• Parkeren bij de luchthaven tips Parkeren bij de luchthaven tips Parkeren bij de luchthaven tips

Parkeren bij de luchthaven

Ga je met het vliegtuig op vakantie? In het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Reserveer daarom op tijd een parkeerplaats op de luchthaven. We geven je tips waarop je moet letten. Ook is er een online vergelijkingstool waarmee je een voordelige en betrouwbare parkeerplaats kunt boeken op luchthavens zoals Eindhoven Airport, Weeze Airport of Schiphol. 

Tip 1 Op tijd reserveren loont, zeker in het hoogseizoen

Je bent wel 50 procent goedkoper uit wanneer je ruim van tevoren een parkeerplaats reserveert op een luchthaven. Ook heb je meer keuze wanneer je op tijd boekt. In het hoogseizoen betekent wachten op een lastminute betekent vaak het volle bedrag betalen voor de laatste parkeerplekken die er nog beschikbaar zijn. Daarnaast voorkom je dat je vakantie begint met een hoop stress omdat de parkeerplaatsen bij de luchthaven al bezet zijn.  

Tip 2 Kies de juiste luchthaven 

Een internationaal vliegveld hanteert een hoger parkeertarief dan een kleinere regionale luchthaven. Het kan daarom interessant zijn om over de grens in Duitsland te vertrekken vanaf Weeze-Dusseldorf. Ook Eindhoven Airport hanteert meer schappelijke parkeertarieven dan Schiphol Amsterdam waar (lang) parkeren een vermogen kost.

Online vergelijkingstool voor parkeren bij luchthaven

Er is een online vergelijkingstool die je helpt met het boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats.

Alle parkeermogelijkheden rondom Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Groningen zijn overzichtelijk in beeld gebracht. In België kun je het parkeeraanbod vergelijken voor de luchthavens van Brussel-Zaventem en Charleroi. In Duitsland zijn 7 luchthavens opgenomen waaronder Weeze en Dusseldorf Airport

Klik op de button om de tool te openen.

parkeren LUCHTHAVENS

Tip 3 Check de tarieven voor (commercieel) parkeren

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een luchthaven, verdiep je dan als eerste in de tarieven. De grotere luchthavens hebben vaak meer parkeerterreinen waarbij je de hoogste prijs betaalt voor een officiële parkeerplek op loopafstand van de passagiersterminal. Naarmate parkeren wat verder weg ligt, daalt de prijs. Rondom grote luchthavens zijn er de laatste jaren ook commerciële aanbieders bijgekomen die parkeren aanbieden in de omgeving van een luchthaven. Het loont wat betreft de prijs om niet te kiezen voor een officiële parkeerplek. Je gaat dan vaak met een shuttlebus naar de terminal. 

Tip 4 Online boeken altijd goedkoper dan ter plekke betalen.

Online kun je het parkeeraanbod voor de luchthavens eenvoudig vergelijken. Je betaalt daarmee de laagste prijs. Een aantal luchthavens rekenen daarbij een zogenaamd 'oprijtarief' wanneer je geen online reservering maakt. 

Of nog handiger, gebruik een online vergelijkings- en boekingsplatform voor parkeerplaatsen rondom luchthavens. Dit bespaart je zoekwerk. Het online platform vliegen en parkeren werkt samen met gecertificeerde parkeerbedrijven die beveiligde parkeerplaatsen hebben en goede service bieden. 


Online tool om niet teveel te betalen voor parkeren

Online tool om niet teveel te betalen voor parkeren

De online tool van vliegen en parkeren is ontwikkeld voor Nederlandse reizigers. Met het platform word je geholpen bij het vergelijken van betrouwbare parkeergebieden bij een luchthaven. Met de tool krijg je de laagste prijs zonder bijkomende reserveringskosten. Vanaf nu kun je met een gerust hart op reis. 

online tool parkeren

Veelgestelde vragen

 • Zijn de parkeerterreinen bewaakt? Rubriek parkeren op vliegveld

  Parkeren bij de luchthavens is beveiligd met een omheining en poort/slagboom en worden 24 uur per dag bewaakt.

 • Kun je de autosleutel meenemen? Rubriek parkeren op vliegveld

  Bij de meeste parkeergelegenheden hoef je de autosleutel niet af te geven. Indien er een sleutelservice is (ivm efficiënt parkeren) wordt dit specifiek aangegeven. 

 • Hoe kan ik afrekenen? Rubriek parkeren bij vliegveld

  Er kan worden betaald met o.a. iDEAL, PayPal, VISA, Mastercard of Bancontact

 • Wat als er schade aan de auto ontstaat? Parkeren op vliegveld

  Mocht er onverhoopt schade ontstaan meld dit dan direct en maak foto's van de schade. 

Anderen bekeken deze artikelen