De Lame Rosse wandeling

In het noorden van de Monti Sibillini in Le Marche, dicht bij Lago di Fiastra, liggen de Lame Rosse. Ook wel vrij vertaald de rode rotsen. Door deze prachtige rotspartij ligt een wandelroute. Een stevige wandeling van twee uur die ook goed te doen is voor de minder getrainde wandelaar.

De wandelroute, heen en terug op hetzelfde pad, is 7 kilometer lang en het hoogteverschil is 200 meter. Deze wandeling is dus geschikt voor de meeste mensen. De start van de wandeling begint bij de grote dam bij het Lago di Fiastra. Boven op de dam heb je uitzicht over een mooie groene kloof enerzijds en aan de andere kant over het prachtige blauwe water van het Lago di Fiastra. Als je over de reling kijkt zie je hele grote vissen zwemmen.

Leuk om deze wandeling te combineren met de prachtige bergdorpjes Fiastra, Sarnano of Amandola. 

Zie hier nog meer leuke wandelroutes in Le Marche

 

 

Vertrek bij de dam

De start van de wandeling begint bij de grote dam bij het Lago di Fiastra. Hier kun je de auto parkeren. Tenminste wanneer je niet al te laat aan de wandeling begint. Wij verruilden hier onze sandalen voor bergschoenen en namen de rugzak mee voordat we op pad gingen. Vergeet niet te genieten bij de dam, want deze heeft al een prachtig uitzicht. 

Dan loop je naar het einde van de dam en ga je een tunnel door. Na de tunnel loop je verder het pad op en begin je aan de klim!

 

Wandeling Lago di Fiastra Lame Rosse

Rivierbedding Lame Rosse

Het begin van het pad loopt met een bocht naar rechts en niet veel later loop je op het pad langs de kloof. Je ziet de dam van waaruit je bent vertrokken beneden steeds kleiner worden. Na circa een half uur loop je beschut op een bospad in de bossen. Je zou hier op zondag ochtend zo maar een mountainbiker tegen kunnen komen. 

Er is een splitsing, maar een paaltje met een rood-witte markering geeft aan welk pad je moet hebben. Hier ga je naar links. Het pad stijgt lichtjes verder en na ongeveer anderhalf uur kom je aan bij een droge rivierbedding. Vanaf hier loop je in de zon en ga je de rivierbedding verder omhoog. Al heel snel zie je de eerste rode rotsen tevoorschijn komen! 

 

Monti Sibillini Le Marche Lame Rosse

Mooie lunchplek

Bovenaan de rivierbedding kun je de schaduw opzoeken tussen de hoge rotsen. Een mooie gelegenheid voor een meegebrachte lunch. Daarna loop je weer het pad af helemaal terug naar het begin. 

 

 

Met een normaal wandeltempo duurt de wandeling vanaf de dam tot aan de rotsen ongeveer een uur. Terug gaat natuurlijk sneller. 

 

Wandelen voor iedereen Le Marche

Koele duik in het meer

Op een mooie zomerdag zou je deze wandeling kunnen combineren met een duik in het meer van Fiastra. Er zijn diverse 'inhammen' rondom het meer waar je de auto kunt parkeren en met een trap of pad kunt afdalen naar het meer.

Er zijn geen verzieningen, dus zorg zelf voor een versnapering. In het voorjaar met een deken en een heerlijk flesje wijn? Of juist lekker rustig in de maand augustus wanneer de Italianen massaal naar het strand gaan. Veel plezier!

Lago di Fiastra verkoeling Italie aan meer

Kom ook wandelen in Le Marche

Le Marche kent naast de kust veel bezienswaardigheden zoals de bergen, typische Italiaanse dorpjes en leuke restaurantjes. Je kunt er naast wandelen ook heerlijk fietsen, Italiaans koken en golfen (evt. georganiseerd). Reizen kan met de auto of snel naar het vliegveld van Ancona. Er is een overzicht met de vluchten van en naar Le Marche. Toch lekker aan de wandel? Hier zijn nog meer leuke wandelingen te vinden.  

Ook benieuwd naar deze regio? Download het gratis E-book met 10 tips voor een leuke vakantie in Le Marche. 

Een dagje strand? We zitten op ca. 20 minuten van de Adriatische kust. Je kunt bij La Vecchia Scuola fietsen huren (E bikes) of vanuit huis een wandeling maken. Neem een kijkje op de website of neem contact op voor de mogelijkheden in onze accommodatie. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer