• Italië evenement Kasteel de Haar in Utrecht Italië evenement Kasteel de Haar in Utrecht Italië evenement Kasteel de Haar in Utrecht

Italië in Nederland tijdens het evenement op kasteel de Haar

Ben je dol op de Italiaanse cultuur en kun je niet wachten om weer naar Italië af te reizen? Dan is er goed nieuws voor jou! Het kasteel de Haar in Utrecht organiseert op 31 mei en 1+2 juni het geweldige Italië evenement, waar je kunt genieten van een stukje Italië in eigen land. Dit is dé gelegenheid om je onder te dompelen in de Italiaanse sfeer, eten, muziek en kunst, terwijl je geniet van de prachtige omgeving van het kasteel. 

Tijdens het Italië-evenement bij kasteel de Haar kun je jezelf laten verrassen door de authentieke Italiaanse gastronomie met heerlijke gerechten en wijnen uit verschillende regio's van Italië. Met thema's als Piazza Spritz, Campeggio Italiano en Dolce Amore kun je je laten informeren over de laatste nieuwtjes uit Italië. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties en workshops waaraan je kunt deelnemen. 

Unieke kans om Kasteel de Haar te bezoeken

Unieke kans om Kasteel de Haar te bezoeken

Kasteel de Haar is een van de meest imposante kastelen in Nederland en staat bekend om de prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Het heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw maar verwoest door diverse stormen en oorlogen. Later in de 19e eeuw is het herbouwd door baron Etienne van Zuylen als eerbetoon aan zijn schoonfamilie. Samen met architect Pierre Cuypers werd het kasteel op de originele contouren van het oude kasteel opnieuw ontworpen in een neogotische bouwstijl.

Tegenwoordig is Kasteel de Haar een van de meest indrukwekkende kastelen van Nederland en een belangrijk cultureel erfgoed. Het is een populaire toeristische attractie en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het is een bezoek dan ook zeker waard. 

Foto: Main Hall Instagram Kasteel de Haar

Overzicht van het Italië evenement

Overzicht van het Italië evenement

Het Italië evenement bij Kasteel de Haar is een jaarlijks terugkerend evenement dat liefhebbers van de Italiaanse cultuur samenbrengt. Tijdens het evenement kun je genieten van een breed scala aan activiteiten en attracties, allemaal in Italiaanse stijl. Of je nu een liefhebber bent van Italiaans eten, wijn, muziek, kunst of mode, er is voor ieder wat wils.

Dit seizoen heeft het evenement 3 thema's: 'Piazza Spritz', 'Campeggio Italiano' en 'Dolce Amore'. Op de 'Piazze Spritz' wordt een ode gebracht aan de Italiaanse zomer met het bekende 'Aperol' drankje dat niet meer weg te denken is van het terras. De vakantieganger vindt in Italië een scala aan sfeervolle hotels, appartementen, B&B's en villa's. In Utrecht wordt extra aandacht gegeven aan de 'Campeggio Italiano' of meer specifiek de Italiaanse agriturismo's, waarbij je kunt kamperen bij de boer. Voor romantiek kun je terecht bij 'Dolce Amore' waarbij je mee kunt in een Gondel over de kasteelgrachten en een romantische wandeling kunt maken langs typische Italiaanse uitzichten. 


Activiteiten en attracties tijdens Italië evenement

Tijdens het Italië evenement bij Kasteel de Haar zijn er tal van activiteiten en attracties waar je aan kunt deelnemen. Zo kun je deelnemen aan workshops en demonstraties waar je meer kunt leren over de Italiaanse keuken en olijfolieproeverijen. Er zijn ook verschillende exposities en kunsttentoonstellingen waar je kunt genieten van prachtige Italiaanse kunstwerken. Of leer je eerste woorden Italiaans tijdens een gratis les van Italstudio. 

Italiaanse gerechten en producten

Een van de jaarlijks terugkerende hoogtepunten van het Italië evenement bij Kasteel de Haar is de mogelijkheid om te genieten van heerlijke Italiaanse gerechten en wijnen. Er zijn verschillende stands aanwezig die authentieke Italiaanse gerechten aanbieden, variërend van pizza en pasta tot gelato en tiramisu. Of je nu een liefhebber bent van hartige gerechten of zoetekauw, er is voor ieder wat wils.

Diverse themapleinen zijn verdeeld en sfeervol ingericht op het park. Onder meer dan 250 exposanten - bestaande uit koks, artiesten en kunstenaars - vind je kraampjes met handgemaakte kleding en sieraden, Italiaanse zeep, leren tassen, keukenservies, bierbrouwsels, olijfolie, sfeerhaarden, kookboeken en nog veel meer. Diverse van deze exposanten komen uit Italië. 

Tips voor een bezoek aan het Italië evenement

Als je van plan bent om dit evenement bij Kasteel de Haar te gaan bezoeken, zijn er een paar tips die je kunnen helpen om het meeste uit je ervaring te halen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om van tevoren je tickets te kopen, aangezien het evenement populair is en druk kan zijn. Reserveer hier alvast je tickets.

Daarnaast is het handig om comfortabele schoenen te dragen, aangezien het terrein van het kasteel uitgestrekt is en je waarschijnlijk veel zult willen rondlopen. Vergeet ook niet om voldoende contant geld mee te nemen, aangezien niet alle verkopers en kraampjes elektronische betalingen (kunnen) accepteren.

Veelgestelde vragen over het Italië evenement

 • Wat zijn de openingstijden van het evenement? Rubriek: evenementen

  Het evenement vindt plaats van 31 mei t/m 2 juni en is dagelijks open van 10.00-18.00 uur.

 • Waar kan ik tickets bestellen? Rubriek: evenementen

  Omdat het evenement populair is en druk kan zijn, kun je beter vooraf je tickets reserveren. Reserveer hier de tickets.

 • Wat kost een entreekaartje? Rubriek: evenementen

  Je kunt hier tickets kopen met korting in de voorverkoop. De reguliere verkoopprijs aan de kassa bij Kasteel de Haar is € 25,00 per persoon.

 • Kun je het kasteel zelf ook bezoeken tijdens deze dagen? Rubriek: evenementen

  Je kunt ook het kasteel museum bezoeken tijdens het Italië evenement. Hiervoor heb je een apart entreekaartje nodig (te kopen aan de kassa bij de ingang). 

 • Waar kun je parkeren? Rubriek: evenementen

  Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein tegenover de ingang van Kasteel de Haar. Hiervoor zijn de parkeerkosten €11,50 per dag/dagdeel. Parkeerkaarten kun je kopen bij de kassa van het Kasteel (uitsluitend met pin te betalen). 

Meer aankomende evenementen