• De hoogtepunten van Turijn De hoogtepunten van Turijn De hoogtepunten van Turijn

De 5 hoogtepunten van Turijn

Onder de vele prachtige Italiaanse steden verdient Turijn zeker een speciale plaats vanwege haar artistieke en architectonische schoonheid. Eerder al werd deze voormalige industriestad volledig heringericht voor de Olympische Spelen van 2006. In 2022 vond het Eurovisie Songfestival in Turijn plaats nadat Måneskin er met de overwinning in Nederland vandoor ging. Turijn is hoe dan ook een aangename Italiaanse stad om te bezoeken.

Als je Turijn voor het eerst bezoekt en een beetje van de ziel van de Piemontese hoofdstad wilt begrijpen, raden we je 5 hoogtepunten aan die je absoluut moet zien. Tussen kunst, geschiedenis en cultuur laten we je ook graag kennismaken met diversiteit van deze stad. Ook helpen we je bij het plannen van een leuke overnachting. 

1. La Mole Antonelliana

1. La Mole Antonelliana

Dit karakteristieke en prachtige gebouw is ontworpen door Antonelli en ongetwijfeld hét symbool van Turijn bij uitstek. De naam is afgeleid van het feit dat het in het verleden het hoogste bakstenen gebouw ter wereld was, terwijl het bijvoeglijk naamwoord is afgeleid van de architect die het heeft bedacht, Alessandro Antonelli. 

La Mole herbergt ook het Nationale Cinema Museum. Dit museum is één van de meest bezochte in Turijn en het enige voorbeeld gewijd aan de kunstweek in Italië. Het pand valt op in het panorama van de imposante Alpenreuzen. Deze vaak met sneeuw bedekte toppen vormen het decor van de stad Turijn. Hier vind je de openingstijden en entreeprijzen van het museum

2. Musei Reali

2. Musei Reali

De Koninklijke Musea van Turijn zijn een van de belangrijkste attracties van de Piemontese hoofdstad. Een pad ontvouwt zich over een oppervlakte van ruim 3.000 meter. Je neemt hiermee een echte duik in de geschiedenis van Turijn. Ontdek binnen de koninklijke wapenkamer, de bibliotheek, het koninklijk paleis, het archeologisch museum en haar prachtige koninklijke tuinen.

3. La Basilica di Superga

3. La Basilica di Superga

De majestueuze basiliek, het werk van de beroemde barokke architect Filippo Juvarra, staat op de top van een heuvel, waaraan het zijn naam ontleent.

Haar bijzondere schoonheid trekt de aandacht van iedereen er langs komt. Het is dan ook onmogelijk om naar Turijn te komen en dit meesterwerk niet te gaan zien.

Hier vind je de openingstijden en entreeprijzen van het museum


4. Caffè Storici

4. Caffè Storici

Als je een paar dagen in Turijn bent, mag je een stop in een van de historische cafés van de stad zeker niet missen. Je maakt letterlijk een reis door de tijd. Geniet van de negentiende-eeuwse plaatsen en de typische geneugten die Piemontese hoofdstad rijk is.

Onder het genot van een cappuccino of caffè geniet je van enkele van de specialiteiten van Turijn, tussen antieke spiegels, satijnen wandtapijten, elegante kandelaars en porseleinen borden. 

Met deze lijst van 17 historische koffie plekjes ga je er zeker eentje tegenkomen. 

5. Le Gallerie Coperte

5. Le Gallerie Coperte

De galerijen van Turijn zijn een must voor wie de Piemontese hoofdstad bezoekt. De fascinerende galerijen, die je een beetje doet denken aan Parijs, zijn precies 'passages' tussen de gebouwen. Bedekt met glas dat het zonlicht doorlaat en de prachtige interieurs verlicht, zijn de galerijen een architecturale curiositeit die deel uitmaaken van de geschiedenis van de Piemontese hoofdstad. Er zijn drie galerijen in Turijn: de Galleria Subalpina, de Galleria Umberto I en de Galleria San Federico. Binnen zijn er cafés en restaurants waar je kunt stoppen voor een zoete heerlijkheid of een typische Turijnse snack. 


Op zoek naar een overnachting in Turijn?

Turijn is echt de moeite waard om te bezoeken. Geniet van mooie parken en prachtige paleizen of ga lekker uit eten in een van de goede restaurants. Je vliegt in nog geen 2 uur naar Turijn. Er zijn veel leuke hotels in Turijn. Of zoek net buiten hartje Turijn een van deze leuke B&B's. Toch liever hartje centrum? Dan is NH Collection Torino Piazza Carlina een aanrader. 

LEUKE HOTELS TURIJN

Bed in hotelkamer Bed in hotelkamer Bed in hotelkamer

Wat andere reizigers bekeken