Parkeren bij luchthaven

Ga je met het vliegtuig op vakantie? In het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Reserveer daarom op tijd een parkeerplaats op de luchthaven. We geven je tips waarop je moet letten. Ook is er een online vergelijkingstool waarmee je een voordelige en betrouwbare parkeerplaats kunt boeken op luchthavens zoals Eindhoven Airport, Weeze Airport of Schiphol. 

Parkeren bij luchthaven voor vakantie

Tip 1 Op tijd reserveren loont, zeker in het hoogseizoen

Je bent wel 50 procent goedkoper uit wanneer je ruim van tevoren een parkeerplaats reserveert op een luchthaven. Ook heb je meer keuze wanneer je op tijd boekt. In het hoogseizoen betekent wachten op een lastminute betekent vaak het volle bedrag betalen voor de laatste parkeerplekken die er nog beschikbaar zijn. Daarnaast voorkom je dat je vakantie begint met een hoop stress omdat de parkeerplaatsen bij de luchthaven al bezet zijn.  

Tip 2 Kies de juiste luchthaven 

Een internationaal vliegveld hanteert een hoger parkeertarief dan een kleinere regionale luchthaven. Het kan daarom interessant zijn om over de grens in Duitsland te vertrekken vanaf Weeze-Dusseldorf. Ook Eindhoven Airport hanteert meer schappelijke parkeertarieven dan Schiphol Amsterdam waar (lang) parkeren een vermogen kost.

Tip 3 Check de tarieven voor (commercieel) parkeren

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een luchthaven, verdiep je dan als eerste in de tarieven. De grotere luchthavens hebben vaak meer parkeerterreinen waarbij je de hoogste prijs betaalt voor een officiële parkeerplek op loopafstand van de passagiersterminal. Naarmate parkeren wat verder weg ligt, daalt de prijs. Rondom grote luchthavens zijn er de laatste jaren ook commerciële aanbieders bijgekomen die parkeren aanbieden in de omgeving van een luchthaven. Het loont wat betreft de prijs om niet te kiezen voor een officiële parkeerplek. Je gaat dan vaak met een shuttlebus naar de terminal. 

Tip 4 Online boeken altijd goedkoper dan ter plekke betalen.

Online kun je het parkeeraanbod voor de luchthavens eenvoudig vergelijken. Je betaalt daarmee de laagste prijs. Een aantal luchthavens rekenen daarbij een zogenaamd 'oprijtarief' wanneer je geen online reservering maakt. 

Of nog handiger, gebruik een online vergelijkings- en boekingsplatform voor parkeerplaatsen rondom luchthavens. Dit bespaart je zoekwerk. Het online platform vliegen en parkeren werkt samen met gecertificeerde parkeerbedrijven die beveiligde parkeerplaatsen hebben en goede service bieden. 

Online vergelijkingstool voor parkeren bij luchthaven

Er is een online vergelijkingstool die je helpt met het boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats.

Alle parkeermogelijkheden rondom Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Groningen zijn overzichtelijk in beeld gebracht. In België kun je het parkeeraanbod vergelijken voor de luchthavens van Brussel-Zaventem en Charleroi. In Duitsland zijn 7 luchthavens opgenomen waaronder Weeze en Dusseldorf Airport

Klik op de button om de tool te openen.

parkeren LUCHTHAVENS

 

Nooit meer teveel betalen voor parkeren

De online tool van vliegen en parkeren is ontwikkeld voor Nederlandse reizigers. Met het platform word je geholpen bij het vergelijken van betrouwbare parkeergebieden bij een luchthaven. Met de tool krijg je de laagste prijs zonder bijkomende reserveringskosten. Vanaf nu kun je met een gerust hart op reis. 

online tool parkeren

Veelgestelde vragen

Heb je nog (andere) vragen?

Wil je iets met ons delen of heb je nog vragen? Laat het ons weten via het onderstaande formulier. Anderen bekeken ook:

Meer reistips

Vlieg of autovakantie?

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer