Online boetiek Made in Italië

Webshop Made in Italië

La Vecchia Scuola heeft een nieuwe online boetiek met Italiaanse producten zoals olijfolie, wijn en delicatessen. Wij, Jurgen en Gonnie, houden ervan om het authentieke Italiaanse leven te ontdekken. We bezoeken daarvoor diverse seizoensmarkten, wijnboeren en producten van lokale producten. We willen daar zoveel mogelijk mensen van mee laten genieten. Met de nieuwe webshop genaamd 'Made in Italië' brengen we graag:

"een stukje Italië bij jou in huis"

Om van te genieten tijdens een koude winteravond bij de haard of een zomerse avond in Nederland samen met vrienden. Ook leuk om als cadeau te geven. Neem een kijkje en laat je inspireren. 

NAAR ONLINE BOETIEK 

Niet zomaar een webshop, want de volgende producten zijn op La Vecchia Scuola gemaakt.

Olijfolie van La Vecchia Scuola - seizoen 2023-2024

In de La Vecchia Scuola olijfgaard staan oude olijfbomen van meer dan 30 en 50 jaar oud. Hieraan groeien van oudsher diverse rassen zoals de Frantoio en Leccino olijven. De olijfolie van La Vecchia Scuola heeft daarom de naam Vigore gekregen. De Vigore staat voor 'kracht en pit' en is een blend van oude marchigiaanse olijfboom rassen.  

Dit najaar hebben Jurgen en Gonnie eigenhandig de olijven in hun eigen olijfboomgaard geplukt waarvan je direct de olijfolie kunt proeven. Verse extra vergine olijfolie bij jou thuis. De La Vecchia Scuola olijfboomgaard staat er jaarlijks prachtig bij omdat Jurgen en Gonnie er veel liefde en tijd insteken. Zo ook dit jaar. Met het warme weer en een flinke regenbui in augustus zijn de olijven mooi en vol gerijpt.

De extravergine olijfolie ruikt fris groen en is zonder toevoegingen. De olijfolie is lekker pittig en kriebelt in je keel. Proef je de olijfolie al? Bestel direct in de webshop.

NAAR WEBSHOP

Glossy Via Le Marche (al meer dan 2500x besteld)

Slenteren met een ijsje door een Italiaans dorp. Samen naar een restaurant aan de kust waar je geniet van een glas wijn en verse vis. Een wandeling aan het strand terwijl je de zon ziet ondergaan en de warme dag overgaat in een zwoele zomer avond. Heb jij ook heimwee naar Italië? Laat je vakantie alvast beginnen en laat je inspireren met dit glossy magazine! 

Met dit 100 pagina dikke glossy magazine waan je je helemaal in Italië. Je leest over leuke dagtrips, de meest prachtige wandelroutes, diverse restaurants waar je culinair kunt genieten en je snuift cultuur op in de mooiste Italiaanse dorpen die je echt gezien moet hebben.

 • Tips voor bezichtigingen in 21 dorpen en steden 
 • Erop uit tips voor een dagje weg 
 • Geheime stranden van kiezel- tot zandstrand
 • 7 Uitgeschreven wandelroutes 
 • Diverse natuurgebieden voor een dagje wandelen of fietsen 
 • 28 restaurant tips

Het magazine bevat meer dan 300 foto’s en illustraties, is zonder advertenties en nu per post te ontvangen. Direct lezen? Je kunt het magazine ook downloaden. 

NAAR WEBSHOP

Italiaans kookboek met streekgerechten - NIEUW 2023

De Italiaanse Antonietta kookt wekelijks voor de gasten van Bed and Breakfast La Vecchia Scuola in de regio Le Marche (de Marken). Haar enthousiasme voor de Italiaanse keuken leerde ze al vroeg van haar moeder. Telkens weet ze een ander gerecht op tafel te zetten. En wanneer Antonietta kookt, smaakt het nét even beter.

In het kookboek ‘Buongusto’ laat Antonietta de oneindige mogelijkheden van de Marchigiaanse keuken zien. Ook vertelt ze over haar leven in Italië. 

 • Meer dan 30 recepten
 • In het Nederlands geschreven
 • Boordevol professionele foto's op ruim 100 pagina's
 • Met antipasti (voorgerechten), hoofd- en bijgerechten en dolci (toetjes)
 • Met veel lokale- en seizoensproducten
 • Met ingrediëntenindex en wijntips
 • Handige tips om je gerecht nét die extra smaak te geven

Met dit kookboek hopen Jurgen en Gonnie een bijdrage te leveren aan de bekendheid van de pure en smaakvolle Marchigiaanse keuken. Veel kookplezier met Antonietta!

Nu met La Vecchia Scuola 'kooksloof' voor de helft van de prijs. 

NAAR WEBSHOP

Huiswijn van La Vecchia Scuola - NIEUW 2023

Op B&B La Vecchia Scuola in Italië houden Jurgen en Gonnie wekelijks avonden waarop je Italiaanse wijnen kunt proeven. De webshop staat er inmiddels vol mee en vanaf dit jaar hebben we ook een eigen huiswijn. Daarop moest natuurlijk een bijpassend wijnetiket komen. Jurgen heeft het wijnetiket zelf ontworpen. 

Ulimoso voor de witte wijn

Wat betekent Ulimoso? De Italiaanse vertaling van Ulimoso is volgens de oude Italiaanse taal 'Profumato', dat in het Nederlands 'geurig' betekent. De Ulimoso heeft als witte wijn namelijk een aanhoudende geur van vers fruit. Voor de afbeelding is gekozen voor een Mandale in de vorm van, hoe kan het ook anders bij 'geurig', een bloem. 

Dilùcolo voor de rode wijn

De Italiaanse vertaling van Dilùcolo is volgens de oude Italiaanse taal 'Alba, prima luce del mattino', dat in het Nederlands 'zonsopkomst, het eerste licht van de dag' betekent. De Dilùcolo heeft als rode wijn namelijk de intens rode kleuren van de zonsopkomt in zich, dat naarmate de tijd verstrijkt langzaam van kleur verandert naar meer oranje. Voor de afbeelding is gekozen voor een Mandale in de vorm van een zon dat symbool staat voor zonsopkomst. 

NAAR WEBSHOP

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer