Hoe is het om in Italië te trouwen?

 

Italië het land van de liefde, hoe is het om in Italië te trouwen? 

Trouwen in Italië is echt een geweldige belevenis. Nadat we zelf een Italiaanse bruiloft van dichtbij hebben meegemaakt, kunnen we dit alleen maar beamen. Italië is tenslotte het land van de liefde, van heerlijk culinair genieten en glooiende heuvels. Ook heeft Italië veel middeleeuwse stadjes met historische gebouwen die een mooie setting bieden voor de trouwceremonie of het aansnijden van de taart.

Je trouwdag in Italië duurt vaak 3x zo lang. Dat is misschien wel het meest bijzonder aan een trouwerij in Italië. Een weekend lang genieten met de liefste familie en vrienden die je hebt uitgenodigd. Het is een levenservaring die je altijd bij je zal dragen. Samen met al je gasten die op jullie uitnodiging helemaal naar Italië zijn gekomen.

Wat maakt trouwen in Italië anders dan in Nederland?

In Nederland gaat trouwen er heel anders aan toe dan in Italië. Waar ‘m het verschil dan in zit?

Bijna vanzelfsprekend speelt het cultuurverschil een belangrijke rol. Zo zullen Italianen rond de lunch aan tafel gaan om tot een uur of acht in de avond gezellig te tafelen. Let wel, alle gasten zijn hiervoor uitgenodigd. Eten speelt zoals in het dagelijkse leven ook bij een bruiloft een belangrijke rol. Aansluitend een feestavond is dan ook vaak niet meer aan de orde.
Nederlanders, tenminste de ‘dag’ gasten worden daarentegen verwend door een lunch, aperatief en diner. Aansluitend zal er vaak een feest worden gehouden.

Een bruiloft organiseren in Italië kost ook veel meer tijd. Alles verloopt volgens plan op de trouwdag zelf, maar voordat je iedereen zover hebt moet je er veel energie insteken. Italianen beginnen prioriteit te geven aan de ‘regelzaken’ wanneer de belangrijke dag begint te naderen. Het geduld wordt dus weleens op de proef gesteld. In tegenstelling tot in Nederland reserveer je de band niet al een jaar vooraf. Je loopt in Italië dan het risico dat een band zich 2x laat boeken. Het is dus belangrijk om op tijd te beginnen en je te laten adviseren door mensen die bekend zijn met de Italiaanse cultuur.

Leuke Italiaanse bruiloft weetjes

  • trouwt volgens de Italianen ‘gelukkig’ wanneer je trouwt op zondag
  • Italianen trouwen namelijk liever niet op vrijdag – en ook niet in mei
  • Rijkdom wordt je beloofd wanneer je de nacht voor de bruiloft iets groens draagt
  • Eten aan lange tafels is op een bruiloft ‘not done’ volgens de Italianen en wordt als een ‘boerenbruiloft’ gezien.
  • Volgens een oude traditie krijg je als gast een zakje met 5 witte bruidssuikers mee

Waar moet je allemaal over nadenken als je in het buitenland trouwt?

Je kunt in Italië officieel voor de wet trouwen. Je hebt dan diverse officiële documenten nodig zoals een geboortebewijs en een uitreksel uit het gemeenteregister. Neem tijdig contact op met betreffende Italiaanse gemeente, want er kunnen ook lokale regels gelden.

Vergeet niet een beëdigd tolk aanwezig te laten zijn, tenzij je een beëdigd trouwambtenaar hebt gevonden die beide talen spreekt.

En begin op tijd met het zoeken naar een mooie trouwlocatie. Ben je benieuwd naar de trouwerij die wij vorig jaar hebben gehad in Italië? Of zou je zelf graag willen trouwen in Italië? Kijk hoe deze bruiloft in Italië is verlopen. 

Anderen bekeken ook:

Trouwlocatie in Italië

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer