Italiaanse leesboeken of leuk Italië magazine lezen?

Bladeren door een Italië magazine, lekker naar een verhaal luisteren of jezelf helemaal verliezen in een spannend boek over Italië? Of je nu in Italië of in Nederland woont, een groot deel van de mensen vindt het heerlijk om weg te zwijmelen met een Italiaans boek of magazine. Daarom hebben we leuke leestips voor je op een rijtje gezet. Zodat je je niet gaat vervelen tijdens een lange winterperiode in Nederland. Of om van de genieten tijdens je strandvakantie in Italië. Met deze boekentips vliegt de tijd voorbij!

 

 

5x Italiaanse boeken - leestips

1. Sofia draagt altijd zwart van Paolo Cognetti

De hoofdpersoon Sofia zou zo graag gelukkig zijn, maar draagt toch altijd zwart. Op haar zestiende neemt ze een overdosis pillen en wordt ze opgenomen in een kliniek. Twee jaar later belandt ze – na een prestigieuze theateropleiding in Rome – als jonge actrice in New York in de hoop ontdekt te worden. Maar uiteindelijk is Sofia altijd op de vlucht, voor haar vrienden, voor haar ouders, voor haar geliefden en bovenal voor zichzelf.

Bekijk boek en prijs op Bol.com

Italie magazine leestips Paolo Cognetti

2. Het Italiaanse meisje van Lucinda Riley

Het Italiaanse meisje neemt je mee op Rosanna's onvergetelijke reis van het harde bestaan in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld. Al op elfjarige leeftijd ontmoet Rosanna de man van haar leven. Ze ziet operastudent Roberto in het café van haar ouders in Napels en is op slag verliefd. Ze wordt gevraag een lied te zingen. Roberto is dermate onder de indruk van haar stem dat hij Rosanna ervan overtuigt dat ze net als hij een grootse toekomst in de opera heeft. De twee bijzonder getalenteerde operazangers reizen de hele wereld over. Maar de glamour zorgt voor een turbulente romance en kent diepe dalen en hoge pieken.

Bekijk boek en prijs op Bol.bom

Italie magazine leestips van Lucinda Riley

3. De geniale vriendin van Elena Ferrante

Een indrukwekkend verhaal over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De slimme Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. Dit eerste boek uit een vierluik is inmiddels ook verfilmd.

Bekijk boek en prijs op Bol.com

Italie magazine leestips van Elena Ferrante

4. Kookschool d’Amore van Nicky Pellegrino

Vier vrouwen - een alleenstaande moeder, een ambitieuze advocate, een vrouw op zoek naar zichzelf en een weduwe op zoek naar een nieuwe invulling van haar leven. Ze beginnen de week als vreemden in een kookschool op Sicilië gerund door Luca Amore. Hij doet niets liever dan mensen wegwijs maken in de heerlijke Italiaanse keuken. Maar de groep die nu aanschuift in zijn kookschool bewijst dat de meester zelf soms ook nog iets bij kan leren over het leven. In de hitte van de keuken worden vriendschappen gesmeed die alles zullen veranderen.

Bekijk boek en prijs op Bol.com

 

 

Italie magazine leestips van Nicky Pellegrino

5. Wegens vakantie gesloten – Italië in augustus door Jarl van der Ploeg

Volkskrant-correspondent Jarl van der Ploeg, wiens zomers zich al een leven lang in Italië afspelen, legt aan de hand van de zomer in augustus de Italiaanse volksaard uit. Waarom zijn stranden altijd leeg tussen een en vier 's middags? Drinken Italianen echt zo weinig tijdens hun strandfeesten? Wie Italië wil begrijpen, moet de cultuur van de Italiaan in augustus leren begrijpen. Het is een maand zo machtig dat zelfs en voetbal en de politiek ervoor moeten wijken.

Bekijk boek en prijs op Bol.com

 

Italie magazine leestips Jarl van der Ploeg

Toch liever bladeren door een Italië magazine?

Ben je geen echte lezer dan kun je waarschijnlijk wel genieten van een mooi Italiaans magazine. Dergelijke tijdschriften bevatten reportages over de Italiaanse cultuur en recepten met al het lekkers dat te vinden is in de Italiaanse keuken. De meest boeiende verhalen over de diverse regio’s komen voorbij. Zodat je altijd weer een nieuwe kant van Italië ontdekt. Leuke Italiaanse bladen in Nederland verkrijgbaar zijn ‘Italië magazine’ of de ‘Smaak van Italië’.

Binnenkort komt er ook een digitaal tijdschrift uit over de Italiaanse regio Le Marche (de Marken). Een magazine met tips voor stedentrips zoals Ancona, diverse wandelingen, de beste restaurants en idyllische plekjes aan de kust. Bekijk alvast het inkijkexemplaar van Via Le Marche.

Italie magazine Via Le Marche

Anderen bekeken ook:

Reisgidsen

Andere reistips Italië

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer