De bezienswaardigheden van Loreto

Loreto ligt niet ver van La Vecchia Scuola en is een stadje op een heuvel net ten zuiden van de Riviera del Conero. Ondanks haar bescheiden omvang is het een magneet voor mensen van over de hele wereld. 

Kijk met ons mee naar de diverse bezienswaardigheden en hoogtepunten.

Loreto, het Rome van Le Marche

Loreto ligt net iets ten zuiden van de Riviera del Conero en is één van ’s werelds belangrijkste bedevaartsoorden. En zelfs als je niet religieus bent is de basiliek een aanrader vanwege haar prachtige kunstwerken en architectuur.

 

Loreto

Basilica della Santa Casa

Op het centrale plein bevindt zich een van de meest bezochte heiligdommen ter wereld: de Basilica della Santa Casa. In 1291 is dit Heilige Huis uit angst voor vernietiging op een boot naar Italië gezet vanuit Israël. Omdat de verantwoordelijke kruisvaarder de naam “Angeli” droeg, hebben gelovigen eeuwenlang gedacht dat het huis niet per boot, maar door “engelen” naar Loreto was gedragen.

 

Kerk Loreto

De geboorte van Loreto

Eenmaal aangekomen in Ancona, moest de paus beslissen over de precieze bestemming van Het Heilige Huis. Hij was er echter niet en zijn vervanger, de bisschop van Recanati, besliste dat het Heilige Huis naar Porto Recanati vervoerd moest worden. En hiermee is het gerucht ontstaan dat de Heilige Maagd Maria was gearriveerd. En de stad Loreto is geboren! 

Naast de kerk vind je de zeventiende-eeuwse Sala del Tesoro, schatkamer, die ook wel ‘de Sixtijnse Kapel van Le Marche’ wordt genoemd. En op het Piazza della Madonna staat het enorme Palazzo Apostolico, waar ruim tweehonderdvijftig jaar aan is gebouwd. Vergeet niet een heerlijk ijsje te nemen met uitzicht op het levendige plein en haar Basiliek. 

Combineer Loreto met een bezoek aan Recanati of de kust van Porto-Recanati voor een lunch aan zee, want Le Marche heeft nog zoveel meer te bieden. 

Ben je op zoek naar meer leuke dorpen of steden? Deze top 20 mooiste dorpen en steden in de Marken staan voor je klaar. Met mooie foto's, video's én handige stadsplattegronden!

 

 

Kerk Loreto

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer