Wie zijn wij

Het roer is om! Vanaf mei 2016 kun je een vakantie boeken bij Nederlanders die in Italië zijn gaan wonen. Lees hier ons 'Ik vertrek' verhaal en hoe wij zijn geëmigreerd van Nederland naar Italië en een bed and breakfast zijn begonnen. Of neem een kijkje in ons dagelijks leven in Italië. 

Wij zijn...

“Een droom die je alleen droomt is maar een droom,
Een droom die je samen droomt is een werkelijkheid”.

Al ruime tijd zijn wij (Jurgen & Gonnie Linssen) bezig geweest met de gedachten om naar Italië te gaan. In eerste instantie dachten we aan een ‘opknapper’ waar we de vakantie zouden gaan doorbrengen. Maar na steeds vaker in Italië te zijn geweest wisten we het zeker. We gaan emigreren!

In 2014 zijn we met een camper door Italië gegaan en hebben we de regio gevonden die het beste op onze plannen aansluit. In Le Marche hebben we de plek gevonden waar we graag zouden willen wonen – en evenzo belangrijk, waar we gasten zijn gaan ontvangen om hen te kunnen laten genieten van alle hoogtepunten die Le Marche te bieden heeft. 

Ik vertrek verhaal

Nieuwe Bed and Breakfast

Op 1 februari 2016 is het definitief en zijn we de nieuwe inwoners van Montefano geworden. De inwoners van Montefano zorgden daarbij voor een verrassend warme ontvangst. Ook als gast word je met een warm welkom ontvangen. De Bed and Breakfast heeft inmiddels haar 3e seizoen achter de rug en de recensies en Golden Zoover Award getuigen van een grote tevredenheid.

We zijn blij met de start van ons eigen bedrijf in Italië. La Vecchia Scuola is met aandacht voor de typische Marchiaanse ornamenten helemaal gerenoveerd. Na enkele aanpassingen hebben we er helemaal ‘onze plek’ van gemaakt, waar óók gasten vanaf 1 mei 2016 van zijn gaan genieten.

Ondertussen zijn we klaar met ons derde seizoen...Zie hier hoe ons derde seizoen is verlopen. Of blik terug naar ons bevlogen eerste seizoen of tweede seizoen.  

Droom in Italië

Ik vertrek naar Italië

Ons leven in Nederland was prima en zeker niet saai te noemen. We hadden allebei een fijn sociaal leven met drukke banen. Jurgen heeft (nog steeds) zijn bedrijf in de ruimtelijke ordening en Gonnie was na diverse studies op het gebied van Bouwkunde en Vastgoed werkzaam op een gerenommeerd architectenbureau. De stap om Nederland te verlaten en een nieuw leven te beginnen in Italië is zeker niet gemakkelijk geweest. Er moet een baan worden opgezegd en zekerheden worden losgelaten. En als belangrijkste verlaat je vrienden en familie, die gelukkig enthousiast waren over deze nieuw stap.

De stap naar een ander leven in Italië ging gepaard met het nadenken over een andere manier van inkomsten. Een mogelijkheid was het voortzetten van onze banen in Italië. Een lastige optie, maar gezien de ervaring en achtergrond, niet onmogelijk. Onze voorkeur ging echter uit naar het opzetten van een nieuw bedrijf samen.

We dachten na over een wijze waarop we ‘ons huis’ konden openstellen voor anderen. Een plek waar ook anderen van zouden kunnen genieten. Een thuis waar we mensen die bij ons komen logeren in de watten konden leggen.  Een accommodatie waar óók wij graag op vakantie zouden willen gaan. En het idee was geboren: “We starten een Bed and Breakfast in Italië”.

Lees hier ons hele ik vertrek verhaal.

Een heerlijke B&B op het platteland

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer