Wat is een goede reisgids voor jouw vakantie naar Le Marche?

Ga je op reis naar Le Marche in Italië dan mag een goede reisgids natuurlijk niet ontbreken. Er is al veel informatie online te vinden, maar helaas heb je niet altijd internet (soms ook wel lekker rustig natuurlijk). Op deze momenten is een paperback reisgids natuurlijk perfect. Reisgidsen zijn er genoeg, maar welke past het beste bij jouw reis door Italië?

Ga je op vakantie? Neem een goede reisgids mee naar Italië

Als je naar Italië op vakantie gaat is een reisgids eigenlijk nog steeds onmisbaar. Natuurlijk is er online veel te vinden, maar zonder goede reisgids mis je vaak een hoop bezienswaardigheden. Of mis je juist nét dat ene leuke restaurantje waar alle ‘locals’ hun avond doorbrengen.

Wanneer je niet veel tijd hebt is een goede en compacte reisgids een aanrader. Heb je meer tijd om te genieten van een vakantie zou je kunnen zoeken naar een reisgids waar juist ook de ‘niet toeristische’ locaties staan omschreven. De echte leuke plekjes die je als toerist bijna niet kunt vinden.

De regio Le Marche (de Marken) is een goed bewaard geheim in Italië.

Le Marche werd door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de tien regio’s die je in 2020 zou moeten bezoeken. Le Marche staat op de tweede plaats in hun ‘Best in Travel top 10 regio’s’. Een regio die je als Italië liefhebber dus moét ontdekken. Maar wat is nu een goede reisgids om je voor te bereiden op een vakantie naar Le Marche in Italië?

Waar moet je op letten bij de aankoop van een reisgids naar Le Marche?

Elke reisgids heeft plus- en minpunten. Belangrijk is de informatie die in de reisgids wordt gegeven. Ga na waar je naar op zoek bent. Zoek je informatie over de leuke bezienswaardigheden in Le Marche of wil je juist de leuke accommodaties en restaurants in de regio ontdekken? Kijk of er naast de toeristische plekken ook de minder toeristische locaties worden beschreven. Dit zijn juist de plekken waar je in alle rust kunt genieten van een fijne vakantie zonder last te hebben van teveel drukte.

Dit zijn goede reisgidsen voor een onvergetelijke vakantie in Le Marche

De ‘Ontdek’ reisgids - ANWB

De ANWB heeft de 300 pagina’s dikke ‘De Ontdek’ reisgids uitgegeven. Deze reisgids geeft praktische tips voor hotels en campings en omschrijft diverse te ontdekken tochten door de regio. Ook de plaatsen waar andere toeristen aan voorbij lopen worden getipt (zoals de accordeons in Castelfidardo of Fabriano, bekend als papierstad). Ook de bekende stranden in de Monte Conero (Portonovo, Sirolo en Numana) zijn omschreven. En met handige uitneembare routekaart.

Bekijk boek en prijs op Bol.com

Le Marche, ongekend mooi – Evert de Rooij

Iedereen gaat naar Toscane en Umbrië, terwijl het naburige Le Marche voor velen onbekend en dus onbemind is. En dat is volstrekt onterecht aldus de schrijver Evert de Rooij. Want ingeklemd tussen de Apenijnen en de Adriatische kust vind je het beste van beide werelden.

Bekijk boek en prijs op Bol.com

      

Het zuiden van Le Marche, een goed bewaard geheim – Evert de Rooij

In de editie ‘Le Marche, ongekend mooi’ worden de meest noordelijke provincies Pesaro, Urbino en Ancona omschreven. In de editie ‘Het zuiden van Le Marche, een goed bewaard geheim’ komen de provincies Macerata, Fermo en Ascoli Piceno aan hun trekken.

Beide edities zijn rijk geïllustreerd met goede foto's. De auteur schrijft als journalist over wielrennen en Italië. Het zijn overzichtelijke exemplaren met goede inhoudsopgave, bronnen, websites en met een register van de plaatsen. Een handig formaat ter voorbereiding op jouw vakantie of om mee te nemen tijdens de reis. De beide exemplaren zijn geschikt voor een breed publiek.

Bekijk boek en prijs op Bol.com

Via Le Marche - La Vecchia Scuola

Nog niet eerder in Le Marche geweest of juist nieuwe plekken ontdekken? Geen tijd of zin om door dikke reisboeken te gaan? Op zoek naar tips die jouw vakantie nog nét iets leuker maken? Dan is dit magazine voor jou bedoeld!

  • Tips voor bezichtigingen in 21 dorpen en steden 
  • Erop uit tips voor een dagje weg 
  • Geheime stranden van kiezel- tot zandstrand
  • 7 Uitgeschreven wandelroutes 
  • Diverse natuurgebieden voor een dagje wandelen of fietsen 
  • 28 restaurant tips

Direct lezen? Je kunt het magazine ook downloaden. Of bestel een bundel met het kassakoopje waarmee je zowel het tijdschrift per post als digitaal ontvangt.  

BESTEL REISMAGAZINE

Toeristische wegenkaart regio Le Marche (de Marken) en Ancona

De perfecte kaart om dit deel van Italië mee te ontdekken! Met de Top 10 van bezienswaardigheden in de regio, schaal 1:150 000, toeristische informatie, stadsplattegronden, plaatsnamenregister met postcodes, veerdiensten, legenda in het Engels, Duits, Frans en Italiaans. 

Bekijk kaart en prijs op Bol.com

ANWB wegenkaart voor regio's Toscane,Umbrië en Le Marche

Met de gedetailleerde en nauwkeurige ANWB Wegenkaart Toscane, Umbrië, Marche op schaal 1:300.000 (1 cm = 3 km), ga je goed voorbereid op autovakantie. De kaart bevat een uitgebreid plaats- en straatnamenregister en stadsplattegronden van Florence, Lucca, Perugia, Pisa en Siena. In de legenda vind je uitgebreide toeristische informatie.

De compacte wegenkaart is gemaakt van een stevig, duurzaam materiaal, waardoor hij veelvuldig kan worden in- en uitgevouwen.

Bekijk kaart en prijs op Bol.com

Geen reisgids kunnen vinden? Download dan dit gratis E-book met 10 tips voor een vakantie in de Marken.

De beste vakantie begint vaak bij een goede voorbereiding. Maar helaas ontbreekt het je weleens aan tijd om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Mocht je nog niet hebben kunnen kiezen welke reisgids het beste past bij jouw vakantie bestemming, dan is er nog een gratis en vernieuwd 30 pagina's dikke E-book dat je kunt downloaden. Hierin staan 10 tips voor een onvergetelijke vakantie in Le Marche. Zodat je je toch alvast kunt oriënteren op de hotspots die je zeker niet mag missen.

DOWNLOAD gratis e-book

 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer