Ik vertrek naar Italië seizoen 1

Hoe gaat het nu met? Een samenvatting over de opening van de bed and breakfast en haar eerste seizoen.

Een bevlogen eerste seizoen!

De eerste ochtend dat La Vecchia Scuola ontwaakte is er een om niet meer te vergeten. De geur van koffie en vers gebakken brood, gasten die van de ochtendzon en het mooie uitzicht genieten. De kleinste gasten die zachtjes en op blote voetjes beneden zijn gekomen en graag een handje helpen met het ontbijt. De vogeltjes die fluiten, afgewisseld met de belletjes van Rosso en Scooter die hun ochtendwandeling rondom het huis maken. Ondertussen kijken we elkaar even aan: wie dekt eigenlijk de tafels…wie maakt het verse fruit, het sap en de dolce? Gelukkig is dat ondertussen routine geworden en hebben we veel ontbijtjes mogen verzorgen. Buiten in de ochtendzon op het terras en prachtig uitzicht of knus binnen in de cantina wanneer het weer buiten het even niet toeliet.

Een warm ontvangst
Regelmatig hing er een tasje met sla aan de ‘cancello’ of werden er meloen en andere groenten zoals courgette en aubergine gebracht door de buren. De buurvrouw bracht vers geplukte bloemen wanneer ze wist dat er nieuwe gasten zouden komen. En wanneer er weer een feestje was in Montefano of ander nabij gelegen dorpje, lagen de flyers voor onze gasten in de brievenbus.

Zeker ook Montefano en  haar inwoners hebben niet alleen ons - maar ook onze gasten een warm welkom geheten. De cantina van Degli Azzoni heeft diverse wijnproeverijen verzorgd met heerlijke hapjes. Vooraf kregen we nog een rondleiding in de grotten van Montefano waar Degli Azzoni haar mooiste wijnen nog steeds heeft bewaard. En niet te vergeten onze privé gids Luigi Storani. Hij is waarschijnlijk de enige Montefanees die Engels spreekt en geen wijn drinkt. Vol enthousiasme heeft hij onze gasten verhalen verteld over het prachtige oude theater La Rondinella dat nog steeds in gebruik is. Na een cappuccino  in de plaatselijke bar werden we zelfs naar de kamer van de burgemeester geleid waar we een warm ontvangst kregen.

Een bevlogen seizoen
In augustus wordt de kust van Le Marche drukker bezocht want ook de Italianen hebben dan vakantie. Met name Sirolo in de Monte Conero staat hoog op het lijstje van favoriete vakantiebestemmingen. In augustus was er dan ook een gezellige mix in onze B&B van Nederlandse - en Italiaanse gasten. De avonden waarop we gekookt hebben voor onze gasten, kregen hiermee een extra glans. Niet te vergeten de avond waarop Ferruccio Pigliapoco gezorgd heeft voor gezellige Italiaanse muziek en zelfs Jurgen samen met hem een Italiaans lied heeft gezongen.

Het was zeker ook een bevlogen seizoen voor ons! Zo heeft Jurgen die periode moeten herstellen na een liesbreuk operatie. Geen gemakkelijke opgave tijdens een lopend seizoen wanneer er genoeg te doen is. Gelukkig hebben we hulp gekregen van de buren en zeker ook van lieve gasten. Ondertussen is Jurgen weer genezen en volledig de 'oude'. 

Wat gaan we volgend jaar doen?
Ondertussen loopt het eerste seizoen af en proberen we ons nieuwe ritme te vinden in het dagelijkse leven wanneer er geen gasten zijn. Gelukkig hoeven we ons niet eenzaam te voelen en worden we regelmatig uitgenodigd door onze Italiaanse vrienden in de ‘campagna’, voor het maandelijks buurtfeest of het 50 jarig huwelijk van de andere buren. Voor de duidelijkheid, iedereen binnen een straal van een kilometer noemt zich ‘buur’.

Ook de eerste klusjes zijn weer geklaard. De oude minder warmte gevende houthaard, hebben we vervangen door een echte  knusse ‘pellet kachel’. De website wordt mede op verzoek van onze Italiaanse gasten ook naar Italiaans (en Engels) vertaald. En er staat een yoga week gepland voor volgend jaar april. Maar ook andere leuke nieuwe evenementen met onderwerpen als ‘druivenpluk’ en ‘golfgenot’ gaan we volgend jaar organiseren.

En tenslotte gaan we verder met waar we aan het begin van dit seizoen zijn opgehouden, met de tuin. Het uitzicht is en blijft ook in de wintermaanden prachtig. Regelmatig genieten we nog van een ontbijt of lunch buiten. Het is dan ook geen straf om de tuin nog mooier te maken. Thema’s die hierin centraal staan: nog meer genieten van het prachtige uitzicht en meer bloemen!

We kijken terug op een bevlogen en vooral prachtig seizoen met veel gezellige en mooie momenten. Dit danken we ook aan jullie, al die fijne warme en gezellige mensen, die ons het afgelopen seizoen bezocht hebben. Heel fijn! We hopen jullie (terug) te zien ook volgend jaar op deze bijzondere plek in het prachtige Le Marche. Lees hier hoe ons tweede seizoen is verlopen. 

Un caro saluto, 

Jurgen & Gonnie

Nieuwsbrief december 2016

Een heerlijke B&B op het platteland

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer