Wat zijn de officiële feestdagen in Italië?

Wil jij weten welke de officiële feestdagen in Italië zijn? Houd er rekening mee dat sommige feestdagen gevolgen kunnen hebben de openingstijden van winkels of voor het openbaar vervoer. Het kan dan zelfs voorkomen dat het openbaar vervoer volledig plat ligt. Als je een reisdag plant, kun je je beter even verdiepen in de feestdagen die tijdens jouw vakantie vallen. Bekijk hier het overzicht van Italiaanse feestdagen en reistips tijdens vakanties.

 

Officiële feestdagen

Nieuwjaarsdag 1 januari
Driekoningen 6 januari
Pasen maart of april
Bevrijdingsdag 25 april
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van de Republiek 2 juni
Maria Hemelvaart 15 augustus
Allerheiligen 1 november
Onbevlekte ontvangenis 8 december
Eerste kerstdag 25 december
Tweede kerstdag 26 december
Oudjaar 31 december

Mis ook de plaatselijke dorpsfeesten niet!

Kom je naar de regio Le Marche in Italië, mis dan niet de plaatselijk dorpsfeesten of grotere evenementen die ieder jaar op dezelfde plek en rond dezelfde tijd plaatsvinden. Sommige grotere evenementen zijn erg beken en druk bezocht zoals het Jazz festival in Ancona. Anderen zijn minder bekend, maar beslist de moeite van een bezoekje waard.

Op 8 maart viert heel Italië La Festa della Donna! ’s Avonds gaan de dames gezellig uit eten. Wat is de reden voor vrouwen om op 8 maart de bloemetjes (in dit geval de mimosa) eens goed buiten te zetten? En wat doen de mannen die avond? Lees het in La festa della Donna - vriendinnen weekend

Festa de'a Conca in Montefano (provincie Macerata)

Elk voorjaar start Montefano haar jaarlijkse feesten in juni. Met 'Festa de'a Conca' kun je genieten van elke avond dans en muziek. Op zondag is er de jaarlijkse braderie met kleding. De oldtimers en Vespa's worden opgepoetst en de eigenaren pronken trots tijdens een rit door het dorp. Twee weekenden met dansen en muziek - tijdens de eerste warme voorjaarsavonden in juni.  

Jaarlijks terugkerend fantasie feest in juni. 

Feest voorjaar Montefano

Jaarlijks dorpsfeest Montefano '900

Montefano kan feesten! Dat hebben we ondertussen wel gemerkt. Een modeshow door Montefano met klederdrachten uit '900 en oude voertuigen uit die tijd. Het werd afgesloten door een prachtige opera pop op de piazza van Montefano. Ondertussen kon iedereen genieten en lekker eten in de gastronomische stands. Twee weken vol feest, dansen en muziek - heerlijk tijdens de zwoele zomerse avonden in juli.  

Jaarlijks terugkerend Middeleeuws feest in juli.

Jaarlijks feest in Montefano

Najaarsfeest Sapori d'autunno

Heerlijk gepofte kastanjes met rode wijn of linzen proeven van de Piano Grande? Het kan met de oogstfeesten. Ook in Montefano worden kraampjes door heel het dorp uitgestald met allerlei oogstproducten, sierraden en kledij. En niet te vergeten wordt de nieuwe wijn van dit jaar feestelijk 'geopend'. Heerlijk culinair genieten in het warme najaarszonnetje.

Jaarlijks terugkerend oogstfeest in het laatste weekend van oktober. Kom en feest met ons mee!

Oogstfeesten, wijnproeven en lekker eten met kastanjes in Montefano

Presepe Vivente tijdens Kerst in Italië

Montefano verandert voor 3 dagen in een klein Bethlehem. Traditionele beroepen worden uitgeoefend in de straten van Montefano. Je kans om warme wijn, polenta, crescia, koekjes en kaas te proeven. En zoals elk jaar een 'handgegoten' aandenken. Jaarlijks terugkerend Kerstfeest. 

Op zoek naar de decembersfeer in het buitenland? Bezoek eens een kerstmarkt in Italië. Of plan je een citytrip naar Italië aankomende winter? Deze kerstmarkten zijn zeker de moeite waard.

Kerstmarkten Italië

Levende kerststal in Montefano

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer