Ik vertrek naar Italië

Na een heerlijke lange reis met de camper, kriskras door Italië, wisten wij (Gonnie en Jurgen Linssen)  het zeker: we waren verliefd. Verliefd op de Italiaanse manier van leven, maar vooral verliefd op Le Marche. In deze regio vonden we de perfecte combinatie van prachtig natuurschoon en authentieke Italiaanse dorpjes. We besloten om een lang gekoesterde droom uit te laten komen. We zijn geëmigreerd en een bed and breakfast begonnen in Italië. 

 

Nederland voor de emigratie

Ons leven in Nederland was prima en zeker niet saai te noemen. We hadden allebei een fijn sociaal leven met drukke banen. Jurgen heeft (nog steeds) zijn bedrijf in de ruimtelijke ordening en Gonnie was na diverse studies op het gebied van Bouwkunde en Vastgoed werkzaam op een gerenommeerd architectenbureau.

De stap om Nederland te verlaten en een nieuw leven te beginnen in Italië is zeker niet gemakkelijk geweest. Er moet een baan worden opgezegd en zekerheden worden losgelaten. En als allerbelangrijkste verlaat je vrienden en familie, die gelukkig enthousiast waren over deze nieuw stap.

Na de campertrip namen we afscheid van Italië in de wetenschap dat we snel weer terug zouden reizen, met een belangrijke missie: het vinden van een huis.

Ik vertrek Italië

Een BnB in Italië starten

De stap naar een ander leven in Italië ging gepaard met het nadenken over een andere manier van inkomsten. Een mogelijkheid was het voortzetten van onze banen in Italië. Een lastige optie, maar gezien de ervaring en achtergrond, niet onmogelijk. Onze voorkeur ging echter uit naar het opzetten van een nieuw bedrijf samen.

We dachten na over een wijze waarop we ‘ons huis’ konden openstellen voor anderen. Een plek waar ook anderen van zouden kunnen genieten. Een thuis waar we mensen die bij ons komen logeren in de watten konden leggen. Een accommodatie waar óók wij graag op vakantie zouden willen gaan. En het idee was geboren: “We starten een Bed and Breakfast in Italië”.

Een woning kopen in Italië

Op zoek naar een woning in Italië

We gingen op pad met een belangrijke missie: het vinden van een huis. Ons wensenlijstje was behoorlijk lang: het huis moest dicht bij het vliegveld liggen, maar ook dicht bij het strand en de bergen én niet ver van een pittoresk dorpje voor de dagelijkse boodschappen. Bovendien moest het huis groot genoeg zijn om gasten te kunnen ontvangen. Het zoekgebied was bepaald, maar er bleken maar weinig huizen te koop te staan.

We hebben een aantal emigratiebeurzen in Nederland bezocht en diverse boeken over aankoop van huizen in Italië gelezen. En natuurlijk hebben we vele websites afgestruind. Dit alles om maar meer bekend te worden met wat er werd aangeboden en waar we op moesten letten. Regelmatig vlogen we naar Italië om huizen te bezichtigen.

Het was niet meteen raak, maar de droom om in Le Marche te wonen werd met elk huis dat we bekeken nog een beetje groter. Onze droomplek vonden we echter maar niet – tot ons hart een sprongetje maakte bij het zien van een oud schoolgebouw uit 1939, niet ver van het dorpje Montefano.

Een vakantie woning kopen in Italië

Ik vertrek naar Italië

Inmiddels hebben we onze plek gevonden en zijn alle perikelen die bij een emigratie horen – helemaal opgelost. De inwoners van Montefano zorgden daarbij voor een verrassend warme ontvangst. Ook als gast word je met een warm welkom ontvangen. De Bed and Breakfast heeft inmiddels haar 4e seizoen achter de rug en de recensies van gasten en Golden Zoover Award getuigen van een grote tevredenheid. We staan zelfs in de top 10 van allerbeste B&B's van Italië. We zijn blij met de start van ons eigen bedrijf in Italië.    

De vele ‘ik vertrek’ verhalen op TV doen weleens vermoeden dat een emigratie eenvoudig is. Wij hebben ervaren dat het opbouwen van een nieuw leven in Italië niet altijd even gemakkelijk is. Er gelden andere regels, normen en waarden. Je komt telkens weer nieuwe obstakels tegen die moeten worden genomen. Desondanks is het voor ons de moeite waard geweest en genieten we nu van een leven in Italië met lieve mensen om ons heen. En wanneer je een droom uit wilt laten komen is het zeker mogelijk...

Ben je benieuwd naar ons leven in Italië? Neem eens een kijkje op de website. Ook hebben we een gratis E-book voor je met 10 tips voor een vakantie in Le Marche. 

Ik vertrek Italië

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer