9 Tips voor het huren van een auto tijdens je vakantie

Hoe boek je veilig en voordelig een huurauto voor jouw vakantie? We geven je 9 tips waar je op moet letten bij autoverhuur. Lees ook wanneer je het beste een huurauto boekt en wat een huurauto gaat kosten. 

Een huurauto heb je gemiddeld al voor 20 euro per dag. Maar goedkope autoverhuur kan ook duur uitvallen. Focus je daarom niet op de lage prijzen, maar verdiep je in de verzekeringen en eventuele extra kosten. Er zijn ook enkele grote verhuurbedrijven waar je een all-in auto kunt huren zonder achteraf met extra kosten te worden opgezadeld. De volgende tips helpen je bij het maken van de juiste keuze.  

Hoe autohuren tijdens vakantie

Tip 1 Huur thuis de auto en niet op het vliegveld

Op de Nederlandse website kun je in je eigen taal rustig alle voorwaarden doorlezen. Misschien is het goedkoper om lokaal in het buitenland een auto te huren, maar zorg er dan voor dat je de taal machtig bent. Dat voorkomt een hoop gestress op het vliegveld. Met een groot Europees verhuurbedrijf kun je prima de auto al in Nederland boeken.

Tip 2 Boek op tijd je huurauto

Tijdens de maanden december, januari en februari is de prijs van een autohuur gemiddeld 10% lager lager dan boekingen die alleen in juni of juli worden gemaakt. Boek daarom op tijd, want vooral tijdens het hoogseizoen en andere vakantie periodes kunnen de prijzen omhoog gaan wanneer je te lang wacht met boeken. Bovendien is een economische auto meestal als eerste uitverkocht.

Wacht daarom niet te lang na het boeken van je vliegticket. Boek de huurauto niet direct bij je vliegticket, maar kijk afzonderlijk voor een huurauto bij één van de grotere internationale verhuurbedrijven. Dit geeft je meer keuze en de mogelijkheid om het verhuur5 contract te kiezen dat het beste bij jou past.

Tip 3 Zorg voor een geldige creditcard, tenzij…

Bij de autoverhuur heb je een creditcard nodig. Denk ook aan je pincode, mocht je de creditcard niet zo vaak gebruiken. De kaart wordt gebruikt als borg, bekeuringen en eventuele schade aan het voertuig. Je machtigt hiermee de verhuurder om zichzelf te vergoeden in geval van een incident. Vind je het vervelend om je creditcardgegevens te verstrekken? Bij sommige autoverhuurbedrijven kun je een auto huren zonder creditcard, maar je moet er even de tijd voor nemen. Als het om een klein bedrag gaat, accepteren kleinere lokale verhuurders soms contant geld. Maar bij de grotere verhuurbedrijven is de creditcard de enige manier om een auto mee te krijgen.

De enige verhuurder waar je geen creditcard nodig hebt is Sunny Cars. Zij hebben het zogenaamde ‘geen waarborgpakket’. Met dit servicepakket kun je op verschillende bestemmingen wél een auto huren zonder dat je over een creditcard op jouw naam beschikt.

Tip 4 Kies voor de klasse auto die bij je past

Autoverhuur bij vliegreis

De laagste prijs voor een huurauto kan interessant zijn, maar niet wanneer je door de bergen rijdt. Dan heb je een meer krachtige motor nodig. Dit geldt ook wanneer je met meer passagiers in één auto zit. En ook de bagage heeft ruimte nodig. Kies daarom voor de juiste klasse auto en ga niet ter plaatse upgraden naar een ruimer exemplaar. Want dan betaal je alsnog de hoofdprijs.

Na het bepalen van de klasse auto kun je nog voor extra functies kiezen. Denk  na over eventuele airconditioning en een babystoeltje in de auto. Kijk ook direct of je een automatisch - of handgeschakelde auto wilt. Een auto navigatie is vaak ‘extra’ en dus kostbaar. Neem daarom je eigen TomTom mee en tegenwoordig kun je ook prima je eigen smartphone gebruiken.

Tip 5 Boek slim!

Soms kost het huren van een extra uurtje veel geld. De verhuurperiode wordt voor 24 uur vastgesteld. Haal je de auto de ene dag op om 12.00 uur? Breng hem dan aan het einde van de verhuurperiode niet na 12.00 uur terug. Je betaalt dan gemakkelijk een extra dag. Als je hier op let, kun je veel geld besparen.

Tip 6 Kies voor all-inclusive verhuurder

Regel van te voren een all-in verzekering zodat er achteraf geen problemen zijn. Kies dus niet voor een standaardverzekering maar voor een all-in verzekering. Hiermee betaal je 1 prijs vooraf zonder extra kosten achteraf. Daarmee voorkom je onvoorziene aanvullende verzekeringskosten op het vliegveld. Wij hebben goede ervaringen met de allround autoverhuur van Sunny Cars. Zij hebben een extra WA-verzekering van minimaal €7,5 miljoen, een schadeverzekering en een diefstalverzekering. Ook sleepkosten en vandalisme zijn gedekt. Net als schade aan glas, banden, bodem of dak van de huurauto. Ter plaatse betalen voor extra verzekeringen is dus niet nodig. Want je reserveert bij Sunnycars een huurauto voor een all-inclusive prijs.

Het eigen risico schiet je ter plaatse voor met een creditcard, maar dit betalen zij aan je terug. Tenzij je kiest voor het zogenaamde ‘geen waarborgpakket’. Met dit servicepakket kun je op verschillende bestemmingen een auto huren zonder dat je over een creditcard op jouw naam beschikt. Je hoeft bij het ophalen van de huurauto dus alleen de voucher in te leveren zonder een waarborg achter te laten.

naar all-in verhuurder

Tip 7 Contacteer je verhuurder wanneer je vlucht later aankomt

Autovakantie met huurauto

Het verhuurbedrijf zal proberen je vlucht goed in de gaten te houden. Maar mocht je een vroege of late vlucht hebben, of een flinke vertraging hebben opgelopen, neem dan zelf contact op met de verhuurder van je huurauto. Het telefoonnummer van de verhuurder staat meestal op de voucher. Dit zorgt ervoor dat er iemand aanwezig is wanneer je aankomt.

Tip 8 Let hier op bij het ophalen en afhalen van de huurauto

Kijk bij het ophalen van de auto of er geen schade is en maakt foto’s van de buitenkant. Mocht er schade zijn, noteer dit dan op het formulier in het huurcontract. Probeer de huurauto tijdens kantooruren in te leveren om ervoor te voorkomen dat er na afgifte alsnog schade aan de auto is gekomen.

Veel autoverhuurbedrijven leveren de auto met volle tank. Dit heet het ‘compleet/compleet’ beleid. Je kunt de auto dan terug inleveren met volle tank en betaalt alleen voor de verbruikte brandstof. Indien de tank niet vol is bij aflevering, betaal je mogelijk hoge brandstof- en servicekosten. Probeer dit te voorkomen.

Bewaar het huurcontract voor een periode van 8 weken of nog langer wanneer je schade hebt gemaakt. En vergeet je privébezittingen niet mee te nemen wanneer jij de auto inlevert.

Tip 9 Vergelijk autoverhuurbedrijven, er zijn meerdere bedrijven op de markt.

Het volgende is een overzicht van professionele websites. Controleer altijd welke verzekering is inbegrepen, dit zal invloed hebben op de prijs. Een aantal gerenommeerde verhuurbedrijven zijn Europacar en Rentalcars.  Voor een all-in aanbieder ga je naar het verhuurbedrijf van Sunny Cars.

naar website SUNNYCARS

 

Op vakantie gaan en een auto huren geeft je zoveel meer vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Zeker met een citytrip is een zogenaamde ‘Fly & Drive’ ideaal waarin je een vliegreis combineert met de huur van een auto. Zorg ervoor dat het huren van een auto in het vakantieland niet voor stress en onzekerheid zorgt. Met deze tips regel je een huurauto vanuit huis en ga onbezorgd op reis. Buon viaggio!

Heb je nog vragen?

Wil je iets met ons delen of heb je nog vragen? Laat het ons weten via het onderstaande formulier. Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer