• Italiaanse avond bij La Vecchia Scuola Italiaanse avond bij La Vecchia Scuola Italiaanse avond bij La Vecchia Scuola

Italiaanse avond

| ARRANGEMENT VOOR SEIZOEN 2024 |

Ontdek de culinaire geneugten uit de regio Le Marche tijdens een van onze Italiaanse avonden. Een keer per week verwent de Italiaanse kok Antonietta onze gasten met een smaakvolle ervaring: Haar enthousiasme voor de Italiaanse keuken leerde Antonietta al vroeg van haar moeder. Telkens weet ze een ander gerecht op tafel te zetten. En wanneer Antonietta kookt, smaakt het nét even beter.

Wijnliefhebbers zullen zeker blij zijn met onze huiswijn en de wijnklimaatkast die is gevuld met een zorgvuldig samengestelde selectie van lokale wijnen.   

- Exclusief voor de gasten van La Vecchia Scuola -

Italiaanse avond BOEKEN

Hoe en wanneer kun je meedoen?

Wekelijks wordt er gekookt voor de gasten door een Italiaanse kok. Een gelegenheid waarbij je elkaar wat beter leert kennen en samen geniet van heerlijk Italiaans eten met wijn. De Italiaanse kok heeft wekelijks andere recepten van gerechten die uit de streek komen.

Wat ga je proeven?

De maaltijd bestaat uit 4 gangen, namelijk een antipasti, primo (pasta) gevolgd door een secondo (met vlees) en een dolce. Natuurlijk sluiten we af met een limoncello. De wijnen worden deze avond verzorgd door La Vecchia Scuola.  

Voor wie?

De Italiaanse avond is exclusief voor de gastan van La Vecchia Scuola. Heb je speciale (dieet)wensen? Laat het ons vooraf even weten zodat we er rekening mee kunnen houden. 

Italiaans AVOND BOEKEN

 •  
Lange gedekte tafel in buitenkeuken voor Italiaanse kookavond Lange gedekte tafel in buitenkeuken voor Italiaanse kookavond Lange gedekte tafel in buitenkeuken voor Italiaanse kookavond

De marchigiaanse keuken

De Italiaanse keuken is misschien wel de meest geliefde van allemaal. De regio Le Marche stat bekend om het gebruik van verse en lokale ingrediënten, die op eenvoudige wijze worden bereid. Dankzij haar geografische diversiteit, met bergen, een uitgestrekte kustlijn en vruchtbare heuvels, biedt de regio Le Marche een overvloed aan lokale ingrediënten. Paddenstoelen, olijven en truffels domineren hier de keuken. Terwijl het achterland voornamelijk bekend staat om vleesgerechten, vind je langs de kust een overvloed aan heerlijke visgerechten.

In de Marchigiaanse keuken vind je vaak traditionele recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven, zoals die van de Italiaanse kok Antonietta. Haar gerechten zijn doordrenkt van traditie en hebben ieder een eigen verhaal. Met enthousiasme weet ze telkens weer verrassende gerechten op tafel te toveren.

Voor een geslaagde Italiaanse avond voorzien wij in het volgende:

 • Een gezellige ambiance met gedekte tafels en een warm welkom onder de buitenportico.
 • Regionale huiswijn van La Vecchia Scuola, zorgvuldig geselecteerd om te complementeren met de gerechten van de avond. 
 • Een heerlijk Italiaans 4 gangen menu samengesteld door onze chef-kok Antonietta, met gerechten die de smaken en tradities van de regio weerspiegelen.
 • Een selectie van vers brood en olijfolie.
 • Traditionele Italiaanse achtergrondmuziek om de sfeer compleet te maken.
Het nieuwe kookboek van Antonietta

Het nieuwe kookboek van Antonietta

Met dit ruim 100 pagina dikke kookboek ontdek je de geheimen en handige kneepjes uit de Marchigiaanse keuken. Je leest de mogelijkheden om zelf pasta te maken en traditionele gerechten te bereiden zoals de Italiaanse kok Antonietta dat doet. 

Ook hebben de gerechten ieder een eigen verhaal gekregen waarmee je in niet alleen in de keuken, maar ook een kijkje neemt in het leven van Antonietta. De gerechten zijn puur en erg smaakvol. Van ‘Olive Ascolane’ tot ‘Arista al Sale’, je vindt ze allemaal terug in dit kookboek.

| Nederlands vertaald |

naar kookboek

De huiswijn van La Vecchia Scuola

Tijdens de Italiaanse avond kun je de huiswijn van La Vecchia Scuola proeven, waarop natuurlijk een bijpassend wijnetiket moest komen. Jurgen heeft het wijnetiket voor beide wijnen ontworpen.  

De huiswijn van La Vecchia Scuola

Ulimoso

De Italiaanse vertaling van Ulimoso is volgens de oude Italiaanse taal 'Profumato', dat in het Nederlands 'geurig' betekent. De Ulimoso heeft als witte wijn namelijk een aanhoudende geur van vers fruit. Voor de afbeelding is gekozen voor een Mandale in de vorm van, hoe kan het ook anders bij 'geurig', een bloem. 

Deze witte wijn is een 'Verdiccio dei Castelli di Jesi' met het predikaat DOC Classico (Denominazione di Orgine Controllata). De wijn heeft een delicate, frisse en aanhoudende geur van vers fruit met een alcoholpercentage van 13%. De kleur is strogeel met soms subtiele groenachtige tinten. De Ulimoso heeft een aanhoudende uitgebalanceerde smaak met een licht bittere afdronk die kenmerkend is voor de Verdicchio druif. 

Dilùcolo

De Italiaanse vertaling van Dilùcolo is volgens de oude Italiaanse taal 'Alba, prima luce del mattino', dat in het Nederlands 'zonsopkomst, het eerste licht van de dag' betekent. De Dilùcolo heeft als rode wijn namelijk de intens rode kleuren van de zonsopkomt in zich, dat naarmate de tijd verstrijkt langzaam van kleur verandert naar meer oranje. Voor de afbeelding is gekozen voor een Mandale in de vorm van een zon dat symbool staat voor zonsopkomst. 

De rode wijn bestaat uit een blend van de Montepulciano druif 85% en Sangiovese druif 15%. De kleur is intens robijn met violette tinten wanneer de wijn jong is. De wijn krijgt als kleur granaat- en oranjetinten naarmate hij ouder wordt. De wijn heeft een aangename en wijnachtige geur in de eerste periode. Op volwassen leeftijd laat de wijn meer fruitige en bloemige aroma's vrijkomen. De aroma's en grote fruitigheid zijn belangrijke kenmerken van deze Rosso Conero wijn. De Dilùcolo wijn is vanwege de lage opbrengst per hectare van de druiven vol van smaak. 

De huiswijn van La Vecchia Scuola is ook verkrijgbaar in Nederland via onze webshop. 


"Wanneer Antonietta het bereidt, smaakt het net even anders." "Wanneer Antonietta het bereidt, smaakt het net even anders." "Wanneer Antonietta het bereidt, smaakt het net even anders."

"Wanneer Antonietta het bereidt, smaakt het net even anders."

Wat anderen zeggen over de Italiaanse avond

 • Luut en Monique

  Luut en Monique

  2023-10-31

  Heerlijk verblijf gehad, echt fantastisch! Wat een gastheer en gastvrouw! De ontvangst, de accommodatie, het ontbijt, de hygiëne of de onuitputtelijke kennis van alles wat je maar wil weten over de streek, ze zijn er voor je. Een echte aanrader! We hebben bovendien ook erg veel plezier gehad met onze mede gasten! Dit kan een zeer gezellig extraatje zijn, zeker als de uitstekende huiswijn selectie wordt aangebroken. Bijtijds reserveren, want het is zo volgeboekt!

 • Marja en Emile

  Marja en Emile

  2023-10-30

  Aandacht maakt alles mooier. Die aandacht hebben Gonnie en Jurgen gegeven aan deze B&B….en geven dat iedere dag opnieuw. Dat merk je als je arriveert. Een zeer warme ontvangst met een glas wijn. Je hebt direct het gevoel dat je hier welkom bent. De tuin, de inrichting van de kamers, het ontbijt, ….. Alles klopt, en dan hebben wij niets teveel gezegd. We komen zeker terug, het was een heerlijke week. Echt top. Zoals gezegd aandacht maakt alles mooier…

 • Jan en Marion

  Jan en Marion

  2023-10-23

  Onlangs voor de derde maal in het paradijsje van Gonnie en Jurgen. Prettig contact met de andere gasten. Fijn zwembad. Kamer, ontbijt, buitenkeuken, gastvrijheid van Gonnie en Jurgen: alles perfect. Ook hun extra service zoals de rondleiding in Montefano door Luigi, het door gastkok Antonietta bereide diner en de wijnproeverij op La Vecchia Scuola met uitleg van Jurgen is top. Heerlijk gewandeld. Schitterende vestingstadjes met veel cultuur en goede restaurants in de nabijheid. Tot volgend jaar!

  • Spaghetti met vlammen Spaghetti met vlammen Spaghetti met vlammen
  • Italiaans diner met kok Italiaans diner met kok Italiaans diner met kok
  • Kookboek Antonietta Kookboek Antonietta Kookboek Antonietta
  • Buitenportico voor diner Buitenportico voor diner Buitenportico voor diner

  Extravergine olijfolie van La Vecchia Scuola

  Extravergine olijfolie van La Vecchia Scuola

  In de La Vecchia Scuola olijfgaard staan ruim 120 olijfbomen waarvan wij jaarlijks eigenhandig de olijven plukken. Tijdens de Italiaanse avond kun je hiervan de olijfolie kunt proeven. De extravergine olijfolie ruikt fris groen en is zonder toevoegingen. De olijfolie is lekker pittig en kriebelt in je keel. Proef je de olijfolie al? 

  Er staan oude olijfbomen van meer dan 30 en 50 jaar oud. Hieraan groeien van oudsher diverse rassen zoals de Frantoio en Leccino olijven. De olijfolie heeft daarom de naam Vigore gekregen. De Vigore staat voor 'kracht en pit' en is een blend van oude marchigiaanse olijfboom rassen.  

  Je kunt de olijfolie ook in Nederland bestellen via onze webshop. Of reserveer alvast een flesje voor tijdens je verblijf (zolang de voorraad strekt). 

  NAAR WEBSHOP

  Ik schrijf me alvast in voor deze Italiaanse avond en heb er zin in!

  Ben je aankomend seizoen te gast bij ons en wil je graag meedoen? Schrijf je hieronder alvast in voor de Italiaanse avond. Je kunt natuurlijk ook tijdens je verblijf nog beslissen om mee te doen.

  Neem contact met ons op via dit formulier en geef aan 'ik heb interesse in de wijnproeverij op La Vecchia Scuola'.