• B&B vol liefde de deelnemers 2024 B&B vol liefde de deelnemers 2024 B&B vol liefde de deelnemers 2024

Italiaanse B&B vol liefde

Kijk jij ook graag naar B&B Vol Liefde? Wij hebben inmiddels alle afleveringen gezien. Deze Nederlandse realityserie, waarin 'alleenstaande B&B eigenaren' in het buitenland worden gevolgd die op zoek zijn naar de liefde, is namelijk op zoek naar kandidaten voor het nieuwe seizoen. Ook wij zijn gebeld om deel te nemen aan het programma "B&B Vol Liefde". 

In 2016 waagden we de sprong en startten onze eigen B&B in de betoverende omgeving van de regio Le Marche in Italië. Maar wat houdt een B&B eigenlijk in? Achter de sfeervolle beelden en gastvrije glimlach schuilt vaak een wereld van toewijding, gastvrijheid en een onvermoeibare doorzetting om gasten het zoveel mogelijk naar de zin te maken. 

In het programma B&B vol liefde gaan de eigenaren niet alleen op zoek naar de liefde, maar ook naar een partner die hen kan helpen bij het runnen van hun bedrijf en die hun passie voor gastvrijheid deelt. In het programma zie je niet alleen de uitdagingen van het runnen van een B&B in het buitenland, maar ook de persoonlijke zoektocht naar liefde en verbinding. 

Na diverse seizoenen te hebben gedraaid in onze Italiaanse B&B, kunnen we beamen dat samenwerken in een B&B waarbij je ook een romantische relatie deelt, soms best uitdagend kan zijn. Graag nemen we je mee in onze ervaringen bij het runnen van een B&B en kijken we alvast met je uit naar de nieuwe kandidaten van B&B Vol Liefde 2024. 

B&B vol liefde de deelnemers van seizoen 2024 B&B vol liefde de deelnemers van seizoen 2024 B&B vol liefde de deelnemers van seizoen 2024

B&B Vol Liefde 2024

Het programma “B&B Vol Liefde” is ondertussen bij velen bekend. De aftrap vond afgelopen december plaats waarin de nieuwe B&B-eigenaren zich voorstelden aan de kijkers. Je kunt deze uitzending hier terugkijken. Ook stellen we ze je in dit artikel aan je voor. 

In het aankomende seizoen gaan acht B&B eigenaren op zoek naar de liefde van hun leven. Je kunt deze soap aankomende zomer dan ook weer 2 maanden dagelijks gaan volgen. Want op 15 juli as start elke maandag tot en met donderdag een nieuwe serie van B&B Vol Liefde om 20.30 uur bij RTL 4.

De vrijgezelle eigenaren stellen hun huis open voor mogelijke toekomstige partners die speciaal uit Nederland komen om te kijken of er een klik is. Je krijgt daarbij een inkijkje in het dagelijkse reilen en zeilen van de Bed and Breakfast. En is dit dan ook de B&B die je tijdens een vakantie in het buitenland aantreft?

Om daarop antwoord te geven, nemen we je mee in de voor én tegens van het runnen van een een B&B's in het buitenland. 

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

Ik vertrek verhaal Jurgen en Gonnie B&B La Vecchia Scuola Italië Ik vertrek verhaal Jurgen en Gonnie B&B La Vecchia Scuola Italië Ik vertrek verhaal Jurgen en Gonnie B&B La Vecchia Scuola Italië

"We gooien het roer om en starten een Bed and Breakfast in Italië."

Ik vertrek verhaal

Waarom wij een B&B in het buitenland zijn gestart

Al lange tijd droomden we van een 'opknapper in Italië'. En na een tour met de camper door Italië vonden we de plek waar we graag zouden willen gaan wonen. We kochten een ‘oude school’ en hebben deze omgebouwd tot een B&B met 5 kamers. 

De beslissing om een nieuw leven in Italië te beginnen bracht ook de noodzaak met zich mee om na te denken over alternatieve inkomstenbronnen. Hoewel het voortzetten van onze huidige banen in Italië een optie was, kozen we als ondernemers liever voor het opzetten van een nieuw bedrijf samen.

We dachten na over een nieuwe activiteit waarbij een betere balans zou zijn tussen fysieke en mentale inspanning, en waarbij we onze plek konden openstellen voor anderen. Een plek waar gasten konden genieten en waar we hen zouden kunnen verwennen, vergelijkbaar met een thuis waar we zelf ook graag op vakantie zouden gaan.

Het idee om een Bed and Breakfast in Italië te beginnen ontstond, een activiteit die perfect bij ons bleek te passen.

Passie voor gastvrijheid en liefde voor de omgeving zien we ook terug bij de kandidaten van B&B Vol Liefde

Wanneer we naar de uitzendingen van B&B Vol Liefde kijken valt ons op dat ook deze kandidaten hun voldoening halen uit het ontvangen en verzorgen van gasten. En een B&B is natuurlijk dé gelegenheid om deze passie tot uiting te brengen.

Ondanks dat de kandidaten van B&B Vol Liefde voor diverse Europese bestemmingen hebben gekozen, wonen ze allemaal in een mooie omgeving met een klimaat dat bij ze past en waar ze van het buitenleven kunnen genieten. Ook wij hebben gezocht naar een dergelijke plek waar we meer 'met de dag' kunnen leven. Weg uit de hectiek en meer genieten van het buiten zijn. In de regio Le Marche vonden we aansluiting op de Italiaanse manier van leven. Een regio die nog relatief onbekend is. Hier vonden wij de combinatie van prachtige natuur (zoals de zee en de bergen) en pittoreske Italiaanse dorpjes.

Een B&B stelt eigenaren in staat om hun liefde voor de lokale cultuur met gasten te delen

Een andere overeenkomst die we terugzien bij de kandidaten is de interesse in de lokale cultuur en het delen van deze ervaring met gasten. 

Elke Bed and breakfast (B&B) is uniek omdat het een ‘ontwerp’ is van de persoonlijkheid en passie van de eigenaren. Dit maakt dat ze leuk zijn om te bezoeken en telkens weer anders zijn. In Nederland zie je allerlei nieuwe vormen zoals omgebouwde woonboerderijen, chalets en wellness’ B&B’s. In ieder geval danken ze hun charme aan de kleinschaligheid. Over het algemeen zie je geen personeel en wordt de B&B gerund door de eigenaar (met of zonder partner).

In Italië vind je over het algemeen Nederlanders die naar Italië zijn geëmigreerd en hun Ik-vertrek droom hebben laten uitkomen. In het populaire televisieprogramma “Ik-vertrek” worden Nederlanders gevolgd die in het buitenland een bed and breakfast gaan beginnen. De kersverse B&B houder in Italië moet over het algemeen zijn hoofdinkomsten halen uit de accommodatie. Terwijl het in Nederland bij een Bed and Breakfast vaker om een nevenactiviteit gaat.

De Italiaanse accommodaties van Nederlandse B&B eigenaren liggen over het algemeen op de meest prachtige plekken, zij het soms wat afgelegen. En daarvoor krijg je een unieke beleving met hartelijk ontvangst, proeverijen uit de Italiaanse keuken en de beste tips voor de omgeving. Ondertussen zijn steeds meer landgenoten gaan logeren bij Nederlanders in Italië. 

De keerzijde van het runnen van een B&B

Het runnen van een B&B heeft ook een aantal keerzijdes en een tipje van de sluier zie je ook terug in de uitzendingen van B&B Vol Liefde. Het runnen van een B&B kan namelijk veel tijd en energie vergen, waardoor het lastig kan zijn om een goede balans te vinden tussen werk en privé. In B&B Vol Liefde krijgen de kandidaten daarnaast te maken met een liefdesavontuur waarbij niet alleen potentiële partners komen logeren, maar er ook een cameraploeg bij je aan het filmen is. Als eigenaar van een B&B en tevens kandidaat van het liefdesprogramma moet je sterk in je schoenen staan en iedere B&B eigenaar zal hier op zijn of haar eigen manier mee omgaan. 

Het omgaan met verschillende gasten die elk hun eigen behoeften en verwachtingen hebben, kan soms best uitdagend zijn. Met name de 'perfectionisten' onder de B&B eigenaren kunnen onder druk komen staan wanneer ze zoveel als mogelijk een perfecte ervaring aan gasten willen aanbieden. Het voldoen aan (te) hoge standaarden kan leiden tot stress en angst om negatieve boordelingen te krijgen. De kandidaten bij B&B Vol Liefde krijgen daarnaast te maken met het BN'er-schap waarbij heel 'social' Nederland een oordeel over je kan gaan hebben. Wij kunnen dan ook alleen maar respect hebben voor alle kandidaten die tot op heden hebben meegedaan. 

Wat kunnen we kandidaten die meedoen aan B&B Vol Liefde meegeven?

Een van de grootste uitdagingen wanneer je samen met je geliefde een B&B runt, is het vinden van een balans tussen werk en privéleven. Het kan moeilijk zijn om werk en persoonlijke relatiedynamiek gescheiden te houden, vooral omdat het werk zich vaak afspeelt in dezelfde omgeving als het huiselijke leven. Daarnaast brengt het runnen van een B&B stress met zich mee. Wanneer een relatie al onder druk staat vanwege andere factoren, kan het toevoegen van deze dynamiek de laatste druppel zijn die een emmer doet overlopen. Het is dan ook belangrijk om grenzen te stellen zodat er voldoende ruimte en tijd overblijft voor je privéleven. Dat hebben we al tijdens het eerste seizoen mogen ervaren. Met name wanneer de vermoeidheid van het seizoen in de benen zit, is het fijn om op iemand terug te kunnen vallen. Goed voor jezelf zorgen en op tijd een moment voor jullie samen nemen helpt voor een goede balans. 

De kandidaten van B&B Vol Liefde 2024

B&B Vol Liefde heeft naast 'het vinden van liefde' ook een groot 'Ik Vertrek' gehalte. Het wonen en leven in het buitenland vinden veel Nederlanders erg interessant. Grote kans daarom dat ook seizoen 2024 wederom een succes gaat zijn. Tijd om de kandidaten bekend te maken. Uit de in totaal 11 kandidaten zullen er vanaf juli 2024 8 deelnemers op TV te zien zijn.

Dit zijn de kanjers die aankomend seizoen op zoek gaan naar de liefde.

B&B Vol Liefde deelnemer Albert

1. Albert uit Spanje (63 jaar)

Dit is Albert, hij heeft een hotel met 57 kamers die zijn gelegen in een kasteel uit de 14e eeuw. Hij is op zoek naar een sportieve en intelligente vrouw die met metgezel wil worden voor de rest van zijn leven. Albert heeft nog 2 jonge kinderen van 5 en 7 jaar oud. Albert is geboren in Brabant en vanaf 2000 woonachtig in het Spaanse Costa Brava.  

Het zal voor de toekomstige partner belangrijk zijn om te weten welke rol Albert in het hotel speelt en hoeveel tijd hij daar dagelijks aan moet besteden. 

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Anja

2. Anja uit Frankrijk (70 jaar)

Dit is Anja. Zij is meer dan 20 jaar geleden een chambres d'hôtes in Frankrijk met vijf kamers begonnen. Inmiddels doet ze het rustiger aan en heeft ze nog 2 B&B kamers. Al 40 jaar is ze single en op haar zeventigste staat ze weer open voor de liefde.

Haar partner moet van dieren houden en graag buiten zijn. Graag runt ze haar B&B verder met een toekomstige partner die van dieren houdt en van het buitenleven.

We kunnen alleen maar lof hebben voor Anja die in haar zeventigste levensjaar op zoek gaat naar een levensgezel door mee te doen aan B&B Vol Liefde. 

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Albert

3. Arno uit Frankrijk (46 jaar)

Dit is Arno, die een leuke man zoekt om mee in de Dordogne te gaan wonen. Hij is nog maar kort geleden begonnen met een B&B en hoopt in zijn toekomstige partner niet alleen een sportieve man te vinden, maar ook eentje die kan klussen. Zodat hij in totaal 4 gîtes kan gaan verhuren. Arno is 4 jaar alleen en hoopt een man te vinden die van huisdieren houdt. 

Aan zijn grote lach te zien gaat Arno vast veel leuke mannen aantrekken voor deelname aan het programma.

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Henriette

4. Henriëtte uit Italië (61 jaar)

Dit is Henriette, een Nederlandse vrouw die al bijna veertig jaar geleden naar Italië verhuisde voor de liefde. Ze runt nu een B&B in het pittoreske dorpje Cesarolo (Venetië). Na de scheiding van haar Italiaanse echtgenoot, voelt ze zich nu klaar voor een nieuwe liefde. Ze heeft voorkeur voor een Nederlandse man die het Italiaanse leven net zo kan waarderen als zij.

Deze dame woonachtig in Italië zou zomaar eens onze favoriet kunnen worden. We zijn benieuwd of we overeenkomsten gaan zien met haar B&B, een prachtig oud landhuis waarin ze drie kamers verhuurt en onze B&B, een voormalige school met 5 kamers. 

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Iris

5. Iris uit Griekenland (57 jaar)

Dit is Iris, een ondernemende vrouw die sinds 2017 drie appartementen verhuurt in het Griekse dorpje Sparto aan de westkust van het vasteland. Na het vertrek van haar voormalige partner in 2021, mist ze gezelschap en zoekt ze een lieve, humoristische Nederlandse man die openstaat voor het Griekse avontuur. Iris wordt helemaal blij als haar toekomstige partner van zeilen houdt. Ze zoekt dan ook een reislustig type waarmee ze van het Griekse leven kan genieten. 

Met 3 appartementen zal het voor Iris geen probleem zijn om de accommodatie alleen te runnen.

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Mike

6. Mike uit Spanje (35 jaar)

Dit is Mike, de jongste kandidaat van 2024. Mike is een zelfverzekerde jongeman. Hij is geboren in Spanje maar heeft Nederlandse ouders. Vijf jaar geleden heeft hij de boerderij van zijn ouders overgenomen en omgevormd tot een B&B. Hond Kaos gaat en staat overal waar Mike is. Mike zoekt een sportieve en ondernemende dame. 

De goed uitziende Mike zou zomaar eens heel veel aanmeldingen kunnen krijgen. Het zal voor hem niet gemakkelijk worden om daaruit de juiste keuze te maken. Mike heeft veel ervaring met Spaanse dames, maar zoekt nu toch een Nederlandse vrouw die zijn B&B mee wil runnen. Zijn familie krijgt deze jongedame er alvast bij. Want samen met zijn vader en neef runt hij ook een watersportbedrijf op het strand van Blanes. 

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Mirjam

7. Mirjam uit Zuid-Afrika (52 jaar)

Dit is Mirjam. Zij woont sinds 2016 in een lodge in het prachtige Krugerpark van Zuid-Afrika. Ze is inmiddels gescheiden van haar toenmalige partner en runt vier luxe safaritenten met een nabijgelegen villa. Mirjam heeft nog twee kinderen studerende kinderen in Nederland.

Ze zoekt een stoere partner die eventueel met haar de safaritenten wil runnen. Want ze wil haar mooie woonplek en leuke werk nog niet opgeven.

Een accommodatie runnen in Zuid-Afrika is met de aanwezigheid van 'lokale staff' een andere bezigheid dan wanneer je een B&B runt in Europa. We zijn daarom benieuwd naar de wellicht prachtige TV beelden over het leven van Mirjam en haar lodge in Zuid-Afrika.

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Rober-Jan

8. Robert-Jan uit Schotland (57 jaar)

Dit is Robert Jan, hij is opgegeven door zijn jongste zoon, een van zijn 3 kinderen. Robert Jan woont nog maar een jaartje in Schotland waar hij groepsreizen organiseert.

Hij zoekt een energieke vrouw die ook geniet van de natuur in de Schotse hooglanden. Graag wil hij zijn nieuwe bed and breakfast delen met zijn toekomstige partner.

Deze in een jachthuis gelegen B&B zal vast een prachtige plek zijn om te wonen en op vakantie te gaan.

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Roland

9. Roland uit Hongarije (59 jaar)

Dit is Roland die sinds 2015 een B&B runt. Daarna begon hij een nieuw avontuur in Dioskal, waar hij momenteel een hutje in het bos opknapt en twee vakantiewoningen wil creëren. Roland is 3x getrouwd geweest en zoekt nu een partner die tegen een stootje kan en off-grid op de hei zonder luxe wil leven. 

Roland hoopt op een jonge vrouw die goed communiceert en bourgondisch, sportief, impulsief en passievol is. 

Roland blijkt een echte ondernemer, want op een afgelegen deel van Hongarije gaat hij een luxe paradijs met gastenverblijven bouwen.  

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Suzanne

10. Suzanne uit Frankrijk (58 jaar)

Dit is Suzanne, van origine een kunstenares. Elf jaar geleden was ze mede-eigenares van een familiebedrijf, een naturistencamping in de Dordogne. Inmmiddels runt haar zoon met neven en nichten de camping. Suzanne is er nog wel aanwezig, ze heeft er een koffietent en lunchroom.

Suzanne zoekt een man die tegengas kan geven zodat haar leven spannend blijft. Ze wil een lieve en vooral betrouwbare partner die zich comfortabel voelt bij het campingleven voor naturisten. 

We gunnen Suzanne een partner die zich prettig voelt op de camping en samen met haar een nieuw leven tegemoet wil gaan. 

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

B&B Vol Liefde deelnemer Thijz

11. Thijz uit Frankrijk (64 jaar)

Dit is Roland Thijz. Hij heeft een kleinschalige camping met 18 plaatsen in Frankrijk. Thijz is creatief en dat zie je terug in de wijze waarop hij de camping heeft omgebouwd.

Thijz zoekt een vrouw die samen met hem de camping gaat runnen. Zij mag in zijn ogen nuchter zijn maar ook spiritueel zijn aangelegd. Thijz woont niet op de camping zelf, maar in een nabijgelegen watermolen.

Thijz zoekt een metgezel waarmee hij de dag samen kan beginnen. We hopen dat deze joviaal uitziende man de liefde gaat vinden. 

Fotobron RTL 4 - B&B Vol liefde 2024

Vragen over B&B Vol Liefde

 • Wie zijn de deelnemers van B&B Vol Liefde Rubriek Ik vertrek
  1. Albert uit Spanje (63 jaar)
  2. Anja uit Frankrijk (70 jaar)
  3. Arno uit Frankrijk (46 jaar)
  4. Henriëtte uit Italië (61 jaar)
  5. Iris uit Griekenland (57 jaar)
  6. Mike uit Spanje (35 jaar)
  7. Mirjam uit Zuid-Afrika (52 jaar)
  8. Robert-Jan uit Schotland (57 jaar)
  9. Roland uit Hongarije (59 jaar)
  10. Suzanne uit Frankrijk (58 jaar)
  11. Thijz uit Frankrijk (64 jaar)
 • Wanneer start B&B Vol Liefde 2024? Rubriek Ik vertrek

  Vanaf 15 juli 2024 is B&B Vol Liefde van maandag t/m donderdag voor 9 weken lang te zien om 20.30 uur bij RTL 4. 

Meer artikelen over Ik Vertrek