Wandeling op de Monte Conero

Al vanaf La Vecchia Scuola kun je ‘het fenomeen’ aanschouwen, een ietwat vreemde berg aan de kust van de Adriatische zee in de provincie Le Marche. Krijtrotsen die zich loodrecht in zee storten. Aan de westzijde van de Monte Conero ligt een bosrijk gebied met wijnranken. Hier komt de beroemde wijn Rosso Conero vandaan. Aan de noordzijde ligt de havenstad Ancona. Houdt je van wandelen, dan is de Monte Conero zeker de moeite waard.

Liever een dagje strand? Ontdek hier de bekende en onbekende geheime strandjes. Ben je een echte wijnliefhebber? Tijdens de Wijnspijsweek in oktober bezoeken we één van de Cantina's in de Monte Conero. 

Er zijn diverse wandelroutes in de Monte Conero. Onze favoriete route is de route die vertrekt vanuit Poggio. De route bevat op het eerste stuk al een tweetal fantastische uitzichtpunten “Pian Grande” en “Belvedere Nord”. Vanaf de Conero kijk je over de hele kustlijn tot aan Ancona toe. Deze route begint met een aanzienlijke klim en gaat daarna over in een ‘redelijke’ vlakke wandeling.  De wandeling gaat deels door bosgebied waardoor het in de zomer lekker koel is. Door de brede paden is er ook voldoende ruimte voor zonlicht door de bomen. Onderweg zijn er mooie plekken om uit te rusten en te picknicken. Ook biedt de route twee punten met restaurantjes waar je een hapje en drankje kunt nemen.

Zie hier nog meer leuke wandelroutes in Le Marche

 

 

L'Anello del Conero

De wandeling duurt circa 3 uur waarbij je een hoogte verschil overbrugt van 400m over een lengte van 8,2 kilometer. Wij zijn gestart vanaf de Osteria dell Poggio (Via Poggio 57 Poggio, Ancona). Er zijn diverse parkeerplekken rondom de Osteria waar je de auto kunt achterlaten.

Het vertrekpunt ligt aan de linkerhand van Osteria dell Poggio. Daar staat ook een routebord voor de route. Sla hier het onverharde pad in naar boven. Na circa 100m volg je het bordje richting Pian Grande 301. Nu ga je klimmen!

 

Route wandeling Monte Conero

Uitzichtpunt Monte Conero

Aangekomen op de 'Pian Grande' kunt je genieten van een bijzonder mooi uitzicht over de Adriatische kust. Op heldere dagen zie je Ancona liggen. Na dit uitzicht  ga je het pad 'Pian Grande' vervolgen.

Op de driesprong sla je links af en volg je het bordje 'Belvedere Nord 301A'. Op de T-spliting ga je links naar boven. Bij het betonnen zuiltje richting 1A blijven volgen en op de T-splitsing volg je nog steeds 'Belvedere Nors 301A'. Het is allemaal goed aangegeven. Je kunt je met alle borden goed oriënteren. 

 

Adriatische kust Italie Ancona

Picknicken of het restaurant?

Ga naar dit prachtige uitzicht terug en volg 'Ex Convento Camaldolesi 301A', dit pad gaat verder omhoog. Het bospad gaat vervolgens over in asfalt.

Blijf de weg rechtdoor volgen tot je bij een grote parkeerplaats aankomt. Hier heb je de mogelijkheid om wat te eten of te drinken. Er zitten een aantal restaurants en bars.

Heel gezellig is de bar direct vooraan met een kleine lunchkaart. Kies een lekkere stek of hangmat uit om bij te komen van de klim. 

 

 

 

Wandelen voor iedereen Le Marche

Osteria dell Poggio

Na de stop ga je op de parkeerplaats rechtsaf richting Piani di Raggetti 301. Let hier op, want in de bocht moet je na circa 300m rechtsaf een smal asfalt weggetje in. Je volgt dan 'Piani di Raggetti 301'. 

Bij de Y-splitsing ga je links het bospad in richting 'Piani di Raggetti 301'. Deze 'Piani di Raggetti' ligt op een viersprong. Hier heb je prachtig uitzicht over het binnenland. Dit is tevens een mooie plek voor een picknick. 

Na de stop ga je rechtdoor en volg je 'Pian Grande 301'. Hierna kom je uit op de driesprong aan het begin van de route. Volg de richting naar Poggio terug naar de Osteria. 

Heb je ook genoten van de route? 

 

 

Wandelen voor iedereen Le Marche

Kom ook wandelen in Le Marche

Le Marche kent naast de kust veel bezienswaardigheden zoals de bergen, typische Italiaanse dorpjes en leuke restaurantjes. Je kunt er naast wandelen ook heerlijk fietsen, Italiaans koken en golfen (evt. georganiseerd). Reizen kan met de auto of snel naar het vliegveld van Ancona. Er is een overzicht met de vluchten van en naar Le Marche. Toch lekker aan de wandel? Hier zijn nog meer leuke wandelingen te vinden.  

Ook benieuwd naar deze regio? Download het gratis E-book met 10 tips voor een leuke vakantie in Le Marche. 

Een dagje strand? We zitten op ca. 20 minuten van de Adriatische kust. Je kunt bij La Vecchia Scuola fietsen huren (E bikes) of vanuit huis een wandeling maken. Neem een kijkje op de website of neem contact op voor de mogelijkheden in onze accommodatie. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer