geïnspireerd. 

Een paar passen van het ouderlijk huis kom je aan bij de Colle dell’Infinito. Uitkijkend over het glooiende binnenland met de prestigieuze bergen op de achtergrond, tref je hier de meest spectaculaire zonsondergangen.

Tip: Geniet van een romantisch diner bij ‘Locale’ van lokale biologische wijnen met kleine ambachtelijke gerechten.

4. Macerata, stad met prachtig amfitheater

4. Macerata, stad met prachtig amfitheater

Terug in het zadel rijden we verder naar Macerata. Een levendige studentenstad beschermd door een imposante vijftiende-eeuwse muur. 

De stadsmuur bewaart prestigieuze gebouwen zoals het regeringspaleis met een elegante loggia uit de Renaissance en het prachtige amfitheater ‘Sferisterio’.

Volgens diverse bekende operazangers is dit het openluchttheater met de beste akoestiek van Italië. Tijdens de zomermaanden worden er nog steeds voorstellingen gegeven waarvoor je kaartjes kunt bemachtigen.

Macerata, de naam is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord “Maceriae” dat metselaar betekent. Hiermee verwijzen de geleerden naar de snelheid waarmee de stad destijds werd opgebouwd, nadat het in de Romeinse tijd nagenoeg verwoest is geweest. 

ONTDEK MACERATA

5. Door de heuvels naar Fermo

5. Door de heuvels naar Fermo

We vervolgen onze reis door de prachtige heuvellandschappen naar Fermo. Minder bekend maar zeker een bezoek waard zijn de “Cisterne Romane”, een ondergrondse ruimte met indrukwekkende gewelven en 30 kamers waarin de Romeinen regenwater opvingen en het zuiverden tot drinkwater.

Het hart van de stad is het langgerekte “Piazza del Popolo”. Kijk uit op het mooie “Palazzo dei Priori” waar het “Ufficio Turistico”, het “Museo Archeologico” en de “Pinacoteca Civica” zijn gelegen - zelfs met een echte Ruben.

Met de barretjes en restaurants onder de arcaden van de “Loggia di San Rocco”, waan je je op één van de gezelligste pleinen van Le Marche.

Naar Italië met deze glossy

Naar Italië met deze glossy

Met deze meest complete reisgids over de regio Le Marche kun je direct op pad. Het 100 pagina’s dikke magazine bevat meer dan 300 foto’s en illustraties, is zonder advertenties en zowel digitaal als per post te ontvangen. Deze glossy is echt de moeite waard!

naar glossy

Naar Italië met deze glossy

Anderen bekeken deze artikelen