Wijnproeven op La Vecchia Scuola (NIEUW)

| NIEUW ARRANGEMENT VOOR SEIZOEN 2023 |

Wijnproeven tijdens je vakantie in Italië zonder dat je de auto in hoeft? Dat kan aankomend seizoen bij La Vecchia Scuola. Na diverse wijnreizen te hebben georganiseerd samen met de betere wijnhuizen in de regio, organiseren we in 2023 diverse wijnproeverijen aan huis. Ben je een wijnliefhebber? Dan kun je tijdens je verblijf op La Vecchia Scuola genieten van de lokale wijnen uit Le Marche. De wijnen worden ontkurkt in goed gezelschap en onder het genot van bijpassende Italiaanse hapjes. En natuurlijk vind je de betere lokale wijnen ook dit seizoen weer terug in onze bar.  

- Exclusief voor de gasten van La Vecchia Scuola -

 

Proeverij NU BOEKEN

 

Wijnproeverijen Italië

 

Wat ga je proeven?

 • 5 wijnen waaronder 1 mousserend, 2 wit en 2 rood
 • Italiaanse hapjes (antipasti)
 • Inclusief tafelwater en wijnglazen

Hoe en wanneer kun je meedoen?

 • De proeverij wordt wekelijks gehouden onder de buitenportico van La Vecchia Scuola
 • Bij voldoende animo dat wil zeggen minimaal 6 personen
 • Duur van de proeverij is 2 - 2.5 uur en zal in de namiddag plaatsvonden
 • Geef je vooraf op (bijv. bij je reservering) of tijdens je verblijf op La Vecchia Scuola

Voor wie?

 • Voor wijnliefhebbers die iets meer willen weten over lokale wijnen uit de regio Le Marche
 • Er wordt een presentatie gegeven over de wijngebieden en druiven uit de streek
 • Er is geen vinoloog aanwezig bij de proeverij

De kosten voor de wijnproeverij zijn € 22 PP. 

 

Je hoeft geen kenner te zijn om van wijn te genieten

Le Marche is als wijngebied steeds meer in opkomst en wint steeds meer aan populariteit. De relatief koele zeewind kan de wijngaarden gemakkelijk bereiken met als gevolg een mooi evenwichtig klimaat. Tijdens de proeverij ga je kennismaken met de diverse wijngebieden die de regio rijk is. Ook maken we een selectie uit de meest bekende druivensoorten uit de streek, zoals de Verdicchio druif, de Passerina, de Pecorino, de Lacrima, de Montepulciano of de Sangiovese druif. Hierbij kiezen we uit wijnen van een aantal genomineerde wijnhuizen uit de regio zoals Bonci, Ciù Ciù, Moroder, Umani Ronchi, Degli Azzoni of Guerrieri. En ook de minder bekende wijnhuizen, maar zeker de moeite waard, komen aan bod.

Ben je geen wijnkenner en vind je het toch leuk om mee te doen? Helemaal prima, schuif lekker aan want je bent van harte welkom. We proberen er een leuke en lekkere wijnproeverij van te maken waarbij je wellicht ook nog iets opsteekt van de mooie wijnen uit deze streek.  

PROEVERIJ NU BOEKEN

 

 • Type druif

Italiaanse wijnen om mee naar huis te nemen

Na de wijnproeverij kun je er ook voor kiezen om wijnen mee naar huis te nemen. De wijnen die je proeft zijn op voorraad. Ben je met het vliegtuig? Of kun je er niet bij aanwezig zijn? Geen probleem. De wijnen vind je ook terug in de online boetiek van La Vecchia Scuola. Meerdere keren per jaar vindt er een transport met Italiaanse producten naar Nederland plaats. Neem alvast een kijkje. 

Online boetiek La Vecchia Scuola

Ik schrijf me in voor deze wijnproeverij en heb er zin in!

Ben je aankomend seizoen te gast bij ons en wil je graag meedoen? Schrijf je hieronder alvast in voor de proeverij. Je kunt natuurlijk ook tijdens je verblijf nog beslissen om mee te doen. 

Toch liever een wijnreis? Aankomend seizoen staat er een vernieuwd wijnarrangement gepland. Heb je interesse? Neem dan alvast contact met ons op via dit formulier.  Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer