Nieuwsbrief 3

Een nieuwsbrief over het verloop van ons derde seizoen.

Het derde seizoen in het water

Het derde seizoen stond natuurlijk in het teken van het nieuwe zwembad - en dit seizoen zijn we daarom letterlijk 'ingevlógen'. Nadat koning Winter voor een flinke achterstand in de aanleg van het zwembad had gezorgd, moesten we alle zeilen bijzetten om met Pasen de eerste gasten van het seizoen te kunnen ontvangen. Samen met het team van zwembadbouwers hebben we de laatste weken van maart flink doorgewerkt. En het is gelukt!

Nieuwe en ook terugkerende gasten hebben met volle teugen genoten van het zwembad. De keuken bij het zwembad is veelvuldig gebruikt. Zelf hebben we de eerste duik pas gemaakt in juli. En we kunnen zeggen dat het inderdaad héérlijk is om op een warme zomerdag een verkoelende duik te nemen in het zwembad.

zwembad Le marche

Trouwen in Italie

Trouwen in het prachtige Italië. Dat deed het bruidspaar Herwin en Diana op 7 juli jl. Een prachtige dag en La Vecchia Scuola werd omgetoverd tot trouwlocatie.

De eerste helft van het seizoen stond in het teken van de bruiloft. En wat hebben onze gasten met ons meegeleefd. We hebben alles geregeld van de wettelijke documenten tot catering, bloemist, band, vergunning en nog veel meer. Want trouwen in Italië is heel romantisch, maar er komt ook veel bij kijken. Maar het is een geweldig weekend geweest. En 'bijna' alles is helemaal verlopen zoals vooraf gepland....

Het bruidspaar is getrouwd in Montefano in de authentieke zaal van het gemeentehuis. Na de ceremonie is de bruidstaart aangesneden op de "Piazza" van Montefano. De feestavond met band op La Vecchia Scuola is een geweldige ervaring geweest. Het weekend is afgesloten met vuurwerk op het strand. Een bijzonder weekend dat de boeken in gaat van zowel Montefano als La Vecchia Scuola. 

Hier komen binnenkort de prachtige trouwfoto's van de fotograaf. Of kijk voor een Sneakpreview op onze Facebook pagina. Wil je ook trouwen in Italië? Neem contact met ons op. 

Trouwen in Italie

En nog een feestje

En we hebben nog meer feest gevierd. Jurgen is dit jaar 50 geworden en Abraham mocht niet ontbreken. Als verrassing zijn ouders, broer en zus met de kinderen op vrijdag avond aangekomen. Onze gasten zaten natuurlijk in het complot en waren voor die avond uitgenodigd. Wat een verrassing toen Jurgen de Nederlandse kentekens op de parkeerplaats zag staan van een nabijgelegen agriturismo. Muziek, leuk gezelschap en lekker eten maakten de avond helemaal geslaagd. 

Het fenomeen Abraham was tot dat moment nog niet bekend in Montefano. Maar daar hebben we verandering ingebracht! Montefano zelf houdt ook wel van een feestje. Wil je ook mee feesten met de locals tijdens een authentiek Italiaans dorpsfeest? Dan kan! Zie hier alle dorpsfeesten die Montefano rijk is. 

Feest in Italie

Moeilijke momenten

Niet het hele seizoen verliep even rooskleurig. Dat bleek toen Scooter ziek werd. Onze poezen Rosso en Scooter zijn al vanaf seizoen 1 aanwezig. En ondanks dat zij niet in de B&B komen - wij bieden graag iedereen een allergie vrije kamer - maken zij onderdeel uit van het dagelijkse leven op La Vecchia Scuola.

Scooter is bijna 3 maanden ziek geweest en heeft ons heel wat uurtjes wakker gehouden. Zelfs Rosso bleek bezorgd toen hij op een ochtend zijn bakje voer liet staan. De vele ritjes naar de dierenarts zijn niet tevergeefs geweest. Scooter is langzaam hersteld en ze lijkt momenteel met al haar 'streken' weer helemaal de oude te zijn. 

Le Marche

Italiaans koken

Ook dit seizoen hebben we nieuwe uitstapjes en workshops gehouden. Zo zijn we naar de olijfboer geweest om te zien en te proeven hoe het proces van olijfverwerking in zijn gang gaat.

Verder genoten deze dames van een kookworkshop van Monica Mancini bij la Vecchia Scuola. Monica vindt, evenals de meeste Italianen, het eten van een goede pasta een ‘must’. Het maken van verse pasta is helemaal niet zo moeilijk. Tijdens deze workshop leerden de dames ‘grootmoeders’ kneepjes in de Italiaanse keuken. Zelf pasta of gnocchi maken op de authentieke Italiaanse wijze. Met groenten uit het seizoen als bijgerecht, zoals pompoen, divers soorten paddestoelen en venkel. We hebben afgesloten met een heerlijk diner van hetgeen de dames die middag hebben bereid. Complimenti!

Ben jij ook verzot op verse pasta? Dan is deze Italiaanse kookworkshop echt iets voor jou. In 2019 kun je zelf deze workshop koken volgen. 

Kookworkshop

Spreken jullie Italiaans?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Jazeker spreken wij Italiaans. En ondertussen beginnen we steeds meer de verschillende dialecten te herkennen die elk dorp zich eigen heeft gemaakt. Steeds meer Italie liefhebbers spreken al enkele woorden Italiaans of denken erover om op cursus te gaan. Want in deze regio wordt je niet overspoeld door andere Nederlandse toeristen. De Italiaan spreekt zo nu en dan, zij het met enige schaamte, nog gebrekkig Engels. En wanneer je een paar woordjes Italiaans spreekt, gaat er een deur voor je open.

Dit seizoen hebben we daarom samen met docente Dietrich Gerretzen-Spies van A Presto een pilot gedraaid. "Een cursus Italiaans op een oude school". Hoe leuk is dat! Zo kun je de Italiaanse taal leren in combinatie met activiteiten waarbij je de lesstof direct kunt toepassen. Ben je ook benieuwd naar dit arrangement? Er is nog 1 kamer vrij, lees hier meer over het programma

Italiaans leren in Italie

Nieuws voor 2019

Terugkijkend op een geslaagd derde seizoen zijn we bezig met de nieuwe ontwikkelingen voor 2019. En die zijn er! Omdat we La Vecchia Scuola steeds willen blijven verbeteren is er alweer een vergunning de deur uit. En deze keer voor een interne verbouwing.

Ook de nieuwe arrangementen voor 2019 zijn bekend. Naast de yogaweek en Italiaanse taalmidweek kun je volgend jaar genieten van een WijnSpijs week. Ontdek met ons de topwijnen van Le Marche tijdens een luxe wijnweek. Geniet van lekker eten, heerlijk  wijnen en bezoek met een echte wijnkenner het juweel van Le Marche: de wijngaarden van Ciù Ciù. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Je kunt er nog bij zijn!

Ben je benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen? Blijf op de hoogte door ons te volgen op Social media of schrijf je snel en eenvoudig in voor onze nieuwsbrief.

Dank aan alle gasten voor een geweldig derde seizoen! Nog een tip: geniet tot 1 december van onze vroegboekkorting - boek nu voor de tarieven van dit jaar voor 2019. 

Tanti saluti, Jurgen en Gonnie

Nederlandse eigenaren B&B

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer