Wandelen vanuit de Piano Grande

In het zuiden van de Monti Sibillini in Le Marche, dicht bij Castelluchio, ligt de Piano Grande. Ook wel vrij vertaald de Grote Valkte. Vanuit deze prachtige bloemenvelden (linzen die in bloei staan), vertrekt via een weg omhoog een prachtige wandelroute. Een eenvoudige wandeling die ook goed te doen is voor de minder getrainde wandelaar.

De wandeling gaat naar een geweldig uitzichtpunt waar je de Gran Sasso (regio Abruzze) kunt zien. De route is aanzienlijk vlak en duurt ca. 2 uur (heen en terug). 

Leuk om deze wandeling te combineren met een dagtrip naar Castelluchio en de Piano Grande. 

Zie hier nog meer leuke wandelroutes in Le Marche

 

 

Vertrek vanuit de Piano Grande

Aangekomen op de prachtige vlakte van de Piano Grande zie je dat de hoofdweg vanuit Castellucchio zich opsplitst in een weg rechtdoor over de vlakte en een weg naar boven. De weg omhoog is de weg naar het wandelpad. Deze rit duurt circa 5 minuten.

Onderweg zie je dat je de grens tussen de regio's Umbria en Le Marche doorkruist. Uiteindelijk kom je op een parkeerplaats uit met een berghut. Deze berghut heet 'Riffuti degli Alpini A.N.A.' Parkeer hier de auto, want hier start de wandeling (op de kaart aangeduid als rolstoelpad).

De wandeling begint vanuit een asfaltpad en gaat over in een grindpad. Aan het einde zie je een berghut met een prachtig uitzicht. Hier staat het bord waarop de bergen staan aangegeven. Zie je de Gran Sasso liggen? 

 

 

 

 

 

 

Kom ook wandelen in Le Marche

Le Marche kent naast de kust veel bezienswaardigheden zoals de bergen, typische Italiaanse dorpjes en leuke restaurantjes. Je kunt er naast wandelen ook heerlijk fietsen, Italiaans koken en golfen (evt. georganiseerd). Reizen kan met de auto of snel naar het vliegveld van Ancona. Er is een overzicht met de vluchten van en naar Le Marche. Toch lekker aan de wandel? Hier zijn nog meer leuke wandelingen te vinden.  

Ook benieuwd naar deze regio? Download het gratis E-book met 10 tips voor een leuke vakantie in Le Marche. 

Een dagje strand? We zitten op ca. 20 minuten van de Adriatische kust. Je kunt bij La Vecchia Scuola fietsen huren (E bikes) of vanuit huis een wandeling maken. Neem een kijkje op de website of neem contact op voor de mogelijkheden in onze accommodatie. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer