Hoe kan ik veilig een reis boeken voor 2021?

Dat veel Nederlanders twijfelen wanneer ze de vakantie kunnen boeken is niet zo vreemd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor bijna alle Europese landen het reisadvies aangescherpt. In Italië geldt een code oranje reis advies (alleen noodzakelijk reizen), maar ondertussen is het aantal coronabesmettingen sterk gedaald. Een 3e golf wil de regering voorkomen met de vaccinatie die is gestart. Boek je een reis tijdens de coronacrisis naar het buitenland? Bereid je dan goed voor op je vakantie met de volgende tips. Lees ook over de reis- en vakantie ervaringen van Nederlanders die in het buitenland verbleven tijdens Corona het afgelopen jaar. 

Coronavirus en reizen naar Italië

De twijfel om op vakantie te gaan

Veel mensen hebben in 2020 getwijfeld om op vakantie naar het buitenland te gaan en ieder om andere reden. Logisch want de keuze om op vakantie te gaan tijdens Corona is van persoonlijke aard. Zo was er twijfel om te gaan, omdat het door de thuis omgeving werd afgeraden. Of vonden mensen het onzeker of ze uiteindelijk zouden kunnen gaan wanneer er een negatief reisadvies zou worden afgegeven.

Maar de meeste mensen keken uit naar hun vakantie en lieten die niet door Corona in het water vallen. Het was even wennen dat je in Italië met een mondkapje de supermarkt in moest. Maar daarentegen kon iedereen wel uit gaan eten en genieten van de zon en het strand. Veel gasten hielden zich moeiteloos aan de regels. 

Ook over de mogelijkheid dat de grenzen gesloten worden, maakten ze zich weinig zorgen. "We zijn met de auto, mocht de grens sluiten heb ik tijd genoeg om naar huis te gaan.”

vakantie-buitenland-corona

“Corona is overal, ook in Nederland. Dus waarom zou ik niet op vakantie gaan?"

Op vakantie naar de zon ondanks Corona

Jurgen en Gonnie runnen met La Vecchia Scuola een kleinschalige bed and breakfast met 5 kamers in de regio van Le Marche in Italië. Zij delen zij hun eigen ervaringen met je. Ook gaan zij gaan te rade bij een aantal vakantiegangers die afgelopen zomer naar het buitenland zijn gegaan.  

Het reisadvies voor Italië is half juni 2020 versoepeld van code oranje naar code geel. Code geel betekent dat toerisme is toegestaan, maar dat er veiligheidsmaatregelen gelden. In april en mei van 2020 zijn daarom veel vakanties geannuleerd. Wij hebben onze eerste gasten pas ontvangen vanaf half juni toen de Europese grenzen open zijn gegaan. Voor iedereen was het dit jaar best een beetje spannend. Maar na een rondleiding en een gezellig welkomstdrankje voelden gasten zich al snel thuis.

De dagen erna hebben ze uitstapjes naar de kust gemaakt afgewisseld met relaxen in de tuin en aan het zwembad. Het vakantiegevoel was er dan ook snel.

Op een paar annuleringen na zijn alle reserveringen in juli en augustus voor La Vecchia Scuola doorgegaan. En in september zijn er veel last-minute boekingen geweest. Veel mensen uit Nederland en België die in de auto zijn gestapt op zoek naar een plek in een kleinschalige accommodatie in Italië. 

Ook de andere gasten voelden zich snel op hun gemak. En dat is fijn om te zien. De regio is gezellig druk met Italianen en je kon zonder mondkapje genieten van een dagje strand. Ook waren alle restaurants open en met de zomerse temperaturen was het goed vertoeven op het terras.

Het koppel Jan en Marion zijn voor de 3e keer bij La Vecchia Scuola gaan logeren. En ook zij hebben dit jaar getwijfeld over een vakantie naar het buitenland. "Zou je dat wel doen naar Italië?" Deze vraag kregen we veel van onze gasten te horen. Zo ook huisarts Jan en zijn vrouw.  Zij schreven een recensie over hun vakantie ervaring.  

Vakantie ervaring van huisarts Jan en zijn vrouw Marion

*****

"Ondanks de Covid 19 pandemie is het ons na enige twijfel toch gelukt om 9 dagen verblijf in Bed and Breakfast La Vecchia Scuola te plannen. We hebben genoten van de Italiaanse sfeer op de terrassen van deze restaurants en agriturismo’s. Alles bij elkaar zijn we blij dat we de knoop hebben doorgehakt en is het een fantastische vakantie geweest! "

*****

Hoe kun je in 2021 een vakantie boeken tijdens de coronacrisis?

Twijfel je nog over een vakantie in het buitenland? Dat is niet zo vreemd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor bijna alle Europese landen het reisadvies aangescherpt. In Italië geldt een code oranje reis advies (alleen noodzakelijk reizen), maar ondertussen is het aantal coronabesmettingen sterk gedaald. En met de vaccinatie die binnenkort verwacht wordt hoopt de Italiaanse regering een 3e golf te voorkomen. Natuurlijk wil je ook weer op vakantie in 2021 en wil je alvast een plek reserveren in die mooie accommodatie. Bereid je daarom goed voor op je vakantie met de volgende tips. 

5 Tips voor een veilige vakantie

Tip 1: Probeer vakantie drukte te vermijden.

Veel regio’s zijn nog niet zo toeristisch en hebben genoeg bezienswaardigheden zoals leuke dorpen, bergen of de zee. Een kans om de minder ontdekte authentieke pracht plekken te gaan zien.

Tip 2: Boek een vakantie naar een zonnige bestemming.

Het lijkt erop dat het Coronavirus, net als het ‘gewone’ griepvirus, niet van warmte houdt.

Tip 3: Controleer annulering- of omboekvoorwaarden 

Controleer deze voorafgaande het boeken van een reis. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan mocht de reis onverwachts geannuleerd worden.

Tip 4: Ga voor een autovakantie ipv een vliegvakantie.

Mocht je onverhoopt naar huis moeten terugkeren dan ben je met de auto meer flexibel. Vind je reizen met de auto te ver en kies je voor het vliegtuig? Het is ook mogelijk om met een huurauto naar huis terug te keren. 

Tip 5: Verdiep je in de plaatselijke Coronamaatregelen.

Er kunnen regionaal of lokaal andere regels gelden in Italië. Check daarom voor vertrek bij de accommodatie waar je je vakantie hebt geboekt naar de geldende Coronamaatregelen.

buitenland-zomervakantie-coronamaatregelen

Vakantieganger verandert reisgedrag

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. Afgelopen jaar kozen veel Nederlanders, Belgen en zelfs Italianen voor een kleinschalige vakantie accommodatie. Ook stappen zij eerder in de auto dan het vliegtuig en gaan liever voor de last minutes.

Afgelopen seizoen kozen veel mensen daarom voor La Vecchia Scuola. Ook hadden Jurgen en Gonnie dit coronaprotocol opgesteld waarin de maatregelen waren opgenomen die door de provincie zijn opgesteld. Je moet hierbij denken aan het meten van temperatuur bij aankomst en het ter beschikking stellen van desinfecterende gel tijdens je verblijf. Kamers zijn dagelijks schoongemaakt en tussen een wissel zijn kamers ontsmet. Ook zijn Jurgen en Gonnie van een ontbijt buffet naar een ontbijt met ‘a la carte menu’ gegaan. Dit laatste is zo goed bevallen onder gasten, dat zij dit waarschijnlijk blijven doen.

Vakantie naar buitenland met corona

Vakantie ervaring van Anita en Eric

*****

"Wij hebben een heel jaar hard gewerkt en kozen voor de minder bekende regio Le Marche.” En dat was precies waar we naar op zoek waren in deze turbulente tijd. We hebben er echt van genoten en zijn zo blij dat we zijn gegaan. Jürgen en Gonnie hebben ons een stukje 2020 terug gegeven."

*****

Waar kun je coronaproof op vakantie in 2021?

Wil je ook graag op vakantie volgend jaar? Het afgelopen jaar bleek het in Nederland soms drukker te zijn dan het hier aan zee was. Probeer daarom drukte te vermijden. De regio de Marken (Le Marche) is veelzijdig, maar nog niet toeristisch. We hebben ter kennismaking een leuke reisgids voor je met 10 tips voor een onbezorgde vakantie in Le Marche. De reisgids is gratis en kun je hier downloaden. 

Wij begrijpen dat het vanwege Corona lastig is om een vakantie te plannen. Daarom hebben we voor het seizoen van 2021 aangepaste annuleringsvoorwaarden. Kijk snel verder op onze website.

Ik wil veilig op vakantie

 

Twijfel je nog en wil je meer informatie over een vakantie naar Italië? Lees dan verder voor deze actuele reis ontwikkelingen naar Italië.

corona-zomervakantie-buitenland

Anderen bekeken ook

Actueel reisadvies Italië

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer