Programma Wijn Spijs week naar in Italië in 2020

Zoals de regio langzamerhand ontdekt is door Italië liefhebbers, zijn ook de Marchegiaanse kwaliteitswijnen steeds meer populair geworden en ondertussen te vinden bij de Nederlandse slijter. Vanwege de ligging kan de relatief koele zeewind de wijngaarden makkelijk bereiken wat voor een mooi evenwichtig klimaat zorgt. In de Marchestreek spelen wijnproducenten wel met het idee om internationale druiven te gaan telen, maar men blijft de plaatselijke druivenrassen nog trouw. Lees meer over het geheim van de Italiaanse wijn

La Vecchia Scuola organiseert in het najaar een gezellige kleinschalige en ongedwongen wijnreis naar de mooie wijnstreken in Le Marche. We werken samen met wijnkenners uit de regio waardoor je de leuke wijnhuizen en restaurants bezoekt. In deze week maak je kennis met de meest populaire wijnhuizen en bijbehorende wijnen in de regio. 

Omdat er veel animo is geweest onder o.a. gasten die tijdens het seizoen bij ons zijn geweest, hebben we besloten om voor het aankomende seizoen twee wijnweken te organiseren. Nieuwe en terugkerende wijnliefhebbers hebben al gereserveerd voor deze wijnreis met diverse wijnproeverijen. Lees de recensies van deze  wijnreis naar Italië. Daarnaast hebben we een lijst van geïnteresseerden gemaakt. Deze lijst is inmiddels aanzienlijk gevuld. Maar er is nog plek. Ben je geinteresseerd of heb je vragen? Neem gerust contact op wanneer je specifieke vragen hebt.

Maandag: de regio wijnen

Je wordt door ons opgehaald van het vliegveld Falconara in Ancona. Onder het genot van een welkomstdrankje maak je kennis met de groep en geven we je een rondleiding door La Vecchia Scuola.

Deze eerste avond lichten we het verloop van de week toe en geven we uitleg over de verschillende regiowijnen. Lees hier alvast meer over 6 bekende druivensoorten in Le Marche. Met een heerlijk glas wijn en een Italiaanse pizza wordt een presentatie gegeven onder de buiten portico van La Vecchia Scuola. Daarna kun je genieten van een welverdiende nachtrust na deze mooie eerste avond.

Cinema Italie

Wijnreis Italie

Dinsdag: Verdicchio en Rosso Conero

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we richting Cupramontana. Met het bezoek aan het wijnhuis Bonci maken we kennis met de meest bekende druif van Le Marche, de Verdicchio. De familie Bonci produceert langs de zonovergoten oever van de rivier de Esino al 4 generaties lang hele mooie wijnen. De wijngaarden bevinden zich 450m boven de zeespiegel en het specifieke microklimaat hebben gezorgd voor één van de meest toonaangevende Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico.

In het huis van Vallerosa Bonci genieten we van een rondleiding en proeven we de prachtige Verdicchio’s onder het genot van een heerlijke lichte lunch.

Daarna rijden we naar een van de mooiste delen van de Adriatische kust: La Riviera del Concero (Unesco). De familie Moroder heeft hier sinds de 18e eeuw een wijnhuis en de wijngaarden van het landgoed beslaan enkele heuvels rond de Monte Conero. Bij Morodor gaan we na een rondleiding door het indrukwekkende wijnhuis genieten van de Montepulciano druif. Deze hangt  aan de oudste wijnstokken die al 70 jaar oud zijn. De druif wordt in zuiverheid gebruikt om de Rosso Conero te maken.

Aan het einde van de middag keren we terug naar La Vecchia Scuola om bij te komen van alle indrukken en heerlijke wijnen. In de avond gaan we genieten van verse en lokale producten tijdens een diner bij Agriturismo ‘Il Giardino dei Sapori’. 

WijnSpijs Italie

Woensdag: wijnhuis Ciù Ciù en Offida

Na het ontbijt vertrekken we door de betoverende heuvels van de regio Le Marche naar het wijnhuis Ciù Ciù (1970). Het lijkt alsof hier de tijd heeft stilgestaan. Het biologische wijnhuis bevindt zich in het hart van de Piceno-heuvels, in Offida (Ascoli Piceno). Het microklimaat zijn de basis van een breed scala aan wijnen: van de Passerina en Pecorino druivensoorten naar de meer bekende Montepulciano en Sangiovese druif.

Na een rondleiding door de uitgestrekte wijngaarden rijden we door naar het authentieke dorpje Offida waar tegenwoordig het wijnhuis van Ciù Ciù is te vinden. We genieten aldaar van prachtige Ciù Ciù wijnen zoals onder andere de Rosso Piceno Superiore.

WijnSpijs Italie

Na de proeverij met een lichte lunch bij Ciù Ciù bezoeken we kort het dorpje Offida. In het dorp is een absolute aanrader een bezoek aan Il Pallazzo Comunale waar je zowel het gemeentehuis als het theater kunt zien. Daarna rijden we terug naar La Vecchia Scuola om heerlijk te ontspannen en ons voor te bereiden op een gezellige avond ‘thuis’ tijdens een 4-gangen diner op La Vecchia Scuola.

Wijn proeven Italië

Donderdag: Umani Ronchi met pranzo al mare!

Na het lekkere ontbijt vertrekken we naar het Wijnhuis Umani Ronchi, één van de grotere wijnproducenten in Italië. Bij dit moderne wijnhuis proeven we meerdere specifieke wijnen waar Le Marche om bekend staat. Nieuwsgierig naar meer? Lees ook over het geheim van de Italiaanse wijn.

Na de rondleiding en proeverij vertrekken we langs de kust naar Porto Recanati.

Bij Balneare Antonio genieten we van een heerlijk vis menu met bijpassende wijnen en uitzicht op zee. Hierna rijden we terug naar la Vecchia Scuola waar je kunt genieten van het uitzicht of een rustmomentje aan het zwembad.

De avond brengen we door op La Vecchia Scuola voor een ‘finale’ proeverij. Aan de hand de opgedane ervaringen ga je ‘blind’ een paar wijnen proeven van de afgelopen week. Diegene die de wijnen kan herkennen is de winnaar van een culinair cadeau. In een ontspannen sfeer, lekkere hapjes en elkaars gezelschap genieten we samen na van de heerlijke week.

Naar de kust

Vrijdag: naar het vliegveld

Met alle opgedane indrukken en de smaak van de wijnen nog op je tong, is het tijd om na het ontbijt weer naar het vliegveld te vertrekken. Uiteraard verzorgen wij ook ditmaal de transfer naar het vliegveld. 

Meld je nu aan!
Wil je ook meegenieten? Neem nu contact op voor de exacte data, het definitieve programma en de prijs.

Omdat er veel animo is, hebben we besloten niet één maar twee midweken te organiseren in het najaar van 2020. De eerste midweek is bijna volgeboekt met wijnliefhebbers die na hun positieve ervaring in 2019 terugkomen. Dus wees er op tijd bij! 

Schrijf je in met een email info@lemarchebedandbreakfast.com of bel +39 331 478 2959. Neem ook gerust contact op via whatsapp of  website, we reageren snel.

Culinair Italie

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer