Het verhaal van Gunther Polfliet 2018

 

Een review van Gunther, stel je even zelf voor

Ciao, ik ben 40 jaar, afkomstig uit Oudenaarde (Vlaanderen) in België. Reeds 14 jaar samenwonend met mijn vriendin Valérie. Ik werk bij DSV Solutions, een grote logistieke dienstverlener, als Project Manager. Ik sta in voor het aanbrengen en opvolgen van projecten en dit binnen een vijftal sites verspreid over België. 

Ik kom al 10 jaar jaarlijks, vaak meerdere malen per jaar, naar Italië. Ik ben gecharmeerd door de Italiaanse cultuur. Niet alleen de prachtige bouwwerken en architectuur, maar ook de levenswijze van de Italiaan en uiteraard het schitterende eten en de uitmuntende wijnen. Wij kunnen er telkens weer van genieten. 

Wij proberen telkens nog het authentieke Italië te vinden en zoeken daarom de minder evidente en minder toerischtische plekjes uit. Ook in Le Marche hebben wij het authentieke Italië gevonden. 

Heb je al vaker gelogeerd in een B&B of was dit de eerste keer?

Ja ik kom vaker in een Bed and Breakfast. Maar het was de eerste keer dat we bij Jurgen en Gonnie hebben gelogeerd.  

Hoe vond je het persoonlijke contact van Jurgen en Gonnie bij aankomst/vertrek en tijdens het verblijf?

Persoonlijk is een heel correcte omschrijving. Heel warm, hartelijk en amicaal. We hebben zo nu en dan nog contact via Facebook of Instagram wanneer er een leuk bericht of mooie vakantie foto voorbij komt. Ook zijn we lid van de Facebook groep "Logeren bij La Vecchia Scuola".  Dan krijg je een kijkje in het leven van Jurgen en Gonnie in italië. 

Wat vond je van de kamers en het ontbijt?

La Vecchia Scuola heeft ruime en nette kamers. De accommodatie is leuk ingericht en alle faciliteiten die nodig zijn vind je er. Het ontbijt is uitstekend, alles wat nodig is en zelfs nog een paar extraatjes. 

Wat vond je van de algemene faciliteiten (zwembad, buitenkeuken)

Absoluut prachtig is het zwembad met fantastisch uitzicht en bovendien heel rustgevend. We hebben lekker gerelaxed aan het zwembad met een biertje of een glas wijn. De buitenkeuken is een echte troef, wat er ook voor zorgt dat je ter plaatse wat kunt eten.

Er zijn ook avonden geweest dat we overdag heerlijk op het strand hebben gelegen. Wanneer je even geen zin hebt om 's avonds weg te gaan is het fijn vertoeven in de tuin met een stukje kaas en glas wijn.

We koken bij voldoende animo een Italiaanse maaltijd. Wat vind je prettig?

Wij gaan graag uit eten om leuke restaurants te ontdekken.  

Aan welke gezamenlijke uitstapjes, (kook)workshops of proeverij (wijn/olie) heb je deelgenomen? Wat vond je ervan?

We hebben niet deelgenomen aan een wijnproeverij of kookworkshop, maar gaan ervan uit dat ook dat prima in orde is.   

Wat vond je van de regio Le Marche? Heb je leuke tips voor een uitstapje? 

Le Marche is een prachtige regio. Het is niet te toeristisch, heeft schitterende uitzichten, betaalbare restaurantjes, lekkere wijn en goede mix tussen zee en bergen. Wat wil je nog meer?

We hebben al veel gezien en onze highligts zijn Lago di Fiastra, Loreto, Fermo, Macerata, Offagna, Sirolo en Numana. Een aantal leuke plekken staan ook in het gratis E-book over Le Marche van Jurgen en Gonnie. 

Tot slot: Heb je nog tips of leuke ideeën voor La Vecchia Scuola?

Ik denk dat alles reeds gecovered is. Blijven verderdoen op hetzelfde niveau. Ik zal jullie blijven warm aanbevelen. 

Noot van de redactie

We  krijgen vaak de vraag of er naast Nederlandse gasten ook andere nationaliteiten op La Vecchia Scuola komen. Gunther en Valérie zijn een van de Belgische gasten die wij jaarlijks mogen ontvangen. Ook aankomend seizoen zijn er diverse Belgische gasten waarvan er een aantal voor de 2e keer terug gaan komen. We merken dat er vaak een goede klik is tussen de Nederlandse - en Belgische gasten op La Vecchia Scuola. 

Italiaanse gasten daarentegen boeken vaak op het laatse moment. Niet vreemd wanneer je bedenkt dat zij in eigen land op vakantie zijn. Nederlanders daarentegen reserveren vaak vroeg om zeker te zijn van een plekje. Er logeren daarom steeds minder Italiaanse gasten op La Vecchia Scuola in het hoogseizoen. 

Anderen bekeken ook:

Het verhaal van Ingrid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer