Ik vertrek naar Italië seizoen 2

Hoe gaat het nu met? Een samenvatting over de opening van de bed and breakfast en haar tweede seizoen.

Mannen weekend

Nu het seizoen bijna is afgelopen, kijken we met plezier en ook trots terug op een lekker druk tweede seizoen. En wat is de tijd gevlogen! We zijn het seizoen begonnen met een gezellig ‘mannenweekend’. Nadat de mannen van voetbalclub Blauw Zwart op vrijdag begonnen met een ‘pranzo’ aan de kust en een frisse duik in de zee (eind maart), hebben we het weekend met ze afgesloten met een klim door de prachtige kloof ‘Lame Rosse’.

Wandelen in de bergen van de Monti Sibillini

Yoga in Italië

Aansluitend begon onze eerste yogaweek met Janne Baudoin van Yoga Buddhi. De dames begonnen de ochtend met yoga buiten in de zon en sloten ’s avonds af met meditatie in de Cantina die speciaal voor deze gelegenheid was omgebouwd tot sfeervolle yogaruimte. De dagen waren relaxed en stonden in het teken van yoga en ontspanning. Na 2 dagen is de groep de stilte in gegaan, ruim één dag zonder communicatie in welke vorm dan ook. Dat was voor ons ook een uitdaging! Het is voor de dames een heerlijke week gebleken, waarbij de hoge temperaturen in april al een voorteken zouden zijn voor de warme zomer die nog zou gaan volgen. 

Yoga retraite

Een eerste keer voor alles

Er is een eerste keer voor alles, ook in dit seizoen. Zo hebben we voor de eerste keer jam gemaakt van eigen pruimenbomen. De jam is ‘ter verbetering’ verspreid onder de buren en tijdens het ontbijt zijn er diverse potjes opgegaan. En ook de olijven beloofden dit jaar een goede oogst te geven. We hebben de buren geholpen en ook een beetje afgekeken hoe de pluk gaat. Om uiteindelijk van onze 4 bomen maar liefst 33 liter olijfolie te krijgen, de eerste ‘eigen’ la Vecchia Scuola olijfolie is een feit.

Het was ook de eerste keer dat gasten van het eerste seizoen nieuwsgierig terugkeerden om te zien wat er is veranderd of bijgekomen in onze accommodatie. Zo hebben we naast diverse plekken om te relaxen ook een sportieve plek gecreëerd. Een fitnessplek met crosstrainer, loopband en roeitrainer met uitzicht op Montefano. Om in de koele uurtjes de dag lekker fit te beginnen.

En de eerste keer dat gasten voor andere gasten kookten heeft geleid tot een lange gezellige zwoele zomeravond. De eerste keer dat we niet één maar twee stelletjes te logeren hebben gehad die op huwelijksreis waren. En de eerste keer voor ons dat er een hittegolf was in Le Marche - die niet voor niets de naam ‘Lucifer’ heeft gekregen. De ontbijtjes op het buitenterras werden daarom verplaatst naar de koelte in onze Cantina.

Gasten koken voor gasten

Nieuwe uitstapjes

Met de E bike op pad: "Dit moet je meer mensen aanraden, super leuk om te doen en erg goede bijna nieuwe fietsen!"
Zo kwam dit seizoen de eerste groep terug waarvoor we 3 dagen een E bike hebben gehuurd. Samen op de fiets hebben ze genoten van een mooie route dwars door de prachtige natuur van Le Marche. De fietsen zijn de avond voor vertrek gebracht, voorzien van een helm en nieuwe sloten. Met een navigatie aan het stuur waren de routes gemakkelijk te vinden. Ze hebben middeleeuwse stadjes bezocht en zijn naar het strand gefietst.

Ook de wandeling in de Monte Conero met uitzicht over de kust of de heuvels van Le Marche bleek een geslaagd uitje te zijn. Regelmatig werd dit afgesloten met een lunch aan de kust of relaxmiddag op een bedje aan het strand.

Fietsen in Le Marche

Lekker eten

En natuurlijk werd er weer lekker Italiaans gegeten. Diverse gasten hebben genoten van de nieuwe pasta workshop bij Il Casale dell’Acquabona. Kokkin Celina heeft de kneepjes van haar moeder meegekregen, die al op jonge leeftijd voor het gehele gezin stond te koken. Puur en zonder fratsen zoals we dat ondertussen van de Italiaanse keuken in Le Marche herkennen. En je betaalt er hier nog relatief weinig voor.

De uitjes naar de wijnboer zijn ook dit jaar met veel plezier gedaan. Na een bezoek aan de grotten van Montefano, waar de oude wijnvaten van de wijnboer Deggli Azzoni zijn opgeslagen, volgde de verwennerij van lekkere hapjes en goede wijnen van druiven uit de regio Le Marche.

Regelmatig zijn we uitgenodigd door onze vriendin Signora Maddalena voor ‘cena’ bij haar thuis. We hebben genoten van haar heerlijke Italiaanse kookkunsten in een sfeervol gerestaureerde taverna. “Dit ga ik niet meer meemaken, wat een mooie ervaring”, zei één van de gasten na afloop van een gezellige avond. 

Pasta workshop

Feestelijk geheel

Luigi Storani, ondertussen onze geliefde ‘prive’ gids, heeft de sleutels van alle bewaard gebleven gebouwen in Montefano en weet alles over de geschiedenis ervan. Regelmatig hebben we met gasten Montefano bezocht met haar mooie oude theater “La Rondinella”. Dit keer mochten we er een concert bijwonen. De eerste avond van een benefiet van 3 dagen muziek, gezelligheid en lekker eten. Het weekend werd afgesloten met een bijzonder concert in het ochtend gloren, met een opkomende rode zon, midden in de wijnranken rondom Montefano….6.45 uur ook voor de gasten die allen op tijd waren voor vertrek. En natuurlijk afgesloten met een echt Italiaans ontbijt.

Muziek concert in heuvels Italië

Seizoen met auto perikelen

De plaatselijke autogarage heeft dit seizoen diverse van onze gasten voorbij zien komen. Van kapotte startmotor tot weigerende remmen. Niets zo vervelend dan op vakantie te zijn en met een kapotte auto te komen staan. Gelukkig hebben we ze snel kunnen helpen. Eén stelletje heeft zelfs de auto in de greppel ‘geparkeerd’. De auto weer naar boven krijgen bleek nog een hele operatie te zijn. Waar zouden wij én onze gasten zijn geweest zonder de hulp van onze geweldige buren.

Gelukkig heeft niet iedereen pech gehad onderweg. Met een oldtimer heeft een stel de reis afgelegd van Nederland naar Le Marche. Met de kap geopend en het zonnetje in de rug hebben we ze weer uitgezwaaid. En heel bijzonder was het toen de oom en tante van Gonnie helemaal met de fiets uit Nederland zijn gekomen (ca. 2200 km). Op weg naar Rome hebben ze vanuit Assisi alsnog besloten om La Vecchia Scuola als eindbestemming te kiezen, geweldig toch!

Auto tour

Plannen 2018

Italiaanse bruiloft
Nadat ‘zij’ is gevraagd op het strand van Sirolo en haar ‘ja-woord’ gaf, hebben zij besloten om La Vecchia Scuola te kiezen als hun trouwplek. En ook wij hebben hierop ons ‘ja-woord’ gegeven. Voor één keer zal onze accommodatie worden omgetoverd tot trouwlocatie. De plechtigheid zal plaatsvinden in de pittoreske ‘grotten’ en de burgemeester van Montefano zal het allemaal officieel maken.

La Vecchia Scuola van boven!
Met een drone zijn we afgelopen voorjaar op pad geweest, om te laten zien hoe mooi Le Marche en onze woonplek is. De trailer met de eerste shots is hier terug te zien. Binnenkort is de hele film klaar!

  

Openhuis bij de wijnboer
Elk jaar tijdens het laatste weekend van mei openen de wijnboeren in Le Marche haar deuren tijdens de “Cantine Aperte dagen”. Wijnproeven onder het genot van muziek, een ongedwongen sfeer en lekkere hapjes. We stippelen graag een ‘witte’ en ‘rode’ wijnroute van de beter bekende wijnhuizen voor je uit. Vlieg op vrijdag goedkoop heen en op maandag terug met Ryanair. Op 25-26 en 27 mei hebben we nog enkele kamers beschikbaar.

Yoga retraites
Wegens succes op herhaling! Opnieuw organiseren we in april 2018 twee retraites met 2 verschillende yoga instructrices: Wendy Meijs van Buddha Yoga België en Janne boudain van Yoga Buddhi Nederland.

Een week lang jezelf ontspannen en heerlijk onderdompelen in een prachtige natuur. Veel yoga, maar ook meditatie en ademwerk komen voorbij. Een yogapractise aan zee is onbeschrijflijk! De retraites zijn volledig verzorgd met verblijf (volpension) van 7 nachten op La Vecchia Scuola. Een dagprogramma bevat 3 tot 4 keer yoga en meditatie. Transfer van en naar het vliegveld inbegrepen (excl. vliegticket).

Golftrip naar Italië
Wie van golfen houdt kan terecht bij een van de bekendste banen in Le marche de Golf Club Conero. Met 18 holes kun je aan de rand van de Monte Conero in een groene glooiende omgeving met uitzicht op zee heerlijk golfen. Voor 2018 (laatste weekend van april) organiseren wij een golftrip. Er zijn al diverse aanmeldingen dus neem contact op bij interesse en meer informatie.

Trouwen in Italië

Tenslotte...

We kijken terug op een druk en vooral prachtig seizoen met veel gezellige en mooie momenten. De positieve reacties van gasten op La Vecchia Scuola geeft vertrouwen om verder te gaan zoals we begonnen zijn. Het certificaat van uitmuntundheid (uit de recensies van Tripadvisor) moedigt ons nog meer aan. Dit danken we ook aan jullie, al die fijne warme en gezellige mensen, die ons het afgelopen seizoen bezocht hebben. Heel fijn! We hopen jullie (terug) te zien ook volgend jaar op deze bijzondere plek in het prachtige Le Marche. Lees ook het derde seizoen dat we hebben gehad. 

Un caro saluto,

Jurgen & Gonnie

Nieuwsbrief november 2017

Zonnebloemen

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer