• Hoogtepunten van Rome Hoogtepunten van Rome Hoogtepunten van Rome

Wat is er te doen in Rome?

Op stedentrip naar één van de mooiste steden van Europa? Rome is normaal gesproken erg druk en zeker tijdens de zomermaanden. Maar in het voor- en najaar is het best rustig in Rome. En daarmee krijg je de kans om veel op gebied van cultuur en geschiedenis te ontdekken, want er is veel te zien in Rome. Overweeg je dit jaar een stedentrip naar één van de mooiste steden van Europa? In Rome is zoveel te zien en te beleven dat je er wel 2 weken kunt verblijven. Wat dacht je van het Colloseum, de Sixtijnse kapel en de Spaanse trappen? Handig om je vooraf te verdiepien in de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Tegelijkertijd kun je in Rome ook heel goed winkelen en lekker eten. Er is veel te zien en te beleven in deze culturele stad. En vergeet tussendoor niet te genieten van een heerlijke cappuccino en een lekker Italiaans ijsje. 

Onderaan de pagina vind je een handige city map oftewel toeristische plattegrond van de stad. 

  • Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome?
  • Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome?
  • Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome?
  • Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome?
  • Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome? Wat is er te doen in Rome?

Top 5 bezienswaardigheden voor stedentrip Rome

1. Een stedentrip naar Rome begint bij het Colosseum 

Een stedentrip naar Rome begint bij een bezoek aan het Colosseum. Want dit amfitheater is uitgeroepen tot een van de 7 wereldwonderen. Het theater dateert uit de Romeinse tijd en bood plek aan 65.000 toeschouwers. Bovengronds zijn er 4 verdiepingen te zien. Bezoekers kregen destijds een plek toegewezen naar gelang hun sociale status. De bovenste ring werd gereserveerd voor de meest arme mensen.

Op zoek naar een hotel? Dit hotel in Rome ligt op 300m loopafstand afstand van het Colosseum en biedt comfortabele kamers en een goede service voor een prima prijs.

Tip: reserveer tickets wanneer je in het hoogseizoen naar Rome gaat, zodat je niet hoeft te wachten in de lange rij voor de kassa.

2. Het Vaticaan en de Sixtijnse kapel

Het Vaticaan museum staat bij veel mensen hoog op de lijst bij een citytrip naar Rome. Met een gids kun je de 2000 kamers bezoeken. Het plein voor de Sint Pietersbasiliek, het Sint Pietersplein, is een gigantisch plein dat vooral bekend is vanwege de toespraken van de paus met Pasen en Kerstmis.

Het De Sixtijnse kapel is het pronkstuk van het Vaticaan museum en zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor een bezoek aan het Vaticaan kun je vooraf kaartjes boeken, zodat je geen lange wachttijd naar het museum hebt. De bekende schildering ‘De Schepping’ van de schilder Michelangelo kun je op het plafond van de kapel bewonderen.

3. De beroemste fontein van de wereld, de Trevi fontein

Deze 26 meter hoge en 22 meter brede fontein is gelegen aan het Piazza di Trevi plein. De fontein is misschien wel de beroemdste ter wereld en zij heeft haar bekendheid mede te danken aan de vele films zoals La Dolce Vita waarvoor de Trevi fontein het decor was.

Ook een muntje in de fontein werpen?

Neem een muntje in je rechterhand en gooit het over je linker schouder. Met één muntje zul je terugkeren naar Rome. Wil je ook je de liefde van je leven ontmoeten gooi dan twee muntjes in de fontein. Al het geld wordt regelmatig uit de fontein gehaald en de gemeente van Rome aangeboden. Zij betaalt er weer het onderhoud van de fontein mee.

4. De Spaanse trappen van Rome

De prachtige brede trappen leiden je van het plein Piazza di Spagna naar kloosterkerk ‘Trinita dei Monti’. Trinita betekent ‘drie-eenheid’ en verwijst naar de 3 terrassen die tussen de in totaal 135 treden zijn gelegen. De Spaanse trappen zijn vernoemd naar de Spaanse ambassade die lang geleden onderaan de trappen stond.

5. Het Romeinse Pantheon

De Romeinen bouwden heel wat tempels. Een van de meest kenmerkende Romeinse gebouwen in Rome is het Pantheon. De kerk is goed bewaard gebleven en heeft bijzondere grafmonumenten. De kerk is gratis te bezoeken. De grote koepel is aan de bovenzijde open, waardoor op mooie dagen het zonlicht naar binnen schijnt.


10 Hoogtepunten van Rome op video

Rome is een stad met geschiedenis en schoonheid. En om een goede indruk van de beste bezienswaardigheden in Rome te krijgen, kun je de volgende video bekijken. Bij het bekijken van de video waan je je al even in het kloppende hart van Italië. Andiamo?

Video Video Video

Stadsplattegrond van Rome

Download hier de stadsplattegrond van Rome in pdf.

Downloaden citymap

Hoe lang en wanneer ga ik naar Rome?

In de zomer kan het erg heet zijn in Rome. Temperaturen rond de 30 graden zijn geen uitzondering in juli en augustus. Je kunt daarom beter in de maanden april, mei en september of oktober naar Rome afreizen. Hoeveel dagen heb je nodig om Rome te bezoeken? Er is veel te zien in Rome. En om de stad goed te kunnen zien heb je minstens 3 tot 4 dagen nodig.

Wat neem ik mee tijdens een weekend naar Rome?

Voor je reis naar Rome mag je natuurlijk een paspoort en reisdocumenten niet vergeten. Maar wat is praktisch om mee te nemen? Een sjaal is prettig die je om kunt slaan voor een bezoek aan de kerk of wanneer het wat fris is. Ook een kleine paraplu kan handig zijn. Neem ook voldoende kleding mee, zodat je laagjes over elkaar kunt aantrekken mocht het kouder zijn dan je had verwacht. Comfortabele schoenen zijn écht een aanrader wanneer je veel wilt gaan bezichtigen. En vergeet niet een wereldstekker mee te nemen om je mobiel of tablet op te laden.

"Veel gasten vliegen op Rome om daarna naar onze B&B in Le Marche te komen". "Veel gasten vliegen op Rome om daarna naar onze B&B in Le Marche te komen". "Veel gasten vliegen op Rome om daarna naar onze B&B in Le Marche te komen".

"Veel gasten vliegen op Rome om daarna naar onze B&B in Le Marche te komen".

NAAR B&B

Citytrip of Roadtrip Rome?

Plan je meer stops in Italië denk dan eens aan een leuke roadtrip. Ontdek meer van Italië en combineer een citytrip naar Rome met een relaxte strand vakantie in de prachtige heuvels van de regio Le Marche. Met een huurauto sta je binnen 2.5 uur in het hartje van de regio.

Roadtrip


Luchthaven Rome

Welke luchthaven in Rome vliegen?

Is je stedentrip naar Rome je enige stop in Italië? Dan kun je beter het vliegtuig nemen. Het is niet lang en relatief goedkoop vliegen naar Rome. Er zijn 2 luchthavens. Het grootste vliegveld is “Roma Fiumicino”. Met name KLM vliegt hierop. Er is een station op het vliegveld aanwezig en met de trein kun je rechtstreeks naar het centrum van Rome reizen.

Het kleinere vliegveld van Rome is “Ciampino”. Met name de maatschappijen Ryanair en Transavia vliegen op deze luchthaven in Rome. Vanuit dit vliegveld rijden er bussen naar het centrum.

Luchthaven Rome

Reiskoppel Rome

Welke reisgids neem ik mee naar Rome?

Hoewel je online veel informatie over Rome kunt vinden, is het handig om ook een reisgids mee te nemen. Met de Capitool reisgids over rome heb je een luxe reisgids vol met informatie. Er staan mooie illustraties en foto’s in. De reisgids geeft je tips over de do’s en don'ts in de stad Rome. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met daarop alle bezienswaardigheden.

Een aanrader! Bekijk hier het boek en de prijs.

boek en prijs.


Anderen bekeken deze artikelen