• Op wijnreis naar Italië Op wijnreis naar Italië Op wijnreis naar Italië

Op zoek naar een wijnreis?

Ben je wijnliefhebber en op zoek naar een onvergetelijke vakantie? Dan is een wijnreis naar Italië echt iets voor jou. Je begint je dag met een ontbijt op een zonnige plek in Italië met prachtig uitzicht. Afdwalend door een prachtige heuvelachtige omgeving word je naar de betere wijnhuizen gebracht. Je bezoekt de wijngaarden waar wijnboeren bezig zijn met de pluk van de druiven. En daar ga je uiteraard wijnproeven en genieten van heerlijke Italiaanse wijnen! Wanneer je voor een wijnreis naar Italië kiest, krijg je er zoveel meer voor terug. Het is een echte beleving. 

DIRECT BOEKEN

Voor de wijnliefhebber

Voor de wijnliefhebber

Zoals de regio Le Marche langzamerhand ontdekt is door Italië liefhebbers, zijn ook de Marchegiaanse kwaliteitswijnen steeds meer populair geworden en ondertussen te vinden bij de Nederlandse slijter. En dit vraagt om een wijnreis naar de Marken! Je verblijft in een luxe accommodatie met prachtig uitzicht. Aan de tuin grenst een olijfboomgaard met 80 olijfbomen.

Aan het einde van de middag nog even zwemmen? Bij La Vecchia Scuola kun je naast een dagje strand ook genieten van een frisse duik in het zwembad. Of klets gezellig bij onder het genot van een heerlijk glas wijn in een van de zitjes.

Samen met de wijnkenners uit de regio

Tijdens deze tour maak je kennis met de meest populaire wijnhuizen en bijbehorende wijnen in Le Marche (de Marken). Met een bezoek aan het wijnhuis Bonci maak je kennis met de meest bekende druif van Le Marche, de Verdicchio. In het hart van de regio Le Marche ligt de plaats Cupramontana. De familie Bonci produceert hier, langs de zonovergoten rechteroever van de rivier de Esino, al vier generaties hele mooie Verdicchio-wijnen. Domenico Bonci begon hier in de beginjaren van de twintigste eeuw met een zorgvuldige selectie van aanverwante producten en bedrijven. De traditie en kennis wordt doorgegeven van vader op zoon (of in dit geval beide dochters). 

De wijnreis plannen we in het najaar, want dan heerst er nog volop bedrijvigheid in de wijngaarden. De laatste druiven van het seizoen worden dan geplukt. Je krijgt een rondleiding door de wijngaard en de Cantina met een wijnproeverij van de meest prachtige Verdicchio’s.

Naar de Riviera del Conero 

Rijdend over de binnenwegen die kronkelig de contouren van lieflijke marchigiaanse heuvels volgen, ga je naar de mooiste delen van de Adriatische kust gereden: La Riviera del Conero. Ruige rotsen krijtachtige rotsen gaan hier over in mooie witte strandjes. De familie Moroder heeft hier sinds de 18e eeuw een wijnhuis en de wijngaarden van het landgoed beslaan enkele heuvels rond de Monte Conero. 

Bij Morodor krijg je een rondleiding door het indrukwekkende wijnhuis en geniet je van de Montepulciano druif. Deze zie je nog hangen aan wijnstokken die al 70 jaar oud zijn. De druif wordt in zuiverheid gebruikt om de Rosso Conero te maken. Een heerlijke wijn die goed blijkt te passen bij typische Marchigiaanse gerechten die tijdens de lunch aan je worden geserveerd.

"Wanneer je voor een wijnreis naar Italië kiest, krijg je er zoveel meer voor terug. Het is een echte beleving." "Wanneer je voor een wijnreis naar Italië kiest, krijg je er zoveel meer voor terug. Het is een echte beleving." "Wanneer je voor een wijnreis naar Italië kiest, krijg je er zoveel meer voor terug. Het is een echte beleving."

"Wanneer je voor een wijnreis naar Italië kiest, krijg je er zoveel meer voor terug. Het is een echte beleving."

Italiaanse wijn van Ciù Ciù in Offida

Door de betoverende heuvels rijd je naar Offida. In dit pittoreske dorpje vind je het bekende wijnhuis van Ciù Ciù.De familie Bartolomei heeft hier in 1970 haar wijnactiviteiten gestart. Het lijkt alsof hier de tijd heeft stilgestaan.

Het biologische wijnhuis bevindt zich in het hart van de Piceno-heuvels waar het microklimaat de basis is voor een breed scala aan wijnen. Hoewel het om een familiebedrijf gaat, bestaat het personeel uit een technische groep mensen die de wijnen van Ciù Ciù hebben gebracht tot een kwaliteitsniveau dat hen beroemd heeft gemaakt. Zij opereren inmiddels in zowel de nationale - als de internationale markt. De wijnen zijn inmiddels ook bij de Nederlandse slijter te krijgen. En wist je al dat Ciù Ciù niet meer dan Nip Nip betekent? 

Na een rondleiding door de uitgestrekte wijngaarden nemen we je mee naar het authentieke dorpje Offida waar tegenwoordig het prachtige pand van Ciù Ciù is te vinden. Hier krijg je een rondleiding door de ondergrondse grotten én speciaal voor de echte wijnliefhebber ook de kantoren waar de familie zelf zo nu en dan nog komt. Je geniet hier van een heerlijke lunch met de beste wijnen van Ciù Ciù wijnen zoals onder andere de Rosso Piceno Superiore.

Wijnreis nu boeken

Italiaanse wijnen van Umani Ronchi

Je bezoekt een van de grootste wijnhuizen in Le Marche: Umani Ronchi. Ziji mag zich - met ruim 3 miljoen wijnflessen aan export en één van de in totaal 19 leden van 'Instituto del Vino Italiano di Qualità' in Italië - als een grote speler in de Italiaanse wijnbranche noemen. 

Eind jaren vijftig begon Gino Umani Ronchi een kleine boerderij in de regio Le Marche in Cupramontana. Een paar jaar later werden de boerderij, het land én het label overgenomen door de familie Bianchi-Bernetti. Het bedrijf is tot op de dag van vandaag voortdurend bezig met het verfijnen van het assortiment wijnen, hetgeen zich uit in het creëren van nieuwe verbeterde producten. Alles weerspiegelt een duurzame vooruitstrevende manier van denken en handelen zoals je ziet tijdens de rondleiding in de nieuwe kelder die in 2001 is geopend. 

Voorlopig programma

Wat kost de wijnreis naar Italië?

Je verblijft 5 dagen en 4 nachten in La Vecchia Scuola. Een prachtige locatie om kennis te maken met de beste wijnstreken en bijbehorende wijnen in de regio. We nemen je mee naar diverse mooie wijnhuizen in de omgeving. We laten je op een ontspannen manier kennis maken met specifieke lokale druivensoorten zoals onder andere de Verdicchio, Pecorino, Montepulciano en Lacrima druif.

Het totaalbedrag voor deze midweek is vanaf € 695,-- per persoon. 

Dit bedrag is inclusief:

 • verblijf en ontbijt op basis van een 2-persoonskamer met bezetting van 2 personen
 • 3 x lunch, 2 x uitgebreid diner, 1x lichte avondhapjes en 1 x pizza avond, inclusief wijn tijdens lunch/diner.
 • 5 x een proeverij met 4x rondleiding en uitleg over regiowijnen
 • Inclusief transfer van/naar vliegveld en vervoer gedurende de week naar de proeverijen.

Het vliegticket is niet bij bovenstaande prijs inbegrepen.

De transfer is afgestemd op de vlucht van Charleroi naar Ancona. Indicatie voor de kosten is ca. €50 voor een retourvlucht, waarbij vroegtijdig boeken loont.

IK GEEF MIJ OP

Wat anderen zeggen over de wijnreis?

 • Frits en Henriëtte

  Frits en Henriëtte

  2022-10-05

  Een goede cursus zonder stress en meer geleerd dan vooraf gedacht. We kijken terug op een heerlijke wijnspijs midweek! Een erg goede balans tussen strak georganiseerd en een gevoel van rust en genieten. Ik heb me thuis gevoeld samen met een prachtige locatie, een gastvrije ontvangst en goede verzorging.

 • Eric en Anita

  Eric en Anita

  2022-10-04

  Deze week was gezellig en leerzaam. Een andere kijk op het kiezen van wijn, zonder dat je veel kennis van wijn hoeft te hebben.  Goed opgebouwd van een klein en persoonlijke wijnboer naar een internationaal wijnbedrijf. Super verzorgd!

  Ook op wijnreis naar Italië?

  | DIT ARRANGEMENT IS TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR | Goed alternatief is 'Beleef Le Marche'. Of neem dan contact op met onderstaand formulier en laat het ons weten. Heb je nog vragen? Stel deze direct, we reageren snel.