• Wandeling naar de Due Sorelle op de Monte Conero Wandeling naar de Due Sorelle op de Monte Conero Wandeling naar de Due Sorelle op de Monte Conero

Wandelen bij de Due Sorello

Voor een prachtig panorama over de kust van Le Marche kom je op de Monte Conero helemaal aan je trekken. 

De 'Riviera del Conero' is de thuisbasis van het natuurpark Conero, een park dat via allerlei officiële paden kan worden bezocht. Hierdoor ontdek je een rijke flora van meer dan 1000 beschermde soorten, een perfecte habitat voor duizenden roofvogels die er elk voorjaar migreren en de Conero een paradijs maken voor vogelobservatie. 

Houd je van wandelen, dan is de Monte Conero zeker de moeite waard. En aan de noordzijde ligt de havenstad Ancona. Ook een bezoekje waard. Of liever relaxen tijdens een dagje strand? Ontdek dan de bekende en onbekende geheime strandjes van Le Marche. 

Genoeg te doen dus. En er zijn ook diverse wandelroutes in de Monte Conero. Een favoriete route is de wandeling die vertrekt vanuit de parkeerplaats met diverse bars midden in de Monte Conero. Genietend in de ochtenduren van de opgaande zon op het terras met een cappuccino, bereid je je onstpannen voor op de start van de wandeling. De route bevat op het eerste stuk al diverse fantastische uitzichtpunten op de fameuse 'Due Sorelle'. Deze route begint met een gemoedelijke daling langs de kust en gaat daarna over in een klim.

De wandeling gaat hier over in bosgebied waardoor het in de zomer lekker koel is. Door de brede paden is er ook voldoende ruimte voor zonlicht door de bomen. Onderweg zijn er mooie plekken om uit te rusten en te picknicken. De cultuurliefhebber komt aan zijn trekken tijdens het 'prehistorisch natuurgebied' van de wandeling. Ook biedt de route een aantal restaurantjes waar je een hapje en drankje kunt nemen.

Startpunt wandelroute

Start wandeling bij de Parkeerplaats Monte Conero

De wandeling duurt circa 3 uur waarbij je een hoogte verschil overbrugt van 300m over een lengte van 10 kilometer. Wij zijn gestart vanaf de Parkeerplaats in de Monte Conero (Parcheggio Sommitale del Monte Conero). Er is genoeg plek om je auto te parkeren. Hier vind je ook enkele barretjes (La Cima en Bar Conero) voor een lekkere cappuccino bij de start. 

Het vertrekpunt ligt bij het bordje dat naar de Monte Conero wijst: nr. 301 Fonte d'olio. Na een route door een prachtig bospad ga je dalen bovenlangs de kustlijn.

Uitzicht op de kust met Due Sorelle

Wandel genietmoment met panorama op de 'Due Sorelle'

Volg de route 301 en start met de afdaling boven de kustlijn. Aan de linkerzijde vind je de mooiste uitzichten. Geniet van het panorama op de 'Due Sorelle'. Het strand van de twee gezusters is genoemd naar de twee 'tweelingrotsen' die uit het water van de kristalheldere zee komen. Vanuit het noorden gezien lijken het op twee in gebed geplaatste nonnen.

Vanaf hier pad blijven volgen. Het pad gaat over in een asfaltweg en hier ga je linksaf om de 301 te blijven volgen. Aan de linkerzijde zie je een restaurant "La Ginestra" waarna je rechts een onverhard pad in gaat. Let hier op, dit is lastig te zien. Het gaat om een klein onverhard parkeerveldje met een slagboom. Op de slagboom staat 301 vermeld. 

Wandelroute door geologisch gebied

Een stukje verder kom je op een splitsing met een bord 305/301. 

Nu ga je klimmen. Wil je liever eerst klimmen en dan dalen? De wandeling is ook gemakkelijk andersom te volgen.  

Volg vanaf hier 305 'Pian di Raggetti' en ga rechts omhoog.

Neem een pauze in het 'Geologische natuurgebied". Kometen en dinosaurussen, wat hadden zij 65 miljoen jaar geleden met elkaar te maken? Het einde van een tijdperk van de dinosaurus? Lees erover in de Geologische beschrijving van de Conero Park.

Wandelen tot aan de bar

Na de stop volg je de 301 'Vista Point Sentiero' en klim je zoals het naambordje al doet vermoeden verder. Eenmaal boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over het binnenland. Op heldere dagen zie je de toren van Montefiore bij Montefano liggen. 

Hierna volg je 301b 'Incisioni Rupestri'. En je klimt nog een klein eindje verder. Eenmaal boven aangekomen volg je 301a 'Sentiero'. Klim over de slagboom 301a en hier ga je naar rechts. Op de viersprong aangekomen ga je rechts naar 'Ex Convento Camaldolesi'. 

Heb je ook genoten van de route? Dan is het nu tijd voor een koel drankje bij een van de bars bij de parkeergelegenheid. Salute!

De route kan prima worden gecombineerd met deze wandelroute aan de kust. De gezamenlijke route duurt dan minder lang (er zit een overlap in), namelijk ca. 4,5 uur over een hoogte verschil van 400m en een lengte van 14 km. 

ALLE WANDELROUTES


Anderen bekeken deze artikelen