Nieuws en arrangementen 2020

Lees hier de recensies van gasten, wat we allemaal organiseren, onze arrangementen en vroegboekkortingen.

Of neem een kijkje in het dagelijks leven van La Vecchia Scuola op onze Facebook pagina

De 10 allerbeste B&B's van Italië

Het nieuwe jaar begint heel mooi voor la Vecchia Scuola. We staan in de lijst van de 10 allerbeste B&B's van Italië. Msn Lifestyle heeft de 10 BB's voor je geselecteerd die deze jaar een Zilveren of Gouden Zoover Award hebben gewonnen. Dit zijn de 10 beste BB's van Italië geselecteerd door Zoover:

 La Vecchia Scuola heeft haar tweede Zoover Award gewonnen. Daarmee hebben we nog steeds het hoogst haalbare gewonnen, namelijk een gouden Zoover award met een score van 9.6. Super trots op! La Vecchia Scuola is winnaar in de categorie "Recommended by Zoover". Een prachtige beloning van onze gasten die ons hiermee in het zonnetje zetten.

Laat je inspireren voor je volgende vakantie! Le Marche wordt ook wel het tweede Toscane genoemd.
We geven je alvast 10 tips voor een heerlijke vakantie in Le Marche.

Lees ook de recensies op Zoover

Zoover Award Gold 2018

WijnSpijs week Italië 2020

In het najaar van 2020 (tijdens de druivenpluk) organiseren wij een gezellige kleinschalige en ongedwongen wijnreis naar de mooie wijnstreken in Le Marche. En jullie kunnen daarvan meegenieten!

Zoals de regio langzamerhand ontdekt is door Italië liefhebbers, zijn ook de Marchegiaanse kwaliteitswijnen steeds meer populair geworden en ondertussen te vinden bij de Nederlandse slijter. Lees meer over het geheim van deze Italiaanse wijnen.

Tijdens deze week laten we je op een onstpannen manier kennis maken met de beste wijnstreken en bijbehorende wijnen in de regio. 

Omdat er veel animo is, hebben we besloten niet één maar twee midweken te organiseren. De eerste wijnweek is bjina vol met wijnliefhebbers die na 2019 opnieuw hebben gereserveerd voor een vervolg. Maar er is nog plek. We hebben een verslag voor je gemaakt over de wijnreis in 2019.

Mocht je interesse hebben, laat het ons weten. Dan komt je op een lijst van geïnteresseerden. Neem hier een kijkje voor het programma Wijnweek 2020.  Of lees de recensies van de wijnreis in 2019. 

WijnSpijs Italie 2020

Italiaans leren in Nederland of Italië?

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij Italiaans spreken. Jazeker spreken wij Italiaans. Natuurlijk niet zo goed als de Nederlandse taal, maar ondertussen redden we ons aardig. Twee jaar voor de emigratie zijn wij op les gegaan. In eerste instantie één keer per week en in groepsverband. Voor ons prima te doen in combinatie met een drukke baan. Je leert er de beginselen zonder uren in de boeken hoeven te zitten. Iets meer dan een half jaar voordat we zouden gaan vertrekken, hebben we privéles genomen. 

Wat vooral is bijgebleven, is de combinatie van theorieles en de directe toepassing ervan in de praktijk. Zodat de theorie niet langzaam ‘wegzakt’. En dan nog is het best een drempel om de pasgeleerde grammatica in volledige zinsverbanden te gieten. We hebben daarom een Italiaanse taalweek opgezet waarbij je in 5 dagen praktijk en theorie les in Italië kunt volgen. De cursus is voor beginners en gevorderden. 

Het lesprogramma wordt gegeven in een ontspannen sfeer in Le Marche bij B&B La Vecchia Scuola in Montefano. Een prachtige kans om de Italiaanse taal te leren in combinatie met activiteiten waarbij de lesstof direct toegepast kan worden. 

Ook nieuwsgierig? bekijk hoe de Italiaanse taalweek afgelopen april is verlopen en lees de recensies van cursisten. Lees ook hoe het nieuwe programma in 2020 in elkaar steekt. 

We organiseren deze week samen met een gediplomeerd docente Dietrich Gerretzen-Spies van A Presto. Kijk op haar website voor informatie.  

Italiaans cursus italië

Vriendinnenweekend in Italië 2020

De data voor de vriendinnenweekenden in april 2020 zijn bekend! Er is best wat interesse getoond, dus DAMES wees er snel bij!!

Een weekendje naar de zon met een vriendin, zus, moeder, dochter of collega? Genieten van rust, lekker bijkletsen, slenteren door een Italiaans dorpjes of wandelen in de omgeving? Of toch liever naar een lokale markt, een middagje winkelen, de wijnboer bezoeken of erop uit met een E-bike? Het is allemaal mogelijk. Wij zorgen ervoor dat je niets tekort komt en een weekend lang lekker kunt relaxen. 

We verzorgen een relax weekend voor de dames. Het arrangement is inclusief 3 overnachtingen bij La Vecchia Scuola met ontbijt, welkomstdrankje, Italiaanse kookworkshop, een 4-gangen verrassingsdiner én een Italiaanse filmavond.

Heb je interesse? Kijk verder naar de data en prijs. Toch liever een ander weekend? Laat het ons weten met een berichtje.

Vriendinnenweekend buitenland

Italiaanse kookworkshop 2020

Italianen vinden het eten van een goede pasta een ‘must’. Het liefst eten zij zelfgemaakte pasta of gebruiken in ieder geval ‘pasta fresca’ (verse pasta). Verschillende soorten vullen rijkelijk de menu’s in het restaurant en zelf hebben we nog steeds een beetje moeite om de diverse soorten uit elkaar te houden: canneloni, farfalle, fussilli, linguine, tortelini….om er zomaar enkele te noemen. En zelf pasta maken is natuurlijk het lekkerste! 

Ben jij ook verzot op verse pasta? Dan is deze Italiaanse kookworkshop echt iets voor jou. Het maken van verse pasta is helemaal niet zo moeilijk. Tijdens deze workshop leer je ‘grootmoeders’ kneepjes in de Italiaanse keuken. Bloem, eitjes, olijfolie en zout en kneden maar….Met deze eenvoudige ingrediënten worden de heerlijkste gerechten op tafel getoverd. Aansluitend kun je genieten van jouw zelfgemaakte ‘pranzo’ met heerlijke lokale wijnen van de wijnboer. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Win gratis weekend weg

Trouwen in Italië

Trouwen in het prachtige Italië. Dat deed het bruidspaar Herwin en Diana op 7 juli jl. Een prachtige dag en La Vecchia Scuola werd omgetoverd als trouwlocatie.

Het bruidspaar is getrouwd in Montefano in de authentieke zaal van het gemeentehuis. Na de ceremonie is de bruidstaart aangesneden op de "Piazza" van Montefano. De feestavond met band op La Vecchia Scuola is een geweldige ervaring geweest. Het weekend is afgesloten met vuurwerk op het strand. Een bijzondere ervaring die de boeken in gaat van zowel Montefano als La Vecchia Scuola. 
Heb je trouwplannen of ben je benieuwd naar deze trouwdag? Kijk verder op "trouwen in Italië". Of lees de blog "Hoe is het om in Italië te trouwen?"

Trouwen in Italië

Yoga retraite in Italië 2019

Het is een enorme uitdaging om in deze tijd, waarin veel van ons gevraagd wordt, echt goed bij jezelf te blijven en je rust te behouden of (terug) te vinden. Hiervoor is ontspanning, ruimte ervaren en verbinding met jezelf nodig. Waardoor je weer gaat voelen wat je nodig hebt, wat je grenzen zijn en welke richting belangrijk voor je is.

We organiseren daarom met Janne Baudoin van Uoga Buddhi in het voorjaar een mooie yogaweek waarin het dagelijks ritme, het lesaanbod en de stiltemomenten je zullen helpen om contact te maken met dat wat voor jou van belang is. Ben je ook nieuwsgierig? Klik hier voor de ervaring van afgelopen jaren. 

Inschrijven kan via janneb@chello.nl of bel met haar op 06-514 117 18. Klik naar de website van yoga Buddhi of vraag ons ook gerust naar meer informatie.  Download hier voor het programma de flyer.

Neem een kijkje in ons derde seizoen

De boekingen voor 2019 komen weer binnen en dat betekent dat we ons bezig gaan houden met het nieuwe seizoen. Zo wordt heel het beddengoed gewassen, keukenkasten uitgedaan, de douches opnieuw gekit en het terras winterklaar gemaakt. We stippelen nieuwe (wandel)routes uit, bedenken leuke uitjes - of bezoeken leuke stadjes die bij ons ook nog op het lijstje staan.

Het derde seizoen stond natuurlijk in het teken van het nieuwe zwembad - en dit seizoen zijn we daarom letterlijk 'ingevlógen'. Nadat koning Winter voor een flinke achterstand in de aanleg van het zwembad had gezorgd, moesten we alle zeilen bijzetten om met Pasen de eerste gasten van het seizoen te kunnen ontvangen. Samen met het team van zwembadbouwers hebben we de laatste weken van maart flink doorgewerkt. En het is gelukt!

Ook benieuwd naar ons laatste seizoen? Lees hier verder. Of kijk eerst verder naar ons Ik Vertrek verhaal. 

Welkom bij La Vecchia Scuola

10 Tips voor een vakantie in Le Marche

Le Marche wordt ook wel het tweede Toscane genoemd. In Le Marche vind je bergen, strand, lieflijke heuvels en prachtige oude Renaissance steden en dorpjes. Het doet je misschien denken aan Toscane, maar in Le Marche vind je nog de rust, puurheid en gastvrijheid van de Marchegianen. In dit gratis Ebook lees je waarom Le Marche dé perfecte vakantiebestemming is.

E book downloaden

Gratis Ebook: 10 Tips voor een vakantie in Le Marche (klik op foto). 

Vakantie Le Marche

Certificaat van uitmuntendheid Tripadvisor

Een certificaat van Uitmuntendheid. We moesten even nalezen wat dat inhield. "TripAdvisor reikt een Certificaat van uitmuntendheid uit aan accommodaties die consistent goede  reizigersbeoordelingen ontvangen". We zijn blij dat we ook na ons inmiddels tweede seizoen goede beoordelingen van gasten hebben gekregen. Bijzonder zijn de recensies met een persoonlijk tintje. Lees de reviews na onderaan de footer van de website door op het Tripadvisor incoontje te klikken. 

Tripadvisor certificaat

In de Ciao Tutti

Ciao tutti, de ontdekkingsblog door Saskia Baldemaekers (www.ciaotutti.nl), 12 maart en 30 december 2016.

Na een heerlijke lange reis met de camper, kriskras door Italië, wisten Gonnie en Jurgen Linssen het zeker: ze waren verliefd. Verliefd op de Italiaanse manier van leven, maar vooral verliefd op Le Marche. In deze regio vonden ze de perfecte combinatie van prachtig natuurschoon (met onder meer de Monti Sibillini, de Monte Conero en de Piano Grande) en pittoreske dorpjes als Loreto, Recanati, Cingoli, Macerata en Osimo. Klik hier voor de gehele blog. 

Ook blikken ze terug op hun eerste seizoen in de bed & breakfast. Er waren prachtige hoogtepunten, maar natuurlijk verliep niet alles zonder problemen. Ze vertellen in deze blog hoe ze het roer omgooiden en hoe het nu voor ze is om definitief in Italië te wonen. Klik 
hier voor de terugblik. 

Ontdekkingsblog Ciao tutti

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer