Coronaproof voor een veilige vakantie

Ook het aankomende seizoen gaan we gasten hartelijk ontvangen, maar wel op gepaste afstand. Onze accommodatie is kleinschalig en heeft een riante tuin met zwembad, waardoor we alle voorzorg kunnen nemen die we nodig achten.

We zijn extra alert op hygiëne om de eventuele kans op besmetting van het COVID-19 virus zo klein mogelijk te maken. En uiteraard nemen we alle veiligheidsvoorschriften in acht en gaan dat duidelijk communiceren naar onze gasten.

Hiermee bieden we een veilige accommodatie en doen er alles aan om je een fijne vakantie te verzorgen met alle aandacht zoals jullie die van ons gewend zijn.

Voor La Vecchia Scuola hebben we een protocol opgesteld waarin de maatregelen zijn opgenomen die door de provincie in de vorm van deze Corona richtlijn zijn opgesteld. Wanneer hier wijzigingen in optreden, gaan we dit direct verwerken.

Algemene Corona voorschriften

De maatregelen gaan samen met de algemene al bekende voorschriften:

  • Was regelmatig je handen met zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze in een prullenbak.
  • Houd voldoende afstand van elkaar (min. 1m).

Aankomst na de reis

Bij aankomst verwelkomen we je natuurlijk met een drankje. Voor het betreden van het terrein vragen we je eerst of er klachten zijn en meten met een digitale infrarood thermometer de temperatuur op. We respecteren hierbij de afstand van 1m.

Voor de verplichte registratie word je vooraf gevraagd een kopie van het identiteitsbewijs toe te sturen. Je wordt geïnformeerd over een ‘Immuni’ App en hoe je die kunt downloaden (momenteel nog niet beschikbaar en zal op vrijwillige basis zijn).

Binnen de accommodatie word je geacht om de onderlinge afstand met andere gasten (niet familie zijnde) van 1m te respecteren. Je hebt in of rondom de accommodatie geen mondkapje nodig. 

Alle tips voor leuke bezienswaardigheden worden online ter beschikking gesteld.

Mondkapjes zijn tegen betaling (€ 2/st) verkrijgbaar in de accommodatie. Wij adviseren een mondkapje mee te nemen wanneer je op pad gaat, voor gebruik in publieke ruimten (zoals winkels/musea), openbaar vervoer en indien het niet mogelijk is om de afstand van 1m te houden. Buiten op het terras, op het strand of in het restaurant worden geen mondkapjes gebruikt. 

Algemene ruimten

Bij de entree staat desinfectiegel en spray. Voor het betreden van de accommodatie gebruik je de handgel en spray voor de schoenzolen. De algemene ruimtes, trapleuningen en deurbeslag worden dagelijks schoongemaakt. Houd rekening met elkaar en voldoende afstand (1 m) bij het betreden van trappen en algemene ruimten.

Voordat je een drankje uit de koelkast of een espresso neemt, gebruik je desinfectie gel voor je handen.

Loop niet op blote voeten en gebruik zoveel mogelijk slippers in en om de accommodatie.

De kamers 

Kamers worden zoveel mogelijk dagelijks schoongemaakt. Hierbij wordt de kamer geventileerd en worden er persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt. Bij het schoonmaken zullen we extra aandacht geven aan de oppervlakten die vaak aangeraakt worden. Het bed wordt niet opgemaakt. Handdoeken worden desgewenst (dagelijks) verwisseld.

De schoonmaak vindt plaats tussen 10.00 en 12.00 uur. Tijdens de schoonmaak mogen er geen gasten op de kamer aanwezig zijn.

Het is ook mogelijk om aan te geven dat er geen dagelijkse schoonmaak nodig is.

Op de kamers staat zeep om je handen te wassen. Er wordt speciaal aandacht gegeven aan desinfecterende schoonmaakmiddelen, speciale afvalzakken voor het opruimen van afval het wassen op hoge temperaturen van badhanddoeken en bedlinnen. Decoratieve kussens of vloermatten worden zoveel mogelijk verwijderd.

Het is raadzaam om de kamer zoveel mogelijk te ventileren en het gebruik van airco te beperken.

Tijdens een kamerwissel wordt de kamer ontsmet.

Ontbijt

Er is geen buffet, maar we serveren tussen 08.30 - 10.00 uur het ontbijt op het buitenterras. Of wanneer het fris is in de cantina (max. 6P in de ontbijtruimte). Hierbij houden we rekening met een onderlinge afstand van 1m. Tijdens het ontbijt kan worden gekozen uit het ontbijtmenu. Voor het ontbijt was je je handen met zeep of gebruik je desinfectie gel. 

Diner

De Italiaanse filmavond en het wekelijkse diner blijven we bij voldoende animo ook dit seizoen verzorgen. Hierbij zullen we samen met jullie aan een grote tafel zitten, maar op gepaste afstand van 1m.

Zwembad

Het zwembad kan worden gebruikt. Er is voldoende ruimte om en in het zwembad om de afstand van 1m te bewaren (2m afstand in het water). Je mag alleen het water in wanneer je eerst hebt gedoucht. Gebruik op de ligbedden en loungebank zoveel mogelijk je (eigen) handdoek / strandlaken. Badhanddoek is bij ons beschikbaar en liggen bij aankomst op de kamer klaar. 

De meubels (parasols, ligbedden) bij het zwembad moeten zoveel mogelijk op de vaste positie blijven staan. De minimale afstand tussen de bedden zal niet minder zijn dan 2 meter. De bedden en lounge set worden dagelijks schoongemaakt en ontsmet. 

Het water van het zwembad wordt volgens de voorschriften dagelijks gecontroleerd en voorzien van de nodige supplementen.

Buitenkeuken

Was je handen met water en zeep of gebruik desinfectie gel voordat je de keuken gebruikt. Gebruik van keuken met max. 1 persoon. 

Heb je klachten?

Wanneer je koorts en symptomen van luchtweginfectie hebt (droge hoest, koorts, keelpijn, ademhalingsmoeilijkheden), moet dit direct worden gemeld aan de eigenaar van de accommodatie. La Vecchia Scuola informeert hierop de bevoegde gezondheidsautoriteit (door contact op te nemen met de noodnummers voor Covid 19 aangegeven door de regio Marche). Wanneer de test positief is moet je je ook in Nederland melden bij de GGZ. 

Aansprakelijkheid

La Vecchia Scuola leeft voor het voedselveiligheidssysteem (HACCP) en voorkoming van besmetting van COVID-19 (Capo II della L.R. n.9/2006) de door de provincie voorgeschreven protocollen na. Het team van La Vecchia Scuola gebruikt bij de voedselvoorbereiding, check-in en dagelijkse schoonmaak persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Gasten worden zijn voor aankomst per e-mail en tijdens hun verblijf geïnformeerd over de protocollen. La Vecchia Scuola is niet verantwoordelijk voor eventueel afwijkend gedrag van individuele gasten. La Vecchia Scuola is ook niet aansprakelijk voor ziekte of overlijden ten gevolge van een besmetting door het COVID-19 virus.  

Recensie van huisarts Jan en zijn vrouw Marion

*****

"Ondanks de Covid 19 pandemie is het ons na enige twijfel toch gelukt om 9 dagen verblijf in B & B La Vecchia Scuola te plannen. We zijn diep onder de indruk van de enorme hoeveelheid werk die Gonnie en Jurgen sinds ons vorige verblijf in 2017 hebben verzet. Met een prachtig resultaat: een luxe B&B waar het ons aan niets ontbrak: gastvrijheid met persoonlijke aandacht voor elke gast, veiligheid agv. maatregelen ihkv. de Covid. We hebben o.a. gegeten in de door Gonnie en Jurgen aanbevolen eetgelegenheden in de omgeving van hun B & B. We hebben genoten van de Italiaanse sfeer op de terrassen van deze restaurants en agriturismo’s .

Ditmaal hebben we dorpjes in de directe omgeving van de B & B bezocht: o.a. Filottrano, Recanati, Montecassiano en Treia. Stuk voor stuk pareltjes met hun eigen bijzonderheid, te midden van de schitterende zonnebloemvelden. Wat een geluk hadden we om de Tour de France 2014 winnaar Vincenzo Nibali persoonlijk te ontmoeten in Osimo en om in Macerata als buitenlandse toeristen een interview te mogen geven voor de regionale krant : Il resto del Carlino! Beide maak je niet elke dag mee. Alles bij elkaar een fantastische vakantie geweest! En een plek om zeker terug te komen."

*****

Hoe reis ik het beste naar Italië deze zomer of najaar?

We kunnen op vakantie deze zomer! De grens van Italië is defintief open voor EU landen. En het reisadvies is voor de meeste Europese landen waaronder Italië versoepeld, van code oranje naar code geel (toerisme toegestaan). Code geel wil zeggen dat de gezondheidsrisico’s vergelijkbaar zijn als in Nederland. Er geldt geen quarantaine plicht en de reisverzekering dekt eventuele gezondheidszorg in het buitenland.  

Reizen met de auto naar Italië

Vanaf 15 juni zijn Duitsland en Zwitserland open voor verkeer van/naar Italië en op 16 juni ook Oostenrijk. Je hebt voor reizen binnen Italië geen formulier nodig om de grens van het land of de tussenliggende regio's door te reizen. Lees verder vanuit alle officiële bronnen over reizen naar Italië

De ANWB heeft deze reiswijzer over 17 populaire vakantielanden en de coronamaatregelen die daar gelden beschikbaar gesteld.

Vliegen naar Italië

Kun je ook met het vliegtuig op vakantie naar Italië? Jazeker, want vliegmaatschappijen reageren positief op de besluiten van Europese landen. Zo is Easyjet gestart vanaf 15 juni weer met vluchten naar Italië. Ook KLM breidt het aantal vluchten en bestemmingen in juni steeds verder uit. Transavia is gestart vanaf 15 juni met vliegen naar Italië. En ook start Ryanair heeft haar vluchten naar Italië hervat vanaf 1 juli.

Een overzicht van alle vluchten naar midden Italië vind je in dit vliegschema.

Zonder risico een lastminute vakantie boeken deze zomer?

Ben je toe aan vakantie deze zomer of aankomend najaar? Maar vind je het met alle huidige ontwikkelingen nog lastig om defintief een vakantie te boeken? Je kunt bij ons tot bijna op het laatste moment besluiten of je komt logeren dit seizoen. Wanneer je nu een kamer reserveert kan de aanbetaling pas worden voldaan uiterlijk 2 weken voor aankomst. Wacht niet te lang, want er is niet veel plek meer.

Deze mogelijkheid bieden we voor nieuwe reserveringen ten tijde van Corona en geldt alleen voor het seizoen van 2020. Na de aanbetaling treden de standaard annuleringsvoorwaarden in werking. Lees meer hierover in onze algemene voorwaarden. Heb je meer vragen? Zoals de regels in Italiaanse restaurants en op het strand? Je vind meer informatie hierover in het overzicht met 'meest gestelde vragen'. 

Bekijk accommodatie

 

  • Corona en veilig op vakantie in deze Bed and breakfast
  • Bed and breakfast en Corona vakantie
  • Op vakantie met Corona

Heb je vragen of ben je op zoek naar iets?

Wil je extra informatie of graag iets bespreken? Neem contact met ons op, we reageren snel. Je kunt ons ook altijd bereiken via telefoon of Whatsapp. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer