Proef en Beleef Le Marche - met truffeljacht en olijvenpluk

| NIEUW ARRANGEMENT VOOR NAJAAR 2024 |

Ben je liefhebber van de Italiaanse cultuur en haar keuken? Tijdens deze reis ervaar je het pure Italiaanse leven waar je als vakantieganger alleen maar van kunt dromen. Je gaat op pad met een 'trifulau' (truffelzoeker) en ontdekt de traditionele gebruiken van het zoeken naar truffels. Je geniet van kraakverse olijfolie na de olijven eigenhandig te hebben geplukt. Tijdens een kookworkshop bereid je marchigiaanse gerechten zoals dat door de 'nonna' werd gemaakt. Je bezoekt de betere wijnhuizen en tijdens de wijnproeverij hoor en zie je alles over de oogst. En natuurlijk proef je deze week tijdens lunch en diner de meest heerlijke Italiaanse gerechten uit de Italiaanse keuken. 

Deze reis is meer dan een vakantie, je beleeft en proeft het authentieke leven van Le Marche!

 

Truffel jacht

 

Voor de cultuurliefhebber en bourgondiër

Steeds meer Italië liefhebbers zijn geïnteresseerd in het échte Italiaanse leven en haar cultuur. Hoe mooi zou het zijn om een dagje het authentieke leven te ervaren. In de heuvels eerst samen olijven plukken en daarna de geur van vers geperste olijfolie opsnuiven. De gerechten ontdekken samen met een Italiaanse kok die je de kneepjes van de marchigiaanse keuken bijbrengt. Op pad door de bossen op zoek naar truffels. Dit vraagt om een nieuw arrangement waarbij je het allemaal gaat beleven.

Vanuit La Vecchia Scuola nemen we je mee naar plekken waar je niet eerder bent geweest. Tijdens je vakantie verblijf je in een luxe accommodatie met prachtig uitzicht. De tuin van La Vecchia Scuola grenst aan een olijfboomgaard met 80 olijfbomen.

Ook kun je bij La Vecchia Scuola genieten van een duik in het zwembad. Of klets aan het einde van de dag gezellig bij onder het genot van een heerlijk glas wijn in een van de zitjes.

De accommodatie La Vecchia Scuola

Dit ga je allemaal beleven

Wijnproeverij en diner met Italiaanse kok

Na aankomst op de accommodatie kun je in de relax modus. Je hoeft de deur niet meer uit. Deze avond staat in het teken van lekkere wijnen en Italiaans eten. Er gaat voor je gekookt worden door een Italiaanse kok. Een gelegenheid waarbij je elkaar ook direct wat beter leert kennen. De maaltijd bestaat uit een antipasti, primo (pasta) gevolgd door een secondo (met vlees) en een dolce. Natuurlijk sluiten we af met een limoncello.

Tijdens het diner ga je kennismaken met de diverse wijngebieden die de regio rijk is. Ook maken we een selectie uit de meest bekende druivensoorten uit de streek, zoals de Verdicchio druif, de Pecorino en de Montepulciano druif. Hierbij kiezen we uit wijnen van een aantal genomineerde wijnhuizen. En ook de minder bekende wijnhuizen, maar zeker de moeite waard, komen aan bod. De wijnen worden deze avond verzorgd door La Vecchia Scuola.  

Ben je geen wijnkenner en vind je het toch leuk om mee te doen? Helemaal prima, schuif lekker aan want je bent van harte welkom. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij je wellicht ook nog iets opsteekt van de mooie wijnen uit deze streek.  

 

Italiaanse kok verzorgd diner

Op truffeljacht

Vandaag ga je op truffeljacht! We brengen je naar het achterland van Macerata waar je in het gezelschap van Giorgio Feliziano op pad gaat op zoek naar truffels. Deze 'Truffle Experience' ga je niet meer vergeten. Je ontdekt in het gezelschap van de truffelhonden wat er allemaal komt kijken bij het zoeken van een truffel. Je leert over de tradities met betrekking tot de truffel en over de verschillende soorten en seizoenen van oogsten. En we vertrekken natuurlijk niet zonder van een lunch te hebben genoten met truffel. 

Naar de Riviera del Conero

In de namiddag rijden we over de binnenwegen door de lieflijke marchigiaanse heuvels naar het mooiste deel van de Adriatische kust van Le Marche: La Riviera del Conero. Hier bezoeken we een wijnhuis dat sinds de 18e eeuw haar wijngaarden op de heuvels rondom de Monte Conero heeft. Hier krijg je een rondleiding door het indrukwekkende wijnhuis en geniet je van de Montepulciano druif. 

We sluiten deze mooie dag af met een diner in de Monte Conero. Je gaat genieten van een 'truffel menu' dat is ontworpen om de aroma's en smaken van de Conero-truffel optimaal tot hun recht te laten komen. Elke gang wordt gecombineerd met een bijpassende wijn. 

  • Wijn en spijs tijdens wijnreis Italië
  • Bezoek wijnhuis Moroder voor wijnproeverij

Pasta en sugo workshop in wijngaard

Het is vakantie en dat betekent aanschuiven voor een lekker ontbijt. Elke dag geniet je van een uitgebreid ontbijt (3-gangen) op het buitenterras. Heerlijk wakker worden met de geur van vers gebakken brood en een kopje koffie! Na het ontbijt bezoek je een van de grootste wijnhuizen in Le Marche. En na de rondleiding in de cantina die in 2001 is geopend, geniet je van de beste wijnen die deze cantina in haar assortiment heeft.  

Na de lunch is het tijd om de handen uit de mouwen te steken tijdens een pasta- en sugo workshop. Deze leuke en vooral gezellige kookworkshop wordt afgesloten op locatie waar je gaat genieten van al het lekkers dat is klaargemaakt.   

Houd je niet van koken? Geen probleem. Deze casa is gelegen op een plek tussen de wijngaarden met 360 graden uitzicht. Genoeg te doen om uit de keuken te blijven en een wandeling te maken met prachtige vergezichten. 

Ja ik wil deze reis 

Italiaanse bar

Olijven plukken

Het is najaar! Tijd voor de olijfoogst. We nemen je mee naar een Agenzia die haar eigen olijfolie produceert. Rondrijdend op de Italiaanse binnenwegen zie je her en der de plukkers al druk aan het werk. Netten worden uitgelegd en kratten staan in de rij. 

Lijkt het je leuk om eens olijven te plukken? Dit is je kans. Genietend van de zon laat je jouw keuze vallen op de olijfboom die in jouw ogen de meeste olijven heeft. Na de oogst kun je de oiepjonge verse olijfgroene olie aanschouwen wanneer deze uit de perser komt. Proef je de olijfolie al?

Nadat de eetlust is opgewekt brengen we je naar de lunch. De middag kun je relaxen aan het zwembad of in het zitje van La Vecchia Scuola. Tijd om even bij te komen van alle indrukken die zijn opgedaan. Deze avond sluiten we af met een gezamenlijk diner in een pittoresk restaurant met heerlijke locale gerechten. 

 

Olijven plukken en aansluitend proeven

Voorlopig programma

Dag 1

Transfer van vliegveld
Ontvangst en kennismaking 
Wijnproeverij La Vecchia Scuola
Diner door Italiaanse kok op La Vecchia Scuola

Dag 2

Ontbijt La Vecchia Scuola
Truffelzoeken
Lunch met truffel
Relax
Wijnproeverij bij Cantina
Diner met truffel arrangement in Cantina

Dag 3

Ontbijt La Vecchia Scuola
Wijnproeverij bij Cantina
Lunch in restaurant
Marchigiaanse pasta / sugo workshop in wijngaard met aansluitend diner

Dag 4

Ontbijt La Vecchia Scuola
Olijvenpluk + Olijfolie proeverij
Lunch in restaurant
Relax
Diner in restaurant

Dag 5

Ontbijt La Vecchia Scuola
Transfer naar vliegveld 

Wat kost deze beleef en proef vakantie?

Je verblijft 5 dagen en 4 nachten in La Vecchia Scuola. Een prachtige locatie om kennis te maken met het authentieke leven van de streek met haar inwoners. We nemen je mee naar diverse mooie wijnhuizen in de omgeving. We laten je op een leuke manier kennis maken met de olijvenpluk en het proces naar olijfolie. Je gaat op pad en ontdekt de geheimen van de truffelwereld. Dit allemaal onder het genot van lekker eten en mooie wijnen. 

Het totaalbedrag voor deze midweek is vanaf € 895,-- per persoon (tarief 2023). Prijs voor seizoen 2024 wordt nog bekeken. 

Dit bedrag is inclusief:

  • verblijf en ontbijt voor 4 nachten op basis van een 2-persoonskamer met bezetting van 2 personen
  • 3 x lunch, 4 x uitgebreid diner
  • 3 x een wijnproeverij met rondleiding 
  • Workshop en 2 excursies
  • Inclusief transfer van/naar vliegveld en vervoer gedurende de week naar de diverse locaties. 

Het vliegticket is niet bij bovenstaande prijs inbegrepen.

De transfer wordt nog afgestemd op een bijpassende vlucht. Indicatie voor de kosten is ca. €100 voor een retourvlucht, waarbij vroegtijdig boeken loont. Wil je langer komen logeren? Vraag dan direct naar de beschikbaarheid. Zoek je een bijpassende vlucht, raadpleeg dan dit vliegschema. Voor een huurauto raden we deze verhuurder aan. 

IK GEEF MIJ OP

Wanneer kan ik mee op deze reis?

Deze proef en beleef ervaring is gepland voor aankomend najaar - wanneer de oogsten plaatsvinden. Wil je langer komen logeren? Vraag dan direct naar de beschikbaarheid. 

Wie haalt mij op van het vliegveld?

Het transfer van en naar het vliegveld is inbegrepen. Evenals het vervoer naar de diverse locaties gedurende het verblijf. 

Ik schrijf me in voor deze toffe reis en heb er zin in!

Heb je interesse voor 2024? Neem dan contact op met onderstaand formulier en laat het ons weten. Heb je nog vragen? Stel deze direct, we reageren snel.

 Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer