Macerata, schoenenstad en de stad van de opera

Welkom in Macerata, de stad van de open lucht opera in het Sferisterio theater. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord “Maceriae” dat metselaar betekent. Hiermee verwijzen de geleerden naar de snelheid waarmee de stad destijds werd opgebouwd, nadat het in de Romeinse tijd nagenoeg verwoest is geweest. Tegenwoordig is Macerata een levendige studentenstad met een van de oudste universiteiten van Italië.

Piazza della Libertà Macerata

 Gezellig eten kun je op de Piazza della Libertà. Dit is het grootste plein van de stad en daar vind je de Torre dei Tempi con Orologio Planetario. Om 12 uur ‘s middags verzamelen de mensen zich voor de toren om te luisteren naar de klok en te kijken naar de ronddraaiende wijzers. En op woensdag ochtend kun je er de lokale markt bezoeken.

De mooiste ‘palazzi’ staan langs de Corso Matteotti, de weg die begint op het plein bij de zuilengalerij. Via de Corso della Republica kom je bij het Piazza Vittorio plein, de Civic galerie en het museum. En houd je van Barok en haar pracht en praal? Dan moet je de Basilica della Misericordia, de Parrocchia Santa Maria delle Vergini en de Chiesa San Filippo Neri bezoeken.

Aanrader: Net buiten de stad, aan de rivier bij Villa Potenza, kun je de ruïnes van het oude plaatsje Helvia Ricina nog bezoeken. Ook het oude amfitheater is nog zichtbaar.

Nog meer dorpen of steden bezoeken? De top 20 mooiste dorpen en steden in de regio Le Marche staan hier voor je op een rij. Met mooie foto's, video's én handige stadsplattegronden!

 

  • Opera theater Sferisterio Macerata Le Marche
  • Basilica della Misericordia Macerata
  • Macerata Le Marche
  • Ruïne Helvia Ricina Macerata

Openluchttheater Sferisterio

Bij een bezoek aan Macerata mag een avondje uit voor een echte Italiaanse opera niet ontbreken. Tijdens de zwoele zomeravonden in juli en augustus kun je genieten van de voorstellingen in het openluchttheater Sferisterio. Kijk voor het actuele programma op de website.  Ook al is opera niet jouw genre, een bezoek aan dit theater geeft net dat beetje extra. Of anders kun je dit prachtige bouwwerk overdag bezoeken. (Foto website Sferisterio). 

 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer