Hoe kan ik veilig op zomervakantie naar Italië in 2022?

Ook onbezorgd vakantie vieren in 2022? Naast een vakantie in eigen land kun je ook kiezen voor een coronaproof zomervakantie in Italië. Kies daarbij voor een kleinschalige accommodatie en ga drukte zoveel mogelijk uit de weg. Wij werken met een coronaprotocol zonder het vakantiegevoel voor onze gasten uit het oog te verliezen.

Op deze pagina kun je de veiligheidsmaatregelen doorlezen die wij naleven. We geven je tips om veilig een vakantie te boeken. Je leest over de vakantie ervaringen van onze gasten uit het afgelopen seizoen. En natuurlijk houden we het reisadvies voor Italië op onze website actueel voor je. Ben je toe aan vakantie? Lees dan snel verder.  

 

 

Tips voor het boeken van vakantie tijdens Corona

Dat veel Nederlanders toe zijn aan een vakantie is niet zo vreemd. Na 2 jaar weinig of niet of vakantie te zijn geweest, wil je in alle rust kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Boek je een reis voor 2022? Bereid je dan goed voor op je vakantie met de volgende tips. Lees ook over de reis- en vakantie ervaringen van Nederlanders die in het buitenland verbleven tijdens Corona het afgelopen jaar. 

5 TIPS VOOR VEILIGE VAKANTIE

Vakantie ervaringen met Corona in buitenland

Coronaproof voor een onbezorgde vakantie

Ook het volgende seizoen gaan we gasten hartelijk ontvangen en indien nodig wederom op gepaste afstand. Onze accommodatie is kleinschalig en heeft een riante tuin met zwembad, waardoor we alle voorzorg kunnen nemen die we nodig achten.

We zijn extra alert op hygiëne om de eventuele kans op besmetting van het COVID-19 virus zo klein mogelijk te maken. En uiteraard nemen we alle veiligheidsvoorschriften in acht en communiceren dat duidelijk naar onze gasten. Hiermee bieden we een veilige accommodatie en doen er alles aan om je een fijne vakantie te verzorgen met alle aandacht zoals jullie die van ons gewend zijn.

Voor La Vecchia Scuola hebben we een coronaprotocol opgesteld waarin de maatregelen zijn opgenomen die door de provincie zijn opgesteld. Wanneer hier wijzigingen in optreden, gaan we dit direct verwerken. 

Coronaprotocol La Vecchia Scuola

De maatregelen gaan samen met de algemene al bekende voorschriften:

  • Was regelmatig je handen met zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze in een prullenbak.
  • Houd voldoende afstand van elkaar (min. 1m in Italië).

Aankomst na de reis

Bij aankomst verwelkomen we je natuurlijk met een drankje. Voor het betreden van het terrein vragen we je eerst of er klachten zijn en vragen om een coronabewijs. 

Voor de verplichte registratie word je vooraf gevraagd een kopie van het identiteitsbewijs toe te sturen. Je wordt geïnformeerd over een ‘Immuni’ App en hoe je die kunt downloaden (op vrijwillige basis).

Binnen de accommodatie word je geacht om de onderlinge afstand met andere gasten (niet familie zijnde) van 1m te respecteren. Je hebt in of rondom de accommodatie geen mondkapje nodig. 

Alle tips voor leuke bezienswaardigheden worden online ter beschikking gesteld.

Mondkapjes zijn tegen geringe betaling verkrijgbaar in de accommodatie. Wij adviseren een mondkapje mee te nemen wanneer je op pad gaat, voor gebruik in publieke ruimten (zoals winkels/musea), openbaar vervoer en indien het niet mogelijk is om de afstand van 1m te houden. Buiten op het terras, op het strand of in het restaurant worden geen mondkapjes gebruikt. 

Algemene ruimten

Bij de entree staat desinfectiegel. Voor het betreden van de accommodatie gebruik je de handgel. De algemene ruimtes, trapleuningen en deurbeslag worden dagelijks schoongemaakt. Houd rekening met elkaar en voldoende afstand (1 m) bij het betreden van trappen en algemene ruimten.

Voordat je een drankje uit de koelkast of een espresso neemt, gebruik je desinfectie gel voor je handen.

Loop niet op blote voeten en gebruik zoveel mogelijk slippers in en om de accommodatie.

De kamers 

Kamers worden dagelijks schoongemaakt. Hierbij wordt de kamer geventileerd en worden er persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt. Bij het schoonmaken zullen we extra aandacht geven aan de oppervlakten die vaak aangeraakt worden. Het bed wordt opgemaakt. Handdoeken worden desgewenst verwisseld.

De schoonmaak vindt plaats tussen 10.00 en 12.00 uur. Tijdens de schoonmaak mogen er geen gasten op de kamer aanwezig zijn.

Het is ook mogelijk om aan te geven dat er geen dagelijkse schoonmaak nodig is.

Op de kamers staat zeep om je handen te wassen. Er wordt speciaal aandacht gegeven aan desinfecterende schoonmaakmiddelen, speciale afvalzakken voor het opruimen van afval het wassen op hoge temperaturen van badhanddoeken en bedlinnen. Decoratieve kussens of vloermatten worden zoveel mogelijk verwijderd.

Het is raadzaam om de kamer zoveel mogelijk te ventileren en het gebruik van airco te beperken.

Tijdens een kamerwissel wordt de kamer ontsmet.

Ontbijt

Er is geen buffet, maar we serveren om 08.30 een uitgebreid 3-gangen ontbijt menu op het buitenterras (tot 10.00 uur). Of wanneer het fris is in de cantina. Hierbij houden we rekening met een onderlinge afstand van 1m. Voor het ontbijt was je je handen met zeep of gebruik je desinfectie gel. 

Diner

De Italiaanse filmavond en het wekelijkse diner blijven we bij voldoende animo ook dit seizoen verzorgen. Hierbij zullen we samen met jullie aan een grote tafel zitten, maar op gepaste afstand van 1m.

Zwembad

Het zwembad kan worden gebruikt. Er is voldoende ruimte om en in het zwembad om de afstand van 1m te bewaren (2m afstand in het water). Je mag alleen het water in wanneer je eerst hebt gedoucht. Gebruik op de ligbedden en loungebank zoveel mogelijk je handdoek / strandlaken. Badhanddoek is bij ons beschikbaar en liggen bij aankomst op de kamer klaar. 

De meubels (parasols, ligbedden) bij het zwembad moeten zoveel mogelijk op de vaste positie blijven staan. De minimale afstand tussen de bedden zal niet minder zijn dan 2 meter. De bedden en lounge set worden dagelijks schoongemaakt en ontsmet. 

Het water van het zwembad wordt volgens de voorschriften dagelijks gecontroleerd en voorzien van de nodige supplementen.

Buitenkeuken

Was je handen met water en zeep of gebruik desinfectie gel voordat je de keuken gebruikt. Gebruik van keuken met max. 1 persoon. 

Heb je klachten?

Wanneer je koorts en symptomen van luchtweginfectie hebt (droge hoest, koorts, keelpijn, ademhalingsmoeilijkheden), moet dit direct worden gemeld aan de eigenaar van de accommodatie. La Vecchia Scuola informeert hierop de bevoegde gezondheidsautoriteit (door contact op te nemen met de noodnummers voor Covid 19 aangegeven door de regio Marche). Wanneer de test positief is moet je je ook in Nederland melden bij de GGZ. 

Aansprakelijkheid

La Vecchia Scuola leeft voor het voedselveiligheidssysteem (HACCP) en voorkoming van besmetting van COVID-19 (Capo II della L.R. n.9/2006) de door de provincie voorgeschreven protocollen na. Het team van La Vecchia Scuola gebruikt bij de voedselvoorbereiding, check-in en dagelijkse schoonmaak persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Gasten worden zijn voor aankomst per e-mail en tijdens hun verblijf geïnformeerd over de protocollen. La Vecchia Scuola is niet verantwoordelijk voor eventueel afwijkend gedrag van individuele gasten. La Vecchia Scuola is ook niet aansprakelijk voor ziekte of overlijden ten gevolge van een besmetting door het COVID-19 virus.  

Boek nu je vakantie voor 2022

Veel Nederlanders en Belgen kiezen voor een kleinschalige accommodatie en overnachten in een B&B in Italië wordt steeds populairder. La Vecchia Scuola staat inmiddels in de top 10 beste B&B's van Italië. Het is een kleinschalige luxe B&B met zwembad, maar heeft allerlei extra's. Ook is er een riante tuin met olijfboomgaard. Neem snel een kijkje. 

Wij begrijpen dat het vanwege Corona lastig is om een vakantie te plannen. Reserveringen voor 2022 gaan snel, twijfel daarom niet te lang en vraag naar de beschikbaarheid. 

Bekijk accommodatie

 

Heb je meer vragen? Zoals de regels in Italiaanse restaurants en op het strand? Je vindt meer informatie hierover in het overzicht met 'meest gestelde vragen'. 

  • Corona en veilig op vakantie in deze Bed and breakfast
  • Bed and breakfast en Corona vakantie
  • Op vakantie met Corona

Actueel reisadvies

De kleurcode voor heel Italië groen. Je moet bij terugkeer uit Italië naar Nederland een coronabewijs laten zien. Lees verder voor de laatste Corona reisinformatie. 

Reisadvies Italië

Een overzicht van alle vluchten naar midden Italië vind je in dit vliegschema.

Actueel reisadvies Italie

Heb je vragen of kunnen we ergens mee helpen?

Wil je extra informatie of graag iets bespreken? Neem contact met ons op, we reageren snel. Je kunt ons ook altijd bereiken via telefoon of Whatsapp. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer