Sirolo en Numana, twee pareltjes aan de Adriatische kust

Sirolo is een van de eerste plaatsen als je aan de Conero denkt. Een dagje strand in Sirolo zal voor elke Italiaan op de vakantie planning staan. Maar vergeet ook Numana niet te bezoeken. Want net buiten Ancona in het prachtige natuurpark Monte Conero liggen twee prachtige dorpjes liggen verscholen: Sirolo en Numana.

 

Het charmante Sirolo

De Italianen zelf bezoeken Sirolo in het weekend of hun vakantie vanwege haar prachtige huizen, straten en uitzichten op de Adriatische zee. In augustus is het dan ook gezellig druk in deze alom bekende badplaats.

 

  • Sirolo strand Italië
  • Sirolo markt Italië
  • Numana Sirolo Italië

Dagje strand in Sirolo

Bezienswaardigheden Sirolo

De meest bezochte badplaats in de Monte Conero is Sirolo. Het pittoreske dorp ligt hoog op de berg en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee. Het dorp ligt op de zuidelijke helling van de Conero, in het hart van de riviera. Het ligt hoog, ongeveer 120 meter boven zeeniveau en kijkt uit over zee.

Het waren de Grieken en Romeinen die zich hier vestigden, maar Sirolo bloeide vooral op tijdens de Middeleeuwen. Het heeft tegenwoordig nog steeds zijn oude charme weten te behouden. Dit middeleeuwse dorp met zijn smalle straatjes en geplaveide binnenplaatsjes is prachtig. De Piazza Vitorio Veneto geeft je hét vakantiegevoel met de gezellige barretjes en restaurants. Deze Piazza ligt tegenover de Chiesa San Nicòlo e del Rosario herkenbaar aan haar witte toren en het Teatro Comunale.

Sirolo kent veel visrestaurants, waarvan Trattoria Osteria Sara een van de favorieten is. Het centro storico komt vooral tot leven tijdens zwoele zomeravonden wanneer toeristen zich mengen tussen de lokale bevolking.

Maar vooral de prachtige stranden van Sirolo hebben de aantrekkingskracht. Spiaggia Urbani is een van de bekendste stranden van Sirolo. Het ligt onderaan de helling van het dorp en is gemakkelijk te bereiken met zowel de bus als te voet. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Monte Conero.

Of voor de avonturiers: er liggen prachtige natuurlijke grotten verscholen in het water.Le Due Sorelle (de twee zusters), is een van de mooiste. De naam komt van de twee rotsen die een paar meter van de kust uit zee oprijzen. Ze staan vanwege hun schoonheid symbool voor de streek. Maar het strand van San Michele, Sassi Neri en de halvemaanachtige baai van Urbani zijn even sprookjesachtig. Ben je een strandliefhebber? Kijk verder naar de top 6 mooiste stranden aan de Adriatische kust

Schilderachtig Numana

Het centrum van Numana, ten zuiden van Sirolo is zeker een bezoek waard. Numana kent een rijke geschiedenis als oud vissersdorp. Het dorp bestaat uit twee gedeelten, de modernere lager gelegen haven en het hoger gelegen historische centrum. In het oude centrum vind je nauwe steegjes, sfeervolle pleintjes en kleine kleurige huisjes. Het nieuwe lager gelegen gedeelte bestaat uit een toeristische haven.

Numana heeft ook een mooi breed zandstrand (Spiaggia del Frate) met uitzicht op de Monte Conero. Vanaf de Arco della Torre heb je op de mooie dagen een spetterend uitzicht op de zuidelijke kustlijn van de Monte Conero. De auto kun je heel handig op de boulevard langs het strand parkeren.

Ben je op zoek naar meer leuke dorpen of steden? Deze top 20 mooiste dorpen en steden in de Marken staan voor je klaar. Met mooie foto's, video's én handige stadsplattegronden!

Spiaggia Urbani Sirolo

Glossy tijdschrift over Le Marche boordevol unieke vakantietips

Nog niet eerder in Le Marche geweest of juist nieuwe plekken ontdekken? Geen tijd of zin om door dikke reisboeken te gaan? Op zoek naar tips die jouw vakantie nog nét iets leuker maken? Dan is dit magazine voor jou bedoeld!

Met dit 100 pagina dik glossy magazine voor de regio Le Marche kun je direct op pad. Het magazine bevat meer dan 300 foto’s en illustraties en nu per post te ontvangen.

  • Tips voor bezichtigingen in 21 dorpen en steden INCLUSIEF SIROLO EN NUMANA
  • Erop uit tips voor een dagje weg 
  • Geheime stranden van kiezel- tot zandstrand
  • 7 Uitgeschreven wandelroutes 
  • Diverse natuurgebieden voor een dagje wandelen of fietsen 
  • 28 restaurant tips

Direct lezen? Je kunt het magazine ook downloaden. Of bestel een bundel met het kassakoopje waarmee je zowel het tijdschrift per post als digitaal ontvangt.  

GLOSSY MAGAZINE BESTELLEN

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer