Een autovakantie of vliegvakantie naar Italië?

Kies je voor een vliegvakantie naar Italië? Of toch liever met de auto op vakantie. Een grote hoeveelheid aan stranden en prachtige steden vol bezienswaardigheden maken een vakantie naar Italië een lust voor het oog. Tel daar het lekkere eten en veel dagen zon per jaar bij op en je begrijpt waarom dit land in Zuid-Europa een populaire vakantiebestemming is voor velen. Maar hoe reis je het beste naar je favoriete vakantiebestemming? 

 

Met het vliegtuig naar Italië

Veel Nederlanders reizen jaarlijks naar Italië. In de zomer gaan veel mensen met de auto, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Je kunt namelijk ook kiezen voor een vliegvakantie naar Italië. Met name in de voorjaars- of najaarsvakantie ben je met niet te veel medereizigers en dan kan vliegen een voordelige keuze zijn. Er zijn veel luchthavens met bestemmingen naar Italië in Nederland, België of Duitsland en de keuze uit maatschappijen is groot. De goedkopere vliegtickets zijn vaak te vinden op buitenlandse luchthavens. Voorbeelden hiervan zijn Charleroi en Düsseldorf. Kies je voor een vliegvakantie dan volgen hier nog enkele tips voor het boeken van een economische vlucht: 

5 Tips voor een vliegvakantie

  1. Boek lang van te voren. Een retourtje naar Barcelona kost 2 dagen voor vertrek € 340 en een half jaar van te voren € 60.
  2. Koop een losse heen- en terugvlucht, boeken bij diverse vliegmaatschappijen kan voordelig zijn.
  3. Boek op dinsdag en vlieg op maandag, vliegtickets zijn op dinsdag het goedkoopst.
  4. Een vlucht op vrijdag of zondag is het duurst, beter daarom om op maandag terug te gaan.
  5. Vlieg vanaf een alternatieve vluchthaven, zo kun je met vliegen vanaf bijv. Eindhoven of Rotterdam geld besparen en scheelt het ook tijd bij de douane. (Bron Nu.nl)
Vliegvakantie Italië

Wel of geen auto huren tijdens je vakantie?

Steeds meer mensen kiezen voor het huren van een auto in het buitenland. Enerzijds voor een roadtrip en anderzijds voor een vakantie vanuit het hotel.  Wanneer je voor een vliegvakantie kiest, kom je voor de keuze te staan om een huurauto te nemen.

Met een huurauto kun je veel zien in korte tijd en kom je op vaak op onverwachte plekken. Een huurauto heb je gemiddeld al voor 20 euro per dag. Maar goedkope autoverhuur kan ook duur uitvallen. Focus je daarom niet op de lage prijzen, maar verdiep je in de verzekeringen en eventuele extra kosten. Er zijn ook enkele grote verhuurbedrijven waar je een all-in auto kunt huren zonder achteraf met extra kosten te worden opgezadeld.   

Hoe boek je veilig en voordelig een huurauto voor jouw vakantie? Lees 9 tips waar je op moet letten bij autoverhuur. Lees ook wanneer je het beste een huurauto boekt en wat een huurauto gaat kosten. 

Tips voor huren auto

Tips voor parkeren op de luchthaven

Om zonder zorgen op vakantie te gaan is het aan te bevelen alvast een plek te reserveren voor je auto. Zeker in het hoogseizoen wanneer de luchthavens druk bezocht zijn. Maar waar moet je letten? We geven je enkele tips. 

1. Een kleinere luchthaven heeft een lager parkeertarief
2. Evenals bij vliegtickets loont het om vroeg te boeken
3. Tijdens het hoogseizoen betaal je de hoofdprijs vergeleken het de maanden buiten juli en augustus
4. Shuttle parking loont, dat wil zeggen verder weg parkeren en met shuttlebus naar de luchthaven
5. Probeer niet gratis in de buurt van een vliegveld te parkeren wanneer er geen toezicht is (inbraakgevaar!)

Er is een online vergelijkingstool die je helpt met het boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. Alle parkeermogelijkheden rondom Eindhoven Airport, Weeze Airport en Schiphol zijn overzichtelijk in beeld gebracht via de volgende buttons: 

Parkeertool luchthaven

Toch liever met de auto naar Italië?

Wanneer je in de zomervakantie met de auto naar Italië gaat is het beter om de weekenden in juli en augustus te mijden. In juli en augustus is het vaak druk op de wegen van Italië. Het is ook beter om niet op zaterdag en zondag te rijden. Op andere dagen kun je lekker vlot doorrijden.

De afstand tussen Amsterdam en Rome bedraagt zo’n 1.660 kilometer. De reistijd met de auto is bijna 16 uur, nog zonder pauzes. Met een beetje pech zoals files kan dit verder oplopen. Wanneer je een tussenstop maakt, is het beter om dit in Duitsland of Italië te doen. Overnachten in Zwitserland is relatief duur. 

Zorg voor een vignet wanneer je door Zwitserland of Oostenrijk rijdt. Bij de grensovergang moet de sticker op de voorruit zitten. Bij de ANWB kun je een sticker kopen, zodat je geen lange file riskeert bij de grensovergang.

Geniet bij de Gotthard. De wachttijd kan hier namelijk enorm oplopen. De omweg via de pas biedt uitkomst en is de moeite waard. Vroeg bij de tunnel zijn biedt ook uitkomst. Vanaf Basel duurt het nog ca. 2 uur voordat je bij de tunnel bent. Buon viaggio!

Autovakantie naar Italië

Anderen bekeken ook:

Meer reistips

Reizen met coronavirus

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer