Je eigen olijfboom met een weekend weg

Lijkt het je heerlijk om er een paar dagen tussen uit te gaan? Even helemaal weg en genieten van een andere omgeving? Wat dacht je van een  weekend weg naar het zonnige Italië. Onze olijfboomgaard staat er jaarlijks prachtig bij met een heerlijke bank om tot rust te komen. Genietend van de zon laat je jouw keuze vallen op de olijfboom die in jouw ogen het meest speciaal is. De olijfolie van deze boom is van jou. Na de oogst komt de piepjonge verse olijfgroene olie van jouw eigen olijfboom per post naar je toe. Proef je de olijfolie al?

 

Even helemaal niets

Er tussenuit en helemaal niets doen? Met dit arrangement kom je helemaal aan ontspanning toe. De accommodatie heeft prachtig uitzicht en is rustig gelegen. Aan de tuin grenst een olijfboomgaard met 80 olijfbomen. In de olijfgaard zijn diverse plekjes waar je met een boek kunt genieten van de koelte in de schaduw of de warmte van de voorjaarszon.

Lekker voor het ontbijt nog even zwemmen? Bij La Vecchia Scuola kun je naast een dagje strand ook genieten van een frisse duik in het zwembad. Of klets gezellig bij onder het genot van een heerlijk glas wijn in een van de zitjes.

JA IK WIL DIT WEEKEND WEG

Weekend weg naar eigen olijfboom

Olijfolie van je eigen olijfboom

Tijdens onze vakantie naar Italië waren we vaak op zoek naar de echte Italiaanse producten. De lokale wijnen en niet te vergeten een blik olijfolie gingen in de auto mee naar huis. Maar nog nooit proefden we olijfolie die net van perserij afkwam. 

In onze olijfgaard staan olijfbomen met hoofdzakelijk 2 typen olijfbomen: de 'Frantoio' en de 'Leccino'. De Leccino is één van de oudere soorten uit Italië. En één van de belangrijkste soorten die te vinden zijn in olijfboomgaarden. Deze boom werd voornamelijk gekweekt om olijfolie te produceren. De Frantoio is de meest gebruikte variëteit in de olijfproductie van Italië. Het betekent ‘olijfpers’. Deze olijfboom heeft een gemiddelde tot hoge productiviteit die jaar op jaar constant is.

Aankomend jaar gaan wij weer genieten van de verse olijfolie die uit de oogst van onze eigen olijfboomgaard komt. Een grasachtige kruidige smaak met lichte tinteling achterin je keel. Wat een genot. En jij kunt hiervan meegenieten!

*****

Sandra en Gert: "We hebben gekozen voor een mooie boom naast het bankje, zodat we zowel van onze olijfboom kunnen  genieten als van het schitterende uitzicht! Ik zou het olijfboomarrangement aan iedereen willen adviseren die een voorliefde heeft voor Italië, van de veelzijdigheid van Le Marche wil genieten en graag in een mooie B&B wil verblijven." 
Lees over de eigen olijfboom van Sandra en Gert.

*****

Recensie eigen olijfboom

Hoe reserveer je een olijfboom?

Je reserveert een olijfboom waarvan de olijfolie van de aankomende oogst jou toekomt. De olijfolie krijg je toegestuurd direct na de oogst. De olijfboom kies je zelf uit. Wánt een weekend met een verblijf van 3 nachten voor twee personen is erbij inbegrepen. Hoe leuk om je eigen olijfboom te bezoeken tijdens een weekendje weg naar Italië!

Wat kost een eigen olijfboom?

Reserveer een olijfboom met 3 overnachtingen vanaf 294 euro. Tijdens het verblijf geniet je van een comfortabele tweepersoonskamer met uitgebreid ontbijt. Het gebruik van alle luxe faciliteiten zoals zwembad bij de accommodatie en servicekosten zijn inbegrepen. Met dit arrangement boek je tegen laagseizoen tarief en dus extra voordelig. De fles olijfolie krijg je toegestuurd.

Wat krijg je ervoor?

Je verblijft 3 nachten in La Vecchia Scuola. Een luxe B&B op een prachtige locatie met zwembad. Tijdens dit verblijf geniet je van een comfortabele tweepersoonskamer met uitgebreid ontbijt. Het gebruik van alle luxe faciliteiten zoals zwembad bij de accommodatie en servicekosten zijn inbegrepen (excl. drank/airco). Tijdens jouw verblijf in Italië kies je een eigen olijfboom. Heb je jouw olijfboom uitgekozen? Dan krijg je een certificaat met daarop de naam van jouw eigen olijfboom. Aan de olijfboom wordt een naambordje gehangen, zodat je tijdens jouw vakantie kunt genieten van jouw eigen olijfboom. 

Dit arrangement met 3 overnachtingen en een eigen olijfboom geldt voor hetzelfde seizoen dat je boekt (muv juli en augustus) en de oogst van datzelfde seizoen. De verse olijfolie krijg je nog hetzelfde jaar, namelijk uit de pluk van dit seizoen. Je bent vrij in het kiezen van de dagen (hoeft geen weekend te zijn). Ook mag je de 3 nachten gebruiken voor een langer verblijf bij ons. Alles uiteraard in gezamenlijk overleg en op basis van de beschikbaarheid.

  • olijfolie olijfboom arrangement
  • Luxe arrangement weekend weg
  • Weekend weg

*****

Ria en Kees: "De olijfolie is onderweg. We hebben er foto’s van gezien en we verheugen ons er nu al op, om straks heerlijk een stukje brood er in te kunnen dopen en er van te genieten. En een leuk idee, dat we in 2021 weer naar La Vecchia Scuola gaan, weer op het bankje bij onze boom kunnen zitten, genietend van een mooi uitzicht, fijne gesprekken en een goed glas wijn."
Lees over de eigen olijfboom van Kees en Ria.

*****

Recensie eigen olijfboom

Niet meer dan 20 olijfbomen!

De olijfgaard wordt door ons samen met een hovenier goed onderhouden, desondanks is de oogst het ene jaar beter dan het andere jaar. We stellen daarom max. 20 olijfbomen beschikbaar van de in totaal 80 olijfbomen. We doen er daarmee alles aan om ervoor te zorgen dat je een fles olijfolie krijgt. Mocht onverhoopt de oogst mislukken en er helemaal geen olijfolie zijn, dan hopen we dat je in ieder geval hebt kunnen genieten van je verblijf bij ons.

Er zijn dus maximaal 20 olijfbomen te reserveren met dit arrangement. Wacht daarom niet te lang. Het vorige seizoen was dit arrangement in 2 dagen uitverkocht en hebben we veel mensen moeten teleurstellen.

Op naar de olijfgaard VIDEO

En dan is het najaar! Tijd voor de olijfoogst en het proces van olijven naar olijfolie. En rondrijdend op de Italiaanse binnenwegen zie je her en der de plukkers al druk aan het werk. Netten worden uitgelegd en kratten staan in de rij. Ook wij beginnen aan onze jaarlijkse pluk. Elke olijfboom komt aan bod. Een flinke klus.

We nemen je alvast mee naar de pluk, vertellen over het productieproces en leggen uit hoe je olijven kunt eten. Op naar de olijfboomgaard!

Ja ik wil ook een olijfboom

Schrijf je hieronder in voor een eigen olijfboom. Heb je nog vragen? Stel deze direct, we reageren snel. 

Dit arrangement is NIET BESCHIKBAAR IN 2022. Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer