De Ultieme Vakantie Inpaklijst: Wat je echt niet mag vergeten!

Niets is zo vervelend als op vakantie aankomen en erachter komen dat je iets belangrijks bent vergeten. Om stress te voorkomen en ervoor te zorgen dat je alles bij je hebt, is het handig om een inpaklijst te gebruiken. Met deze handige checklist kun je optimaal genieten van je vakantie zonder je zorgen te maken over vergeten spullen. Of download de vakantie checklist en vul aan met je persoonlijke items. 

Onderaan vind je aanvullend nog belangrijke items die specifiek horen bij een inpaklijst voor een vlieg- of autovakantie. En een verkorte weergave van een inpaklijst voor mannen. Buon viaggio!

Vakantie checklist inpaklijst

Paspoort en/of identiteitskaart

Het is belangrijk om je paspoort(en) en/of identiteitskaart(en) mee te nemen op vakantie, vooral als je naar het buitenland gaat. Controleer ruim van tevoren of je paspoort en/of identiteitskaart nog geldig zijn en of je eventueel een visum nodig hebt. Zorg er ook voor dat je een kopie van je paspoort en/of identiteitskaart maakt en deze apart bewaart, voor het geval dat je ze verliest of gestolen worden. Er zijn ook accommodaties of hotels die graag een kopie van het paspoort ontvangen voor de registratie. 

Reisdocumenten zoals vliegtickets, treinkaartjes en hotelreserveringen

Heb je alle benodigde reisdocumenten klaarliggen voor je vakantie? Denk hierbij aan vliegtickets, treinkaartjes en hotelreserveringen. Zorg ervoor dat je deze documenten op een veilige plek bewaart, bijvoorbeeld in een aparte map die je direct kunt pakken wanneer je het nodig hebt. 

Geld, creditcards en/of pinpassen

Naast reisdocumenten is het ook belangrijk om voldoende geld, creditcards en/of pinpassen mee te nemen op vakantie. Zorg ervoor dat je voldoende geld hebt om de eerste dagen door te komen en dat je weet waar je geld kunt opnemen of wisselen in het land waar je naartoe gaat. Vergeet ook niet om je bankpas op wereldwijd gebruik te zetten en om eventuele limieten te verhogen als je van plan bent om wat meer geld uit te geven op vakantie.

Medicijnen en/of medische hulpmiddelen

Als je medicijnen gebruikt, is het belangrijk om deze mee te nemen op vakantie. Zorg ervoor dat je voldoende medicijnen meeneemt voor de hele vakantieperiode en neem ook een extra voorraad mee voor het geval je langer op vakantie blijft dan gepland. Vergeet niet om de medicijnen in de originele verpakking mee te nemen en om een medische verklaring van je arts mee te nemen als je naar het buitenland reist. 

Kleding en schoenen

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar bij het inpakken van je kleding en schoenen is het belangrijk om rekening te houden met het weer op je vakantiebestemming en de activiteiten die je gaat doen. Een extra vest wanneer het fris wordt of een paraplu voor wat neerslag. Vergeet niet om voldoende ondergoed, sokken en zwemkleding mee te nemen. Ook is het handig om een paar comfortabele schoenen en slippers in te pakken. Ga je wandelen of sporten? Denk aan je wandelschoenen of eventuele speciale kleding die je gemakkelijk en met de hand kunt wassen.

Zonnebrandcrème, aftersun en insectenwerende middelen

Handig om alvast bij je te hebben zijn zonnebrandcrème, aftersun en insectenwerende middelen . Zonnebrandcrème beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen en aftersun kan helpen om je huid te kalmeren en te hydrateren na blootstelling aan de zon. Insectenwerende middelen zijn belangrijk om te voorkomen dat je gestoken wordt door muggen en andere insecten die ziektes kunnen overdragen. Zorg ervoor dat je deze producten in voldoende hoeveelheid meeneemt en dat je ze op de juiste manier gebruikt.

Download deze reis checklist

Voor elke vakantie weer is het vaak op het laatste moment inpakken. Het liefst zonder iets te vergeten. De meest belangrijke items zijn hierboven opgesomd. Daarbij hebben we een handige inpaklijst gemaakt waarmee je een lijstje hebt van wat je niet mag vergeten. Niet te langdradig en samengevat op één A4-tje. Klik op de button om de checklist te ontvangen. 

VAKANTIE CHECKLIST

Veel gestelde vragen over inpaklijst vakantie

 • Een inpaklijst voor vliegvakantie? Rubriek reizen

  Voor je vliegvakantie is het belangrijk om eraan te denken de volgende items bij je bagage mee te nemen:

  1. Boardingpass

  2. Reserveringsbewijs accommodatie

  3. Reserveringsbewijs autoverhuur

  4. Paspoort of identiteitsbewijs

  5. Contant geld en bankpassen (incl. pincodes)

  6. Reis- en annuleringsverzekering

 • Een inpaklijst voor je autovakantie? Rubriek reizen

  Wanneer je met de auto op vakantie gaat houd er dan rekening mee de volgende items klaar te leggen voor vertrek:

  1. Laadpas voor je elektrische auto

  2. Europees schadeformulier

  3. Groen kaart

  4. Vignet ANWB 

  VIGNET online BESTELLEN

  5.  Paspoort en rijbewijs

  6. Reserveringsbewijs accommodatie

  7. Contant geld en betaalpas

 • Een (korte) inpaklijst voor mannen? Rubriek reizen

  Wellicht is jouw inpaklijst wat korter dan die van je vrouw of vriendin. Om goed voorbereid op vakantie wilt gaan en niets te vergeten hebben we een aantal hoofd items op een rij gezet. Dit is de (verkorte) inpaklijst voor mannen: 

  1. Geld en betaalpassen

  2. Toiletartikelen

  3. Kleding (incl. badkleding)

  4. Reisdocumenten (vliegen, autoverhuur)

  5. Opladers elektronica 

Heb je nog vragen over je reis?

Wil je iets met ons delen of heb je nog vragen? Laat het ons weten via het onderstaande formulier. Anderen bekeken ook:

Meer reistips

Vlieg of autovakantie?

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer