Het verhaal van Ingrid Palsgraaf

 

Stel je zelf voor, wie is Ingrid Palsgraaf? Een review

Een interview? Natuurlijk, leuk! Ik ben Ingrid, getrouwd met de liefde van mijn leven, moeder van twee studerende kinderen en bazinnetje van onze Australian Labradoodle. Het leven bestaat naast het gezin natuurlijk ook uit werk en genieten. Dat genieten komt voor mij terug in samenzijn en gezellig eten met vrienden en familie, een (golf)baantje lopen, wandelen, mezelf afbeulen in de sportschool en natuurlijk op vakantie gaan. En daar komt Italië om de hoek kijken.

Waarom Italië? Zodra we de grens over gaan of op een vliegveld door de douane zijn voelt het voor mij fijn, warm en vertrouwd! De manier van leven, het eten en drinken. Ik kan het niet met een pen beschrijven, het is gewoon een gevoel.

De natuur is prachtig! Van liggend op een bedje aan het strand tot heerlijke korte of lange wandelroutes, je kunt er echt op allerlei manieren van genieten.

Ook een stadswandeling en bezoekjes aan de diverse locale markten zijn zo leuk! Door de charme en behulpzaamheid van de lokale bevolking voel ik me echt welkom in 'hun' Italië.

Heb je al vaker gelogeerd in een B&B of was dit de eerste keer?

Ja ik kom vaker in een Bed and Breakfast. Alhoewel we nooit terug gaan naar dezelfde plek, zijn we bij Gonnie en Jurgen alle seizoenen terug gekomen. De laatste twee jaren komen we er zelfs een keertje in het voor- of najaar en in de zomer. Omdat elk seizoen in Le Marche haar bijzonderheden heeft. 

Hoe vond je het persoonlijke contact van Jurgen en Gonnie bij aankomst/vertrek en tijdens het verblijf?

Het contact is warm en aangenaam waardoor je je meteen thuis voelt. We hebben ondertussen een leuk contact opgebouwd. Ook met de andere gasten hebben we leuk contact gehad. We gaan weleens uit eten met andere gasten, een fijne afwisseling na een dagje met zijn tweetjes op pad te zijn geweest. 

Wat vond je van de kamers en het ontbijt?

De kamers zijn prima in orde. En dat kunnen we ondertussen wel beamen, want we hebben al op diverse kamers gelogeerd. Er zijn voldoende opbergmogelijkheden, het is er schoon en je hebt een lekker bed om fijn te slapen. Met de vogeltjes worden we wakker en de geur van vers gebakken brood maakt het niet lastig om uit je bed te komen.

Wat vond je van de algemene faciliteiten (zwembad, fitness, koelkast, buitenkeuken)

Het zwembad is een echte aanwinst en heerlijk na bijv. een dag wandelen. In de buitenkeuken maak je eenvoudig een kleine versnapering wanneer je even geen zin hebt om weg te gaan. Je kunt kiezen voor een eigen (kamer)flesje wijn in de koelkast, waardoor je heel gemakkelijk kunt genieten van een glaasje onder de portico. Heerlijk! Maar ook het gekoelde water om mee te nemen voor een wandeling is praktische en fijn.

Het is prettig dat er mogelijkheden voor fitness zijn. We vinden het namelijk best fijn om een dagje relaxen af te wisselen met een beetje sport. 

We koken bij voldoende animo een Italiaanse maaltijd. Wat vind je prettig?

We vinden het super gezellig om ‘thuis’ aan te schuiven bij Gonnie en Jurgen. Maar het is ook leuk om in een restaurant te gaan eten. Ondertussen kennen we al diverse restaurantjes waarbij je kunt kiezen uit diverse 'niveaus'. Gezellig tussen de Italianen, wat meer culinair of heerlijk verse vis aan de kust. Het is allemaal mogelijk. 

Aan welke gezamenlijke uitstapjes, (kook)workshops of proeverij (wijn/olie) heb je deelgenomen? Wat vond je ervan?

We hebben deelgenomen aan de wijnproeverij en dat was heel leuk om te doen. En nog leuker, dit jaar doen we mee aan een gezellige kleinschalige en ongedwongen wijnreis die Jurgen en Gonnie gaan organiseren. Ze hebben een leuk programma samengesteld. En dus hebben we nog wat leuks in het vooruitzicht voor in het najaar. Dan gaan we genieten van alle heerlijke wijnen die Le Marche te bieden heeft.  

Wat vond je van de regio Le Marche? Heb je leuke tips voor een uitstapje? 

De regio is prachtig en rustig. En de locale bevolking is nog enthousiast wanneer je op het terras een drankje neemt. Veel tips halen we uit het gratis E-book van Jurgen en Gonnie. We hebben in alle jaren al best veel gezien, maar telkens ontdekken we nog wat nieuws. Zo is het papiermuseum in Fabriano een aanrader. Ook hebben we regelmatig onze golfclubs meegenomen om te golfen op de baan in Sirolo. En natuurlijk is een dagje strand heel prettig tijdens de zomer. Er zijn diverse leuke strandjes te vinden waar het wat minder druk is.  

Tot slot: Heb je nog tips of leuke ideeën voor La Vecchia Scuola?

Gonnie en Jurgen jullie hebben iets prachtigs neergezet en bieden veel aan voor de gasten. Ook wandelroutes. Die haal je nu uit de map en neem je mee. Zijn er geen mogelijkheden om de routes/routebeschrijvingen te digitaliseren, zodat je ze op je telefoon kunt aflezen?

Noot van de redactie

Ingrid en Johan zijn inmiddels 4x bij ons te gast geweest in 3 seizoenen. Het is leuk om te zien hoe je een bijzonder fijn contact op kunt bouwen met een aantal gasten. Vorig jaar tijdens de zomer hebben ze ons mentaal gesteund omdat we dicht voor de eerste bruiloft op La Vecchia Scuola zaten. Dank je Ingrid en Johan voor jullie gezelschap tijdens jullie verblijf op La Vecchia Scuola. 

Anderen bekeken ook:

Het verhaal van Loes

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer