Het verhaal van Loes de Roos 2017

 

Stel je zelf voor, wie is Loes de Roos? Het verhaal van Loes

Ik ben Loes, zelfstandig ondernemer en samen met Hans. Samen zijn wij eigenaar van ZEST, De Vitaliteitsfabriek in Helmond. Wij helpen mensen om meer uit hun leven te halen, hetgeen in de praktijk betekent dat we ze leren hun stress te managen. Daarnaast geven wij "small group trainingen", personal training en verzorgen wij trainingen voor bedrijven op locatie. Ik ben al heel mijn hele leven gek op Italië en gelukkig kan Hans zich daar ook helemaal in vinden. Beiden zijn we liefhebbers van Italiaanse wijn en hebben we al heel wat van Italië gezien. Het verveelt nooit. We denken er zelfs over om een vakantiehuis te kopen in Italië. 

Heb je al vaker gelogeerd in een B&B of was dit de eerste keer?

Nee, dit was de eerste keer dat we in een Bed and Breakfast hebben gelogeerd. Heel toevallig hebben we in dezelfde wijk gewoond als Jurgen en Gonnie. Alhoewel we ze in Nederland nog niet kenden. Het contact was er niet minder om, direct was er al een klik. Met een glas wijn in de hand op de lounge bank voelden we ons direct thuis. 

Hoe vond je het persoonlijke contact van Jurgen en Gonnie bij aankomst/vertrek en tijdens het verblijf?

Zelfs voor aankomst was er al fijn contact. Gonnie reageerde direct op mijn vragen in de e-mail. Net voordat wij aankwamen hadden Jurgen en Gonnie te maken met een werk dat stil werd gelegd. Een tegenvaller die direct moest worden opgelost. Ze hebben ons bijgepraat en met een drankje verwelkomd. De eerlijkheid van Jurgen en Gonnie op dat moment vonden wij fijn. Ook tijdens ons verblijf waren Gonnie en Jurgen altijd op de achtergrond aanwezig, maar we hebben het nooit als te veel of opdringerig ervaren.

Wat vond je van de kamers en het ontbijt?

De kamers zijn geweldig. Ruim, schoon, fijne douche en van alle gemakken voorzien. Het ontbijt is gevarieerd en met genoeg aanbod. Wij vonden het prettig dat er geen overdaad was. Niet 100 soorten brood en kaas die daarna weggegooid gaan worden. Elke ochtend een eitje, verse koffie en zelf gebakken brood, yoghurt en ontbijtgranen, fruit, vlees, diverse kaas soorten en zoetwaren. Helemaal prima.

Wat vond je van de algemene faciliteiten 

Het zelf bijhouden van de gedronken wijn en water/fris geeft een gevoel van vertrouwen. Je kan daarin voor jezelf zorgen en dat is prettig. De buitenkeuken volstaat prima voor maaltijden voor een lunch of avond aan het zwembad. Dan hoef je de deur niet uit. Er wordt van je verwacht dat je zelf je troep opruimt aan het zwembad - en zo hoort het ook. Het zwembad is heerlijk, groot en ligt prachtig in de mooie tuin met uitzicht op de heuvels van Le Marche. 

We koken bij voldoende animo een Italiaanse maaltijd. Wat vind je prettig?

Wij gaan graag uit eten, leuke restaurantjes ontdekken en heerlijke wijnen drinken. We hebben diverse restaurantjes geprobeerd van verse vis aan de kust tot vegetarische gerechten in het binnenland. Je betaalt nog relatief weinig voor een 3-gangen diner in het restaurant in Le Marche. Dus dat is prima uit eten. 

Aan welke gezamenlijke uitstapjes, (kook)workshops of proeverij (wijn/olie) heb je deelgenomen? Wat vond je ervan?

De wijnproeverij was heel leuk om te doen. Gonnie en Jurgen spreken de taal goed en kunnen voor je vertalen als je iets niet begrijpt. Tijdens het weekend in mei was het niet alleen een feestje omdat Jurgen 50 jaar werd, maar hebben we ook aan de Cantine Aperte dagen mogen deelnemen. Wijnhuizen die hun deuren openen om de nieuwe wijnen te proeven met lekkere hapjes. Jurgen en Gonnie hadden leuke wijnroutes uitgestippeld van de betere wijnhuizen. In het najaar organiseren ze een Wijnspijs trip, een midweek genieten van alle heerlijke wijnen die Le Marche te bieden heeft.  

Wat vond je van de regio Le Marche? Heb je leuke tips voor een uitstapje? 

Sirolo (in de Monte Conero) is een leuk stadje, evenals Numana. We hebben veel gewandeld op de Monte Conero. En wandelen 'vanuit huis ' in het landschap om de b&b heen, is zeker een aanrader. Verder kan je fietsen huren via Gonnie en Jurgen (mooie E-bikes) en dan ligt de wereld voor je open. Fantastische tochten kan je maken op een (elektrische) fiets. Ze werken samen met een goed verhuurbedrijf met heel goed materiaal. Met een fietsnavigatie van Jurgen en Gonnie kun je niet verdwalen. We hebben leuke uitstapjes gemaakt. Je kunt ervan op aan dat je vakantie geslaagd is. 

Tot slot: Heb je nog tips of leuke ideeën voor La Vecchia Scuola?

Het is misschien leuk voor gasten om voor de TRX (Suspension Training) een kaart met oefeningen te maken, zodat ze weten wat ze er mee kunnen doen.

Noot van de redactie

Hans en Loes zijn inmiddels 3x bij ons te gast geweest. We hebben één van de kamers (favoriete kamer Hans en Loes) omgedoopt tot 'Hans en Loes' kamer. De eerste keer hebben ze 2 weken bij ons gelogeerd en hebben we een mooi afscheidscadeau gekregen. Een biologische olijfboom met daarin ansichtkaarten. Hierop hebben Hans en Loes geschreven: "Wat gaan wij allemaal missen?". Dank je Hans en Loes voor jullie gezelschap tijdens jullie verblijf op La Vecchia Scuola. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer