5 Redenen voor een nazomer vakantie in Italië

Op zoek naar een nazomer vakantie?  In Italië, het land van de zon en lekker eten, is elk seizoen genieten. Een vakantie naar Italië kan daarom eigenlijk altijd. Maar vooral in het najaar is het er goed vertoeven. En het goede nieuws is dat er in Italië en zeker ook in de regio Le Marche een zeer laag besmettingsrisico is. Hierdoor wordt een tweede golf steeds minder waarschijnlijk. Waarom nazomeren in Le Marche Italië een goed idee is? Wij geven je 5 redenen!

  • Passa del lupo Matteo Mazzoni
  • Wandelen Monti Sibillini nazomer vakantie
  • Monte Conero Loreto Osimo nazomer vakantie
  • Nazomer vakantie Italië

1. Geen zomerse hitte

Cultuur snuiven? In de herfst zoals september en oktober is het weer een stuk aangenamer om veel van de omgeving te kunnen zien. De kans op temperaturen boven de 30 °C is klein en dat betekent dat je er lekker op uit kunt en die prachtige middeleeuwse plaatsjes kunt ontdekken. Toch is het nog wel warm genoeg om op buiten op een terrasje te zitten met een glas wijn. Of om aan het zwembad te genieten van een goed boek.

2. Heerlijk rustig op het strand

In het najaar geniet je in Italië nog van hele aangename temperaturen. En de Italianen zijn na hun vakantie weer massaal aan het werk gegaan. Je zult nog lang nagenieten van jouw zonnige vakantiefoto’s. Mooie strandjes in Le Marche die een bezoek waard zijn (van zuid naar noord): Numana, Marcelli, Urbani (Sirolo) en Portonovo

3. September of oktober is hét seizoen voor een cultuurtrip

Ben je verzot op authentieke Italiaanse dorpen met historierijke gebouwen? Het najaar (en eigenlijk ook het voorjaar) is hét seizoen om een trip te maken naar Italiaanse dorpen of steden. Bijna elke dag is er wel ergens een wekelijkse markt. Zie je jezelf al rondstruinen tussen de lokale bevolking?

Le Marche heeft veel culturele bezienswaardigheden. Enkele hoogtepunten zijn Loreto, Recanati, Macerata, en Ancona. Ook een leuke dagtrip is een bezoek aan Assisi. Assisi ligt in de regio Umbrië en is een bekend stadje vanwege de mooie basiliek van San Francesco. Maar er is meer te zien. Combineer een dagje Assisi met Perugia. 

4. Geniet van prachtige natuur

De natuurliefhebber kan in Le Marche prachtige wandelingen maken. Er is veel diversiteit. Zo kun je wandelen in de heuvels, in de bergen of aan de kust. Het is prachtig wandelen in het natuurpark Monti Sibillini of Monte Conero waar diverse routes zijn uitgezet.

Of wandel over de 'strade bianche' waar je kunt genieten van de mooie vergezichten over de Marchegiaanse heuvels. De wandeltochten zijn geschikt voor beginners en gevorderen en zijn goed uitgezet. 

5. Goed voor je portemonnee

Niet te vergeten zijn de aantrekkelijke prijzen in de nazomer. Denk hierbij aan goedkopere vluchten, lagere prijzen in auto verhuur en restaurants of (sportieve) activiteiten.

Ben je toe aan een nazomer vakantie? Flexibile boekingsvoorwaarden

Ben je toe aan een zomer - of najaarsvakantie? Probeer drukte te vermijden. De regio de Marken is veelzijdig, maar nog niet zo toeristisch. We hebben tijdelijk flexibele reserveringsvoorwaarden voor je, zodat je op het laatste moment kunt besluiten of je op vakantie gaat.  

En ook dit seizoen worden gasten hartelijk ontvangen, maar wel op gepaste afstand. De accommodatie is kleinschalig en heeft een riante tuin met zwembad. Er is een protocol opgesteld waarmee de accommodatie Corona proof is. 

La Vecchia Scuola is een riante vakantiewoning met sfeervolle kamers en authentieke Italiaanse ornamenten. Vanuit de tuin geniet je van een zwembad met prachtig uitzicht op de heuvels van Le Marche. De accommodatie heeft Nederlandse eigenaren en ligt een klein halfuurtje van zee (aan de Adriatische kust). 

Twijfel je nog omdat je de regio Le Marche nog niet kent? Op de website vind je ook een gratis E-book met een top 10 van bezienswaardigheden in de Marken

Top 10 BnB Italië

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer